Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #11679 üzenetére
Én a mostani házam... kb... 2év alatt találtam meg annyira válogatós vagyok
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #11677 üzenetére
szóla a májszter
Amúgy igen a vízhűtés olyan mint egy OldsMobile mindig van kicsi csiszolni szerelgetni szeretgetni javítgatni hozzáadni való
* nekem pl nem tetszik a háza... én pl a Gigabyte 3D Aurora -ért vagyok oda de nagyon...
szerk: heJesírás, meg offmód
-
Lucif-R
senior tag
válasz
jones965 #11674 üzenetére
És valszeg a ventik a házban lévő VGA NB SB ..stb hőjét húzzák át a radin
Ára hozzávetőlegesen : 217.00 GBP = 71,049.61 HUF
Egy normálisabb ház 20k és akkor marad 50k meg még rááldozol egy 20-ast és 70k ból már bőven tudsz mindent hűteni amúgy.
szerk:
Bulitt: nem tom én egyből a 10esre csaptam rá... 8az olyan kevéskének tűnt nekem de fenyő tudja...
amúgy a lényeg hogy végig ugyan az legyen elhetőleg mármint 10esel tervezed akkor csatik csövek mind 10esek próbáltam blokkban is a "tágabbakat" néztem ki... MOSFET pl 6mm-s és párhuzamosítva lesz... ( bár gondolkodom hogy a 6mm-set eladom és szerzek Tody-tól 10-es MOSFET-et )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Bulitt #11671 üzenetére
éééééj
nekem 10es belsős rendszerem van végig
sza nekem átgyünik
Amúgy most nézem milyen kis vékony csövezése van a TT szettnek
Szatesz: Hát azé az SB NB szeret melegecske lenni ha huzod a rendszert főleg NForce-os lapokon. CPU már jobb mivel mint irtad keskeny csík szél = kevesebb hőtermelés. Amúgy egy dual vagy single radi a gép seggére is simán felkerülhet 3as a tetejére pl lábakon gumitalpal... szal mondom barkácsberci azt jöhet a szépségességeskedéses.
Gyári hűtésházba nehéz befeszegetni másik pupmát tartályt stb... de hűtésház függő.
szerk:
fuzik:
nyekem aaaaz vanik
útonide
-
Lucif-R
senior tag
válasz
sniper elite #11666 üzenetére
Tessék rendet rakni a kábelk között...
VízvízSzépszép... de nekem nem jön át
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Szatesz #11664 üzenetére
Mondom ha dizájn kell akkor vegyél gyárit... csak aztán ne szomorkodj hogy hopp gyenge... hopp nem bővíthető...
Mellesleg lehet a radit ugy el helyezni hogy szép legyen... csinálsz neki házat amibe beleszereled... fából azt csumi... lefested olyanra amire jólesik... kábeleket is meg lehet oldani ügyesen... szal nincs lehetetlen csak tehetetlen...
Nemmelesleg ezzel a kijelentéseddel azt jelentetted ki hogy itt mindenkinek CSÚNYA a hűtése... bátor ember vagy -
Lucif-R
senior tag
MORA nem éppen a ventis radik egyike. Túl sűrűn lamellázott a sok ventihez... ha már ventis viágítás kell akkor inkább egy MagiCool-XTREME-NOVA és ha fény is kő
akkor 9db XilencePro 12cm-s venti
Szal lehet szépet alkotni... csak kicsit tenni kell érte... és ez minőségi nem gyári uk-muk-fuk...
szerk: vagy van kisebb is ha ez jobban bejön : MagiCool-XTREME-QUAD
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Szatesz #11656 üzenetére
Hát most ez olyan kérdés hogy melyik a legkevésbé sz@r a sz@rok közül
Sztem itt kb 0,1db ember van aki komplett gyárit ajánlana... darabokból vásároltak 1, jobbak 2, megbízhatóbbak 3, fejleszthetőek
Ijk: direktmarketing powa
de amúgy : Subcooling.hu és vagy Aquatuning.de. Aquatuningon nézd ki mi kell és keresd Nyugdijas-t
röszpekTZ
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Tidor00 #11653 üzenetére
Ha jól illeszkednek ergó nem 1-2mm távolság van a felületek közt akkor valami olcsóbb hőpaszta elég lesz ha közvetlen felület érintkezés van akkor és úgyérzed akkor mehet rá MX-2, ha a fentebb említettnél nagyobb a táv akkor gappad.
Samanbacsii: miért lenne luxis 1600huf és eléggé nagy felületre elég ( vízhűtés nem luxus?
mora2 nem luxus, NOVA radi nem luxus?
)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #11604 üzenetére
jaja soros mint az alapítvány...
felesleges párhuzamosítani... ott sokat kell bíbelődni a megfelelő nyomás és ellenállás mókák miatt.. sorba a cuccot az gyíteeee !!!
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #11601 üzenetére
Sztem semmiféle párhuzamosításról nincs itten szó
egyszerű soros megoldás... lehetséges... csövezést kell okosan megoldani és akkor megoldható... bár talán jobb lenne a két radid egymás után tenni de a lényege ugyan az... kb mint a sorrendnek is...
-
Lucif-R
senior tag
Na megvagyok a lefogató hegesztésével : képekLINK
Felpróbáltam a lapra és most igy okésés nem is ferde csak kicsit lentebb van mint szokásos, de nem vészes ahogy néztem.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Amoroso #11545 üzenetére
őőőő... hááát hááát... ezt igy nem nagyon lehet megmondani... 3as radik ált nem visznek el egy kompett szettet passzívban max lassú venikkel teljesen némában. Olvastam kicsit vissza és nem látom hogy miket is hűtesz pontosan.
kisjuhi: 60ból már lehet valamit kezdeni de ilyen gyári csodálmányokat semmiképpen sem ajánlok főleg nem Zalmit ( zalmi eléggé gyász víz blokkok terén ). Mennyire van húzva a Quad és a VGA? Igazából nem barkács házit hanem nem gyári szettben lévő blokkokat ajánlok/lunk.
szer: /innen lefelé/
sihu : sztem ne gipszkaronnal szórakozz... 1 nem birja a vizet, szétmállik tőle... 2 gyenge főleg a furatokkal meg csavarral szemben, mi neked a hátulja?
Olekgsxr & yakuza.tora: "f*sz is görbe mégis jó" ahogy ezt mondani szokás
sza első körben megy fel ferdén azt csumi
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #11526 üzenetére
Yakuza: de beszoptam hallod... a HK blokk mérete tökéletes mert az NB SB ugyan akkora az ASUS lapon viszont van egy nyomorék kondi ami miatt nem fér fel az SB-re. Most éppen azon töröm a fejem hogy kiforraszam a kondit és kicsit odéb rakjam egy csinos kis drótocskával... vagy forraszam át a hátlapra, vagy marjam ki a blokk oldalát hogy elférjen
Forrasztás még talán nem is nagy gond mint Nyugdíjassal beszéltük ezek jukgalván lapok tehát a teljes juk felülete ónos ergó nem réteghez van kötve... hátlapra forr esetén ki kell vésnem sztem az alaplap tálcát hogy elférjen a kondi de az nem lenne gond
marni nem nagyon van szivem ezt a réz csodát... monnyuk a lapot sem akarom nagyon szétbarmolni...
Szal most dillema van...
Tegnap kivágtam a HDD-keretet a házból a szivatyú helyéhez, meg a plexit az oldalához... ( gyártottam sok fotót is a "blog" hoz
) ma elviekben a ház oldala jön bár erősen keresek egy helyet ahol foglalkoznak magasnyomású vizzel való vágással
( help pls
aki konkrétan tud esetleg ilyen helyet )
Amoroso: Igen XSPC Delta nagyon finom egy blokk nekem is ott figyel otthon beépítésre vár egyenlőre... amit olvastam róla az csak pozitív volt... kicsi nyomás esés... nagy felület... szép kialakítás... a radi még valahol úton van ( NOVA ) de gyün az is...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Laraxior #11397 üzenetére
nézed meg az adatlapom
ASUS A8N-ről vagyok most... és itt van mellettem az ASUS P5K-E amivel bajlódok... de mint mondtam sztem a blokkba marok bele
Játékos: nem, eléggé ültetett kondi... nem próbálom feszegetni... szakítottam már igy kondiból a lábát... igaz utánna el is feküdt szépen...
de azt kiforraszottam kapot másiakt ( nem alaplap volt )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Laraxior #11391 üzenetére
sajna nem... kettő darab van abból amit kicsivel lejebb linkeltem... méretre tökéletesen ugyan akkorák... csak az SB esetén belóg az a két köcsiKONDI... ha azok nem lennének nem lenne semmi gond... próbáltam elforgatni... nem lehet... egy megoldást láttam ami meglehetősen drasztikus és kb legvégső utánni opció:
- kimarom azt az ívet a blokkból ( pont most vettem egy ilyen kézi barkácsfurkász szettet ) de ezt csak maxi végső esetben teszem meg sztem ( lehet hogy ez az???
)
szerk: egy olyan 5mm hosszan és max 2mm mélyen ( kör húr alakban ) kéne kimarni a talp oldalából és akkor jólenne.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Laraxior #11388 üzenetére
minnyá belefűrészelek azokba a rohadt kondikba...
illetve most filózhatok hogy mi legyen azzal a mocskos kis SB blokkal...
valaki valami ötlet?
Balika911: hááát azokat én is néztem de azok olyan kis csúnyák... nem láttam ugyan olyat SB-re mint amit én linkeltem... vagy esetleg csak én nem láttam?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Lucif-R #11386 üzenetére
Jovan félig feleslegesen sírtam
NB-re rá fog férni ott no para... SB-re is ráférnneee csak van két mocskos kondi ami bezavar
ittene rózsaszín karika a gyász...... pedig már azthittem mind két helyre jó lesz a HK-blokk mivel igy lett kerek a rendszer... illetve mostmár annyira nem kerek
-
Lucif-R
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
Ez a kérdés megint nem nyert
A víz mennyisége teljesen mellékes egy vízhűtésnél ha tartósan használod... ( persze extrém esetekben pl van a föld alatt egy 50000L-es tartályod és abból hűtesz...
akkor az más tészta ) most az hogy 1dl el több vagy kevesebb az mind1... úgyis átmelexik kb 10perc allatt és "stabil" hőfokot veszi fel ami a rendszeredben van akár 0.5L es a tartályod akár 20L-es diszperzites vödör
P00By: egészSEGGEDRE !!!
szerk1: amúgy azé van ez hogy kérdezzünk de azé tessék icipicit gondolkodni is
tooom ne kérjek lehetetlent
szerk2: semennyi hőfok eltérést nem eredméynez a 150es a 100as-hoz képest... és ha 20L-es lenne akkor sem... mivel az nem hőleadó felület... csak hő átadó közeg...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Brumi˘ #11135 üzenetére
Ez kb sztem olyan kérdés hogy mi a külömbés a csapvíz és a palackos víz között... sztem semmiben nem fogja rontani illetve csak olyan lesz mintha fagyállló lenne benne meg deszt víz azt helló... igy hirtelen nem ugrik be hogy a valvolin super coolant az valvoline fagyállló avagy valami egyéb...de sztem nem tesz külömbséget...
szerk: "Ez kb sztem olyan kérdés hogy mi a külömbés a csapvíz és a palackos víz között"
helyesbítek... mi a külömbség a között ha csap vizet iszok vagy palackozott vizet... ( minőségük általános nem szennyezet persze... szal igy kb tökmind1 )
-
Lucif-R
senior tag
2L lötyim lesz a hütiben egyenlőre... illetve annyi van raktáron mámint lötyi. Viszont sztem valamit nem vágok... számoljatok már utánna:
Adott:
4m 10mm-s cső = ? cm3 az űrtartalma
Nekem az jött ki hogy csupán 3,5dl... az az 3,5 dm3 ami éppen hogy 350cm3...
Ennyire kevés lenne... lehet csak én vok paranojás
sztetek 2L elég lesz egy teljes vizes rendszernek?
A radi ( NOVA 9*12es ) fog még sok lötyit felvenni azthiszem. A többi alkatrész nem iszik sokat... de minden hűtve lesz kiv memó ( még azon is gondolkodok áááám
) meg a HDD-k sem lesznek hűtve.
-
Lucif-R
senior tag
kollegák!
Van ilyen valakinél... mennyire szűkül ez le belül? Vagy tartja a 10es belet?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
dvdbackuper #11051 üzenetére
Kicsit off csak de má sztem mexxxoktuk... de jótanács:
1, offba tedd
2, csinálj rá aprót azt esetleg linkelhetnéd ( linkelhetted volna ha lenne )
Más:
najoccaka... -
Lucif-R
senior tag
Egész jól néz ki
két körös téma
fuzik: bp-i vagy akkor lehet tudunk talizni valahol és adhatsz a nemes anyagból
Játékos: tudod : Szia tesó, van itt egy kis sperma...ANALizáld már légyszives
hát nem igy fogom de majd próbálok okosat kérdezni meg lehet van még a műanyag vegyész korából ismerős aki rá tud nézni és tud még okosakat mondani... ( tudod: itt van öcsém vizispermája nézzed má meg milyen
)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Játékos #10981 üzenetére
na most beleolvasna a topic tetejébe valaki...
öszegyöjtök egy kis spermát... amit valaki ANALizál... óóóóó gyásszHát megpróbálok okosat alkotni nővérem vegyész volt... nak tanult... és műanyagok hegesztésével és kötési kristályosádásával foglalkozott... hátha maradt még valami emléke a dolgokról
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Játékos #10976 üzenetére
nem vagyok biztos benne csak ötletelek... valószínűsítem hogy a desztvízben nem van semmi ami kicspódhatna vagy ilyet okozhatna... a fagyállóban már inkább van olyan ami... én fagyállós ablakmosós flakonon láttam hogy kicsit meg mattosította ... nem lehet hogy a fagyálló old ki valami minimális mennyiséget a csövekből és az csapódik ki ilyen formában ?
-
Lucif-R
senior tag
Ha egy dual core proci 250 W-ot eszik átlagosan, Pistikének 4 procis alaplapja van (és 400 FPS-el dúmhármazik), akkor bootolás (20 másodperc az asztalig) előtti 18°C-os, 20 m^3-es szobában mennyi idő után hal meg Pistike (65 kg), ha a a bútorok, a számítógép és Pistike térfogata, valamint Pistike hődisszipációja elhanyagolható, valamint a falak ideális hőszigetelők? Pistike fasza gyerek, dúmhármazást semmiképp se hagyja abba, a fulladás sem akadály, így halála csak akkor áll be, miután teljesen kiszáradt. A kérdés hát: a power gomb megnyomása után mennyi idővel áll be Pistike halála? Válaszát kérjük indokolja!
Úúúú ezt most kaptam... ÁÁÁÁ és sorry az offért de ez sztem megéri
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Fecóóóó #10924 üzenetére
>>>> de vajon egy Vizhütés jobban el tudja hüteni mint ez
Jobban.
>>>> és menyire megbizhatoak?
Annyira amennyire az aki építette...
>>>> ha esetleg vizköves lesz.. vagy valami ilyesmi..
Fogad lesz vízköves barátom... max vizispermás(r) lesz... de vízköves nem nagyon... nem 60-70fokos vízzel játszunk... a "hideg" víz meg nem csapja ki a vízkövet... mellesleg (bal fent kereső) desztvizet használ a nép meg korozió gátlókat... szal vízkő itt nem játszik be...
>>>> elreped a csö eláztatja a gépet?
Nem PVC cső... és nem 10-20bar megy a csövekben... elrepedni nem fog... max csöpögni ha nem vagy körültekintő az összeszerelésnél...
>>>> elreped a csö eláztatja a gépet? akkor abbol csak gáz va nem?
Abból nem gáz van hanem víz... meg esetlegesen egy két zárlat...
>>>> valaki akinek van messéljen már egy kis infot rola köszönöm
Kedves Fecóóóó itt senkinek senemvan vízhűtése... és ez nem is a "vízhűtés" totyik... mi csak gépelünk me sok a feles időnk... ha vettél volna annyi fáradságot hogy ezt a hülyeséghalmazt esetleg egy kis ( BALFENTKERESŐ) kereséssel megelőzöd, vagy visszaolvastál volna monnyuk az nagyon jó lett volna... ha vannak/lesznek konkrét kérdéseid mi itt vagyunk/leszünk...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
szacsee #10795 üzenetére
hmmm a probléma az vót hogy nem tudtam hogy az most CPU vagy NB SB... mert NB SB is hasonló belülről de ott mivel oldlalt kapja a naftát igy tökmind1 milyen a közepe... de mivel most már tudomo mert kurkásztam egy kicsit és te is CPU tesztet linkeltél látom hogy a közepén megy bé a víz nem úgy mint az NB SB nél... és igy már okés hogy az a 3 kicsit lukica szerepet játszik
horny: nekem P5K-E -m van és mindent azzal hűtök... lehet SB-t nem kellene.. de ha má víz akkor legyen ott is az... én HK blokkokat fogok úgylátom oda juttatni... illetve mosfet-ek tody-tól vannak.
Más:
Éppen azon töröm a fejem hogy a tody blokk az 6mm-es belül... kiszámoltam hogy ha elosztom kettőbe a 10es csövet akkor is kb 54mm2 jön ki míg a tizes furattal 72mm2 jön ki...Két opció van:
1, felfuratom vagy todyval vagy mással 7mm-sre mert akkor a az osztás miatt úgy jön ki mintha 10es lenne és kb 74mm2 jön ki és akkor maradnak a T-osztók2, vagy eladom/todynál becserélem plusz ráfizetek és akkor lesz 2db 10es belsejű blokk... viszont akkor nincs osztás... ami kevesebb pöcsölés kevesebb cső... viszont má tökre beleéltem magam
eee... dillema van vazzee
-
Lucif-R
senior tag
Ebben igazad van mert nekem a két füles verzió van egyenlőre de lesz egy négy füles is asszem és abban pl nem vannak azok a kis nyilások hanem csak a két nagy van... és igy is nagy az ellenállása... amúgy tuti hogy az szerepet játzik az a 3 lik?
Minnyá keresek neten olyat ahol szét van szedve egy ilyen 4 blokk de ha rakna fel valaki gyorsban képet az sem elnne gond
de tippelem hogy nem játszik szerepet...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hossszú #10777 üzenetére
Laing D5-nek nem lesz gond sztem a HK blokk, mellesleg hogy akarsz te abba nagyonbb járatot maratni? Max a bordákat tudod kicsit elvégonyítani de az nem lesz egy egyszerű munka az tuti... Amúgy van ellenállása az tény én is belecsókoltam ( ahogy a csókosszacsee is csináta
) és nagyobb az ellenállása mint egy XSPC v2-es blokknak... de hogy egy D5 ne tufjon elbánni egy HK-val... azé azt nem hinném
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nyugdíjas #10560 üzenetére
Jóóóó végülis egy fakockát is el lehet baszarintani ha azt nézzük...
Yakuza.tora: Itt én leszek az elnök ;) és amjd beveszem akit ti kiutáltatok
najó.. nem klubbozok csak legyek kész lassan. E hónap végére már szeretném egyeb tudni a rendszert.
shteer: meglesz
ANTI "MORA ELIT" MagiCool XTREME NOVA ELIT klubb...
szerk a szerkben: Ami a cső lefogató mókákat illeti lehet nekem nem lesz rá szükségem de ha már belekezdtem akkor megnézem mit tudok tenni... kipróbáltam és a 9,5es ClearFlex csöveket leszaggatni alig tudom a 10es csatikról... ma felhívom a bácsikát hogy mikor tudok eltévedni oda meg hogy tud e egyáltalán ilyet.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #10548 üzenetére
Hmmm akkor nekem saját klubbom lesz : "MagiCool XTREME NOVA 1080" tulajok klubbja... én leszek ott az elnők a helyettes, a titkár, a pénzügyes, az aszisztens, és a tag is asszem
*1sör nem SÖR !!!
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Cyberbeni #10541 üzenetére
Nem túl bizalom gerjeszőek...
Blokkok eléggé... khm... házitákolás kinézetűek de kb nem kicsit
Pumpa van kettő... de akkor már inkább JÓ MAGYAR terméket vennék/nénk
Radik meg kb NexXxos pro meg NexXxos Extrem
Csöveket meg nem tudod eldönteni hogy milyen...
10/6osak
tippelem hogy a blokkok is ekkorák legalábbis a pisza"fa" csatlakozók alapján
Csatlakozók meg 3/8" 12 és 9mmes ??? WTF ??? 10/6os csöveket árulnak csak... he?
Amellett kb semmiről nem jön be a "nagy" kép... nem biztos hogy ha ÉN újonc vizes lennék akkor ilyen "tákolmány" cuccokra költenék... szóval nem a többiek üzleteit akarom fellendítani vagy megtartani de jobblenne ha ezek ott maradnának ahol...
Mellesleg kérdésed hülyeség... honnan tudnánk hogy jók e a pumpák radik? ( ami amúgy is szivatyú...
) Radit nem nagyon lehet elkúrni... bár nem ismerjük őket hogy milyenek is belül... szivatyúkat meg főképp nem ismerjük mivel kötve hiszem hogy itt bárki ilyet használna.
Kérdés van még?
szerk: 5sör korsó sör után vagyek de még igy sem szerttem bele egyik ott kapható micsodába sem... amúgy kicsit olyan mint a vízhűtés hasonmások versenyén az "Ők is indultak még" kategória... szal... de ez az én véleményem.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Delta-Laca #10475 üzenetére
emvettem észre
ott volt 5cm-vel jobbra:
Anschluss: 2x G 1/4", und 1x G1/4" für Beleuchtungsmodul
höhö
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Delta-Laca #10472 üzenetére
több minden jutott az eszembe:
1, csak két g1/4es csatlakozó van a tartályon tehát vagy másik félét veszel vagy fúrsz faragsz barkácsolsz
2, sztem ez pontos értéket mér... de talán ha csak egy ilyen is tökéletes lenne és ehez csak pici likat kell fúrnod a tetőbe és ott belógatni + sziloplaszt hogy légmentesen zárjon
rob210: ja én pokolian harapós vagyok...
-
Lucif-R
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
Viztartály
amúgy csak szimplán a réz ami drága benne... ha csak azt nézed hogy :
magasság(m) = 20cm
átmérő(d) = 5cm
falvastagság(Y) = 0,5cm
Sűrűség = 8,96 kg/m³K = 2 x PI x r = 2 x 3.14 x 2.5 = 15.7cm
v = m x K x Y =20 x 15.7 x 0.5 = 157cm3 (fal térfogat)
Tömege : 1.36433 kg
ÁRA : 2400 x 1.36 = 3264 HUF
Sztem a rézcsőnek mint csőnek több az ára mint a tömbnek... meg vágatni is kell.. de talán még azért igy sem jön ki olyan drágára... vagy igen
-
Lucif-R
senior tag
válasz
f4lcon #10448 üzenetére
Lötyi Tartók Nyugdíjason keresztül boltolhatóak pl. Mi az az olcsón jó megoldás nálad amúgy?
Vannak árak is az oldalon... nekem egy EK 250-es multi gyüvik.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
B@bL3ve5 #10398 üzenetére
één nézztem
igyexxxem minnél kevesebbet kenni de inkább eleget... kézzel meg nem nyúlok bele... nem zsírozom össze a cuccot inkább majd valami kis műhanyag spatulával tolom szét... ( vagy magnumos pálcával
)
Sokat kell kenni: cpu gpu 8gpumemo sb nb mosfet1 mosfet2
Nude majd kiderül...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Samanbacsii #10379 üzenetére
Nálam mindenképpen kell T vagy Y. Y-t szinte sehol nem találtam ami tetszet... ezt meg a Prakitban ( Lurdiháznál
meg még vettem csőszorítót, meg csőtartót, csiszat papirokat 2000es nem volt
, meg fekete L polc tartót a radinak... meg csavarokat (de azokat benéztem mert rövidek lettek) a DDC-hez
meg fekete sprayfestéket meg vettem műanyag T-ket is ( akinek kell 2db műanyag T elem 10es belsővel 12es külsővel az jelentkezzen
)) A réz T-nek 15mm külső átmérője van de alig van 0,5-1mm a fala szal ponty jó. Szivárogni nem fog ( nem ajánlom neki
) mert majd amikor beépítem körbenyálazom a csövek végét sziloplasztal és úgy rakom bele a csövet a T idomba az megköt olyan 24 óra alatt hogy többet ki nem bányászom belőle... illetve majd finoman száradás után kis kap egy vékony kenetet a széleinél. Amúgy nekem is bejön ez a rézTvizionálás
B@bL3ve5: lekaparásztam az MX-2 -es pasztás tubus ról a ragasztót...
nem kellett volna... vagy nem tom de hogy kb a 8cm-s tubusból 1cm van csak felöltve az gyász...
jó is hogy kettőt vettem. Yakuzának igértem a második tubust ha nem fogom használni de sztem kelleni fog...
szacsee: Nézegettem Pratikban üveg téglát tartálynak... de mivel már jön egy EK multi pontos móka
igy letettem róla... de láttam benne lehetőséget... olyan 1 - 1,5 víz talán elfért volna benne... csak az üveget necces fúrni de jónézett volna ki sztem
más:
Nekem most per pill a HK -TANK jön be a cuccok közül a legjobban... olyan mint valami futurisztikus póklábú tank két löveggel ellátva, amúgy a belseje sem hétköznapi... érdemes megnéznia többi cuccot hétfőre várom... nb meg sb meg még nem tom mikor lesz... bár azon is dolgozok/dolgoznak
-
Lucif-R
senior tag
Fotózgattam kicsit : Vízhűtés darabokban
még nem komplett a szett de már csak napok kérdése azthiszem
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hossszú #10320 üzenetére
Nem nagyon. Mivel azokat ilyen 70-80°C fűtési hő és 20-30°C külső hőre tervezték... nem tok túúúl okosat mondai de pl felületük sem elég... és a kialakításuk sem az ami neked kell sztem... de linkelj egyet hogy milyenre is gondolsz pontosan.
szerk: valamiért offban irtam... lehet a túl sok sör
-
Lucif-R
senior tag
válasz
B@bL3ve5 #10241 üzenetére
00roli00 & B@bL3ve5:
Nos akkor pontokba szedek:
a, radi a tetőben van
Alap esetben igy a VGA CPU MEMO HDD ALAPLAP GPU által felmelegített levegőt használod hűtésre... nem katasztrofális... csak nem hatékony... jobb ha a szoba levegőjét használod mint a gépedből az amúgy is már melegebb levegőt... ( ez kicsit ilyen visszamelegíted kicsit a radidat issue imho
)
b, a radi a tetőben van és befelé fúj
Fizika egyes... meleglevegő merre száll? Fellfelééé... te meg lefelé nyomod a házba... ergó a fizika ellen dolgozol cseppet és a géped belsejét melegíted valamelyest szal e miatt sem szerencsés. Én amondó vagyok hogy ne a fizika ellen dolgozz hanem azza együtt karöltve... ergó ne a ház elvegőjét és ne befelé fújad
Nem mondom hogy igy nem fog működni a vízhűtés, de szerintem hatásfokából biztos veszíteni fox... és ha már pénzt adsz ki valamire... idődet töltöd vele... barkácsolsz... akkor a lehető legjobb hatásfokra törekedj... én legalábbis igy gondolkodok.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
B@bL3ve5 #10227 üzenetére
hmmm... nekem nem jön át sry
passiv tartály a gépben
eee... csövezés szép vastag, de én nem raknám a radit a gép tetejébe ( a már tisztázott dolgok miatt )... XSPC rulz nekem is az lesz
jó kis tompítása van a DDC-nek... de lehetne esztétikusabb... pl fekete szivacs ;)
azé minden tiszteletem mert a tied már kész van enyém még polcon van meg úton
-
-
Lucif-R
senior tag
Víz 4°C mellett idelális naggggyon jó az lenne ha 0.00000000001°C lenne a külömbség
de ilyen nincs.
Amúgy a kérdés erősen relatív... mivel hűtöd vissza... mennyi a proci magja most és mennyi a vized? Milyen pasztád van? Milyen CPU blockod? Hány fokos a szobád? Szal sztem ez mindenkinek teljesen illetve erősen egyedi hogy mi a jó és mi a rossz...
-
Lucif-R
senior tag
Amúgy azon filóztam még hogy nem lesz gáz hogy a radiból lekúszik majd a tartályba a víz avagy sem... azon is filóztam hogy a tartályt felteszem radi mellé biztos ami biztos alapon... igy egyrész az lesz a legmagasab pontja (légtelenítés) másik hogy akkor nincs gond azzal hogy a tartály fölötti vízoszlop mit is csinál
csak fog e olyan gyorsan folyni lefele a víz mint ahogy a szivatyú húzza
végén még a pumpát felk*rom a tartályal meg a radival együtt a polcra
-
-
Lucif-R
senior tag
Igen ezen én is filóztam de ha összerakásnál és teszt üzemnél ez mind egy szinten van ileltve még fekteve is hogy a tartály legyen a legmagasabb ponton akkor talán nem lesz akkora gond
iletve ha a a tartályban két csonk lesz felül 1 ahol visszajön a radiból meg egy ahol töltöm akkor sztem főleg nem lesz gond. Vagy igen?
-
Lucif-R
senior tag
Na én kb igy tervezem a dolgokat:
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Reset Elek #9901 üzenetére
Volt egy amcsi CU-nk itten ahol dolgozok, az totál ki volt idegileg és előadta üvöltve-bőgve hogy őt senki sem hallgatta meg... soha... ő úgy nőtt föll hogy senki sem figyelt rá... és úgy érezte hogy soha nem volt meghalgatva... és azóta is ha belszólnak abba amit mond akkor ő azt sértésnek veszi és PISSES ME OOOOF !!! I'M SOORYY !!!!
betegember volt kicsit...
Fel is vettük telóra... majd egyszer felcsűröm yutubra ;)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
yakuza.tora #9897 üzenetére
Arra gondolt hogy közel van a radi a házhoz és igy a ház fűti majd a radit, illetve a radi fogja a házat... erről már volt korábban is szó affem
-
Lucif-R
senior tag
válasz
(Darkwood) #9878 üzenetére
NO OFFENSE
, de... monnyuk azt hogy igazából 2-3 hónapja irkálgatok ide rendeszeresen/rendszertelenül... te vagy asszem kb a 15. azóta aki Zalmanra vagy "full gyári szettre" áhítozik... és véleményt kér. A mi válaszaink kb mindig ugyan azok... csak mindig más ragad billentyűzetet és mondja el... és mint láttad szacsee is önmagát idézte... tessék már használni a Kbetüs keresőt, nem nehéz...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
szacsee #9859 üzenetére
Úgyakartad ugye irni hogy "én Barom...
"
Amúgy mondták már sok(k)xor... de csak hozzáírom a többi 43242532db "állat vagy" hoz
vizisperma...láááláááláááááá...
mááás:
Eladva a 3x12es radim... jöv héten vagy hétvégén gyün a Magicool XTREM NOVA
már meg is van neki a helye a gépem fölött vízszintntesen a falra lesz felszerelve szép fekete polc tartó L -ekkel.
Nincs itten valami aluminium munkás kollega? Kéne segítség keret építésben a radihoz hogy cép legyen meg hogy rá tudjam tenni a 25cm-s ventit
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Laraxior #9638 üzenetére
[OFF]recepciós csaj küd emilt:
"Szia, jött egy leveled, udv,"
Errrr... levelem? Mi a fene két csomagot vártam... lemegyek... mondom van egy levelem... monnya tessék... odaad egy dobozt meg egy A4-es bubis borítékot... mondom oké és hol a levelem... őőő nálad az... ( bök a bubis borítékra )... szemforgatás... ááá szal két csomag az 1 levél... felírtam... ( hát nem is az eszért járok oda kvzni
)
[/OFF]
MX-2 - pipa
HK VGA block - pipa ( szétszedtem majd érdekesség képpen rakok fel hétvégén képeket )MX-2 ből kettőt vettem mondván sok a blockom és lehet kevés lesz... aham kaptam két akkora tubust hogy csak néztem... kb 5-10 annyi lehet benne mint egy normális pasztás tubusban
-
Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- La Quimera early access beszámoló
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest