Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
Lucif-R
senior tag
válasz
butcher eu #21548 üzenetére
páralecsapódás jegesedés rövidzárlat... mondanak ezek a szavak valami?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #21478 üzenetére
Örülök neki hogy mosolyt csalhattam a viccess dolgokkal az arcocskádra... igen tévedtem abban hogy az S939 az karmos lefogatós... sajnos megmaradt bennem az előtte üzemeltetett Barthon Procim foglalati kialakítása... szánom bánom... de nem is a konkrét példa volt a lényeg hanme a külömbség a két fel/le fogatás között.
Azt hogy a tartály elhelyezése igen is számít, és azon belül a tartály feltöltésének mértke is az továbbra is tartom... és azt is, hogy volt aki igy #21417 rontotta el elsőre... ami meg a házilag készített blokk lefogatást illeti [link] (igaz ez a csavaros keretbe kapaszkodik ha minden igaz ) talán Oradsinál vagy Hunfrostos kollegánál láttam azt a fajta lefogatást.
Amúgy nem kell úgy kezelni mitha most szabadultam volna az elmeosztályról, úgy meg főként nem mintha most találnék ki minden egyes dolgot...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Thrawn #21464 üzenetére
lényegében a kapaszkodós és nem kapaszkodós hűtések közötti külömbségről van szó... bár már nem tom miért is
lényeg hogy igenis vannak blokkok amik DIREKTBEN nem az alaplapba kapaszkodtak hanem az azon elhelyezett műhanyag keretbe... és az le tott törni ( kis pöckök ) ennyi
asszem
-
Lucif-R
senior tag
válasz
iCeAgE #21459 üzenetére
őőő... pl az S939 tokozásnál a blokka proci foglalatába kapaszkodik és nem az alaplapba direktben... és van még pár régebbi tokozási fajta amit anno igy alakítottak ki... és vannak blokkok ( házilag is láttam ilyet gyártva ) amik az S939 féle alaplapi foglaltba kapaszkodnak majd a tetején egy vagy kettő csavarral lehet magát a blokkot ellenirányba rá feszíteni.
Shteer: nagyjából igen ugyanarról de mégis másról...
csak nem szeretem amikor úgy oltják a fejem hogy hülyeséget hangoztat
-
Lucif-R
senior tag
válasz
iCeAgE #21447 üzenetére
Nem lehet elmenni a mellett a baromság mellett amit TE irtál...
NEM BlackPlate...( monnyuk lehet hogy van fekete kiadás ) is hanem BACKPLATE... mint hátsó lemez... érted?
Sikerült kétszer is leírnod igy... szal egymás inteligenciáját akkor vitassuk ha a sajátunkal már tisztában vagyunk... mellesleg hülyeséget írtál mert ahol van foglalati felfogatás ott nincs backplate, illetve ahol van backplate ott nincs foglalatra való lefogatás... szal logikailag is hibás a dolog...
BACKPLATE pont arra van hogy rendesen meg lehessen húzni a csavarokat, és hogy emellett nehajoljon össze vissza az alaplap... nekem pl a MOSFET blokkok nincsnek nagyon rátépve de azok is rendes hullámot csinálnak szerencsére a CPU bakplate fog rajta valamit.
Azt hiszik ha jobban meghúzod akkor jobban hűt... hááát ha sikerül atomi közelségig préselned akkor biztos... amúgy nem nagyon... nem hinném hogy én azt sugalltam hogy minnél totálisabban rátéped annál jobban hűt... inkább azt sugalltam hogy rendesen meg kell húzni, hogy rendesen rajta legyen. És nem IHS repedésig...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #21415 üzenetére
Nem indoklás kérdése... van aki nem tudja hogy nem úgy kell és igy csinálja ahogy irtam... modnom volt rá példa. Ne csak abból induljunk már ki hogy mindenki fizikakönyvel a kezében nőtt fel...
Volt aki feltöltötte majd nem zárta le a tetejét egy darabig... vagy éppen asszem olyan is volt akinek nem zárt jól a tartálya teteje ( házi cucc ), sőt olyan is volt aki kevés vizet rakott bele és miután szóltunk töltött még rá azt utánna békességlett.
butcher eu Csővezés cseréje... hmm... 5mm keresztmetszet csökkenés ekkora radikális hőméter külömbséget ne adhat főleg nem igy ahogy... nagyon nincs ötletem ez eléggé nagy változás tippek:
- blokkok nem jó visszahelyezése
- paszta ( de ezt kibeszéltük asszem )
- ... van még 1-2 ötletem de nem merem leírniTudsz esetleg mérni egy vízhőmérsékletet? Radi légmentes már? Esetleg mozgasd meg rázogasd meg forgasd meg amennyire lehet kikapcsolt állapotban. Amúgy én nem javallom a radit a szivatyú elé rakni... nem tom nekem valahogy nem hangzik jó ötletnek... igy normálisan légtelenedni sem tud sztem... esetleg radi tartály helycsere csövel ideiglenesen?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #21402 üzenetére
Hát csak annyi hogy pl nem teljesen zárt a rendszer, és a radi magasabban van mint a tartály. Vagy éppen teljesen zárt és a kiömlő csonk nincs víz alaltt és a radi magasabban van mint a tartály. Volt ilyen problémával konkrétan ilyennel.
body007: én ilyentől nem félek me backplate van a CPU -hoz... szal azt addig tépem amig a menet el nem szakad vagy az IHS meg nem roppan
monnyuk egyik sem kívánatos ez tény de még mindig kilóméterekre van mint az hogy leszakad a tokozás a proci körül.... ÉLJEN A BACKPLATE
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #21400 üzenetére
Nem fogom megkérdezni Nyugdíjastól... sztem tökéletesen leírtam hogy mi merre hányméter... nem hinném hogy eligazításra lenne szükségem e téren.
Jelen esetben a bármilyen alacsonyanról van szó
mert éppen azt nézzük hogy mennyire nem lesz magasan
.
1es variácio ( tartály alacsonyan van a rendszerben tehát nem a folyadék szintje van a legmagasabban ):
1a,
A folyadék szintje magasabban van mint a ki és beömlő csonk:
- a rendszer feltöltése a tartály helye miatt nehézkes
- a rendszer légtelenítése a tartály helye miatt nehézkes
- működés rendben van, nem fog levegősödni a rendszer1b,
A folyadék szintje alacsonabban van mint a kiömlő csonk:
- a rendszer feltöltése a tartály helye miatt nehézkes
- a rendszer légtelenítése a tartály helye miatt nehézkes
- működés rendben van, de levegősödni fog a rendszer1c, A folyadék szintje alacsonabban van mint a ki és be ömlő csonk:
- nem fog menni mivel szivatyú nem kap vizet... ennyi FAIL!2es variácio ( tartály ( inkább a benne levő folyadék víz szintje )) a legmagasabb pont rendszerben ):
2a,
A folyadék szintje magasabban van mint a ki és beömlő csonk:
- a rendszer feltöltése simaliba
- a rendszer légtelenítése simaliba
- működés rendben van, nem fog levegősödni a rendszer2b,
A folyadék szintje alacsonabban van mint a kiömlő csonk:
- a rendszer feltöltése simaliba
- a rendszer légtelenítése simaliba
- működés rendben van, nem fog levegősödni a rendszer2c, A folyadék szintje alacsonabban van mint a ki és be ömlő csonk:
- nem fog menni mivel szivatyú nem kap vizet... ennyi FAIL!
"Szerintem DeadMen fogalmazta meg pontosan: a tartály kiömlőjének magasabban kell lennie mint a szivattyű beömlő csonkjának. Ennyi..."
>>> Ez abban bukhat hogy pl a radi rendszeresen kipisálja magából a vizet és levegős lesz... volt itt rá péda és pont amiatt hogy magasabban volt mint a tartályAmúgy 97,5% igen igaza van.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
body007 #21394 üzenetére
Én általában közepére monnyuk kb 2 gyufafejnyit majd van kicsi műanyag spatulám és azzal szépen szétkenem amennyire tudom, a többi meg majd elvégzi a vízhüti Block. Monnyuk a szétkenhetőség és állag erősen függ a paszta fajtájától minőségétől. MX2 az egyik legjobban kenhető paszta, és a legjobb értékekkel bír... ( monnyuk rosszabb mint a baracklekvár...
)
jones965: Tartályt jó felülre tenni, sőt akkor kötelező ha nem lepi el a tartályban lévő víz a be vagy kiömlő csonkját mivel ha nem lepi el a víz akkor a bubi mocsok módjára elindul a csőben ha ki van kapcsolva a szivatyú ( esélyes hogy bekapcsoltal is ). Ha a tartályban lévő csonkokat elfedi a víz akkor nincs para simán jó lesz DE csak azután hogy feltöltötted a rendszert ( rendszer tetején lévő fillport az kivétel ), a légtelenítés nem szokása egyszerű lenni ilyenkor. Szal igenis számít hogy hol a tartáy. És akkor most ez fordítva is, akkor nem számí hogy hol a tartály ha a rendszer már fel van töltve és légtelenítve van.
-
Lucif-R
senior tag
Na meggyütt a D5öm... Swiftech edition
és simán rámegy a csonkjára a melegített 9,5es belsejű CF cső... HF csati az 14mm-s legszélesebb pontján ez meg 16mm a csonk többi része meg 14mm-s. Karácsony előtt bekerül a gépbe az tuti.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Armando_19 #21183 üzenetére
Na hajrá
jól megy a csövek szine az idiótaGigabyte szinezéshez
mint valami legóvár
de ténylég... én pont az idióta szinek miatt nem vettem Gigát a mostani gépembe... monnyuk előtte az volt... és nyitott oldallal eléggé gázosan nézki sztem
Na amúgy hajrá meg ilyenek. ( fényképezésnél várd már meg amíg fókuszál a gép... mert van pár igen csak életlen képed
)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #21177 üzenetére
...
esetleg googleal próbálkoztál már?
Swiftech-MCP655 = Laing-D5-Pump-12V-D5-Vario
Szintén google : (1 col = 2,54 centi) tehát akkor 1/2 col az olyan 13mm-s belső. Csatlakozó kialakítástól függően +/-1-2mm ( illetve bilincsel talán a 15mm-s csövet is viszi ).
Nem akarok bunkónak látszani csak olyan abszurdan egyszerűen te is kikeresheted dolgokat kérdeztél hogy jaj... a fenti infókat olyan 2perc alatt szerváltam össze... Mert google a TE barátod is... !!!
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Bulitt #21147 üzenetére
Én a zöldet használom és az zöld... szal... és én a zöldet ajánlom... anno 1x vettem 2 PIROS neont... beépítettem... és rózsaszínűen világítotak... kicsit csodálkoztam majd visszavittem... mondtam hogy bocs nem kell ez nem piros hanem rózsaszín... mé igy nem jó... mondom nem.... :S azt vissazvették
-
Lucif-R
senior tag
válasz
r-chee #21144 üzenetére
Nekem ilyen van és semmi gond vele... világít mint állat ahogy kell ( lásd adatlapon linket ). Kimosni csak 2-3xri átmosásssal lehet de ez sztem minden ilyesmi festék anyagnál ilyen. Lerakódás egyenlőre nem tapasztalható... sem az hogy kivállna... 3hónapig álltak egy helyen a flakonban és nem rakódott le. Szal sztem AJÁNLOTT kategória
-
Lucif-R
senior tag
Tegnap este valamiért má nem tom mé kikapcsoltam a ventiket a radin... reggel netezgettem szal IDLE volt a rendszer kb... igy produkálta a következőt : 44/44/43 mag1/mag2/gpu mindezt egy 25°C - 26°C jófűtött panyelben
( olyan 1óra netezéssel ) majd nézek terheléses tesztet is monnyuk "The Witcher" gameval. Illetve majd primeal és szőröskockával.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Rampagaj #21134 üzenetére
Nincs mit DE de pont ezt kérdezted... ott a grafikon hogy mit produkált a lentebb látható configgal... hozzávetőlegesen lehet következtetni ( ha más nem googlel kikeresed hogy azoknak amik a tesztkonfigban mennyi a hőtermelésük, és hogy a te configodnak mekkora ) a hőtermelést és el tudod dönteni hogy mennyire megfelelő vagy sem... de ha már azt a configot is ilyen °C -occal hűtötte akkor a 48xx -et sem fogja hidegen tartani... sőt ramsüniket nem is szeretem egy ilyen kaliberü vidkarin...
Szal de ezt kérdezted...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Rampagaj #21132 üzenetére
Bal fent kereső
( a KE-RE-SŐ használata nagyban csökkenti az elcsépelt 5000x kitárgyalt témák újra elcséplését és kitárgyalását )
test config:
* Intel Prescott 3.0GHz CPU overclocked to 4.0GHz
* ASUS P5LD2 Deluxe mainboard
* 2 x Corsair XMS2-4300 512MB memory @ 667 MHz
* NVIDIA GeForce 6800 GT PCIE graphics card
* Windows XP Pro SP2 OStest:
ímeGuglink keresés : "zalman reserator 1 plus" , első találati link...
szerk.:
depo szerint : 65.278 huf a legolcsóbb ár
Rádobsz egy 20-ast és van egy profi rendszered... amit akár nb sb hdd mosfet felé bővíthetsz, nem beszélve arról hogy Zalmi nem éppen megbízható cucc, és a VGA-d full coveres lenne és nem ramsünizett... -
Lucif-R
senior tag
Ismereteim szerint nem az összeset, és csak ezt az egy típust. Esetleg ha csinálsz egy képet a tied elekronikájáról akkor okosabbak leszünk ( de nem tartom valószínűnek hogy ezzel is működne )
DDC ből van az 1T nél is egyszerűbb kiadás. Igaz az már sztem sehol sem kapható (szal mégsintsen
) amúgy a DDC-1VC a legegyszerbűbb leggyengébb eddigi ismeretiem szerint a DDC famíliából.
-
Lucif-R
senior tag
Nyem... csak a DDC-1T -ket lehet... és ha minden igaz akkor ha rákeresel itt totyikban akkor lesz kép is hogy hogyan... és ha mégmegint minden igaz akkor csak a kék rotorosokat lehet ( nem emléxem a pontos szinre deee a képen az is látszik ;) )
szerk.:
Bulitt: "Az összes alatt benne van már a plusz, az ultra stb"
Emmeg mit jelent??? -
Lucif-R
senior tag
válasz
constructor #21081 üzenetére
Adatlapot tessék kitölteni mert akkor 1xűbb a válaszunk megkreálása, nem kell vissznyakérdezni. A vízhűtéses házat sztem eszement drágák a bennük rejlő rendszerhez képest
és a kompakt rendszereket sem ajánljuk ( kiv ha csak 1cpu-t akarsz vizezni és soha többet mást nem
ami az élggé ritka
najó talán egy gyengébb vga el szokott férni, de ár teljesítményben ezek sem a jó kategóriát képzik )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20997 üzenetére
Tippelem a szellő áramlási irányát akarja jelentni... és akkor igy azt is kell feltételezni hogya rednszer a ház saját levegőjét nyomja a radira, ahol persze csak a CPU van levizelve
tehát közel sem szobahőmérséklet uralkodik. Egy megoldást látok még a vagy kivágott vagy rácsozott gépház tetőt és akkor fentről szíjabe a levegőt ( bár ez egy csodaventi az ábra szerint mert ez csak fúj de nem szív
azt meg nem szeressük
)
szerk.: A CPU mint érték soha sem volt jó... a magok már inkább adnak valós értéket szerintem ( valósabb ) mint a CPU. Everest esetén CPU hőmérséklet = szar, CPU MAG hőmérséklet =
. Mint anno mondtam nekem a CPU-m idle 7°C a CPU MAG-ok idle meg 31/32°C
szal...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
shteer #20991 üzenetére
kopmenzálunk kompenzálunk...
SteadyMan: Bal fent kereső => TT, thermaltake, bigwater, kompakt
( a KE-RE-SŐ használata nagyban csökkenti az elcsépelt 5000x kitárgyalt témák újra elcséplését és kitárgyalását )
Amúgy meg nem nem ajánlott a kopmakt rendszerek használata csak akkor ha 1db CPU-t akarsz vizezni és semmi mást.
Szerk.: boldosítottam a templétem
-
Lucif-R
senior tag
Amit én ebből lekövetkeztettem:
1,) probléma első szintje : MAG CPU
Ez egy meglehetősen gyengusz plexis blokk, két vagy három emberről tudok aki hasonló blokkal rendelkezett anno... mind a hárman nagyon hamar eladták... teljesítményben az az a víznek való hőátadásban eléggé gyánge...2,)
IDLE: CPU(mag) 32-33, víz 28 fok
TER: CPU(mag) 48-55, víz 30-33 fokIdle és load külömbséghez képest eléggé kicsi a vízhőmérséklet növekedés. 2-4°C az nem sok ahoz képest hogy a CPU 16-25 ugrott.
Ami nekem van E6750@3,4ghz 1,325V meg vga is huzva meg minden vizes a gépben.
idle: 32/32°C load: (30perc prime / szőrös kocka ) 43/44°C. Igaz nekem 9db 12cm-s venti van a radin... ( lehetne 18is). Abból hogy a proci ennyire meleg és a víz ennyire kevesett melegedett ( hogyha nem 2mp-t járattad a progikat ) akkor azt mondanám hogy blokk gondunk van... ( lehet pasta vagy ihs is, de ha jól megtéped a lefogatást ( bár plexivel lehet nem kéne ) és alátennél mx4et akkor ezek kilőhetőek lennének ) szal én amondó vagyok hogy MAG bibi.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20929 üzenetére
Megbocsájtom de Én értem
Nem akarom senki rencerével versenyeztetni... nem azért vna... ha azért lenne akkor nem XSPC blokkom lenne és nem HK NB SB-m
csak szeretnék pontos értékeket kapni. Ha nem lehet akkor szomorúleszek és kénytelen leszek beérni egy olyan mérési rendszerrel ami nem pontos értéket ad vissza.
Az okés hogy a változás mértéke számít... de engem akkor is érdekelnek a valós értékek... és mint irtam ha más nincs akkor marad ez a +/-1°C de most néztem netet és láttam valahol 0.5°C pontos cuccot külsőbelsős 3k körül volt.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nyugdíjas #20927 üzenetére
Zálmán blokkáeoztte... Tygon csövekkel
Silex: Zalmant nagyon gyorsan távol ítsad el ha nem akarsz bajt... csak mert a Zalman szokása hogy szíjelrohad már a sima fagyállótól is...
fsb1000: az tökre oké hogy csak 1°C eltérés van... de mihez képes
mert hogy mi a valós hőmérséklet azt megint nem tod... deee valszeg benevezek 2 ilyenre... monnyuk igazából 1 is elég ( levegő radinál + víz )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20921 üzenetére
Össze tudod mérni valamikor ezt az egészet egy alcoholos hőméterrel?
Csak hogy kiderüljön hogy egy harmadik mit mond... bár már 4 része kb ugyan azt mondta szal... vagy keresni kéne vaéahol itten a nagyfaluban valakit akinek vagy egy kibabeba pontos hőmétere... és ahoz hozzánézni amink van. És akkor lenne egy ami mindent visz
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20908 üzenetére
Hát mint mondtam sajnos amire pénzt költök az legyen is olyan hogy érjen nekem annyit amennyibe került... vettem 2 db digit hőmétert, illetve vettem egy alcoholosat meg volt itthon egy másik alcoholos.
digit1: 24,5°C
digit2: 25,7°C
alc1: 26°C
alc2: 28°CIgy most döntsem el melyik az amelyik valós... vagy legalább közel jár ahoz. Hát nem 1xű. Most az hogy feliratozom mi plusz meg mi minusz... báááh gány... és azt nem szeressem...
Amit te linkeltél lép... az jónak néz ki... ami gagyi pratikeres azok egy vízben vannak ha jóllátom ami szimplán csak áll ott a tartályban? Mert akkor a mért értékek igy elviekben mind a szobahők... letakarod a tizedes jelet és máris egész jól néz ki
Lehet beújitok kettő ilyet...
még azért próbálok keresni valami pontosabb digitális megoldást.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
butcher eu #20905 üzenetére
Nu akkor emondok egy titkot... a hűtőfolyadék soha nem mehet szobahő alá... ( kivétel a kopis és a pleiteres hűtés, illetve ha kint van a szabadban a radid ) Szal vízhő = szobahő + n
amúgy engem is fúr a kiváncsiság hogy mimerre hányméter a folyadék sozbahő csak eddig nem sikerült olyan hiteles mérőkéhez jutni amire azt mondtam volna hogy az pontos... pontatlant meg tippre is tudok mondani ( igaz nem mért érték de ha már arra vetemedek hogy mérem akkor pontos legyen )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
butcher eu #20901 üzenetére
szobahőn nem nagyon lehet a vized
illetve lehet de ahoz eszement méretű radira lenne szükséged és eszement légszállításra... lehet kapni baumax,briko,prakti-ba vagy kb bármelyik kertész boltba hőmérőt... ( monnyuk nekem két alcoholos hőméter között van 2°C külömbség
igaz piszkálgattam őket de nem hiszem, hogy elmozdultak volna... ). Valszeg majd ha elsz időm elnézek valamelyikbe a 3közül és veszek két ugyan olyan kivitelt... vagy két külömbözőt ami hasnló értéket mutat... digitális höméterrel is sikerült 2°C külömbséget csinálnom valahogy... szal hömérés csak ilyen nagyjábolos egyenlőre sztem mindenkinél...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
mistixx #20748 üzenetére
Nöm lett hosszú
látnád én mekkorákat szoktam postolni. Ami a pumpát illeti vagy egy Laing DDC-1T ( 1 forrsztás és DDC-1PLUS lesz belőle ) vagy Laing D5 Vario. ( www.aquatuning.de oldalon megnézheted a pontos árat ojróban ).
Mr.Csizmás:
HF = HighFlow ( az az 10mm-s csonkbelső illetve csőbelső átmérő )
HK = HeatKiller ( ez egy blokk gyártó neve, márkanév ha igy jobb)
-
Lucif-R
senior tag
Szép kis rendszer. Nálam vízszintesen van a gép fölé a falra felhúzva a NOVA, függőleges lerendezés nem a legjobb a passzív élet tekintetében. Sajnos Cora az egyetlen passzívra gyárott "radi" csak hát nagy ellenállású kívül nem túlzottan bordázott és iszonyat pepecs összerakni. Anno volt itt valaki akinek ilyen szett volt a gépe körül de emléxem mennyit szívott a csövezéssel... hát én tuti nem csináltam volna azt meg.
Én sem mondtam hogy lehetetlen... lásd Yakuza "padlőfűtését" a 4db MORA radival
csak igen költséges a jelenlegi radi kínálattal, és amíg a kedves gyártók nem gyártanak valami olyat ami passzív kialakításnak is kedvez ( lamellatávok, esetleg érdezett felület növelt lamellák, lapos csövezés, elfogadható ár ) addig nem nagyon lesz passzivitás "olcsón".
Delta V3 nagyon randa lett... lehet belül okésabb mint a V2 de szörnyen néz ki az az Acetát tető a fémlefogatóval körül ölelve.
-
Lucif-R
senior tag
Én is inkább a NOVA-t mondom mit a MORA-t de egyértelműen túlnagy a rendszer ahoz hogy passzívban elmenjen, nem véletlen írtam hogy kell rá venti... de monnyuk nem 9 mint nekem... hanem monnyuk 3-4 nagyon leszabályzott AC vagy valami hasonlóan csendes jószág. És mivel teljesen passzívra nem lehet azt meg csinálni amit írt... igy nem is írtam hogy menni fog... sőt írtam a ventiket. Stheer régi radija tökéletes passzív cucc volt csak tökéletesen megfizethetetlen
illetve inkább csak drága sztem
Nézegettem a CapeCora-t így képekről és nem tűnik nekem annyira jónak... persze relatíve nagy a felülete a kialakítása miatt és a vizes felülete belül barázdált ( monnyuk azt nem vágom hogy kívül ugyan ezt miért nem tudták megcsinálni
). Én egyáltalán nem tartom egy jó kialakításnak és ráadásul barom pepecs a normális soros összekötése.
-
Lucif-R
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nippon #20591 üzenetére
Kikérem magamnak hogy nincs eszem... de igen is van
két sejtes rendszerű...
Attól hogy elvetemültek vagyunk még szoktunk észzerűen gondolkodni... ( bocs fdb megint többesszámban írok a felsőbb kaszt nevében )... legalábbis én igen ( remélem ). Akármilyen elvetemültek vagyunk MI is pénzből élünk, és nem fogunk ennyire értelmetlenül kidobni 280eurót, te lehet igen, és lehet más is de ezt erősen kételm. Nos MORA nem tul jó passzívnak de ezt annó mondtam is túl sűrűn lamellázott... viszont a NOVA radi már taláhatásos is lehet ( de mint irtam is rakjon rá 2-3 lenyomorintott AC ventit és béke ).
És a határ nem a csillagos ég... hanem a pénztárcánk... illetve van akinek anyuci pénztárcája
Víz soha sem volt olcsó, nem is lesz... és az egyértelmű hogy levegővel is lehet jól hűteni... de közel sem ilyen jól és ilyen halkan.... szal nem mind ketten tudjuk és a 200k az nagyon sok.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nippon #20586 üzenetére
[link] - ebből kéne monnyuk kettő az igy első blikkre 280euró... és az kicsit sok sztem egy NOVA vagy MORA-hoz képest... azok közel ugyanakkora felülettel vannak mint kettő ilyen adag CapeCora. Szal miért mondasz neki olyat amit tuti nem fog megvenni... ( ha van esze... és én ebből indulok ki )
MORA NOVA nem hajaz autóhűtőre... egyszerűen olyanok mint egy átlagós hőleadó radiátor amit arra terveztek hogy ventilátorral kergessenek át rajta levegőt... ennyi erővel a CapeCora meg olyan mint egy szobai radiátor...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #20582 üzenetére
Görbe izék a dizájnos lefogatók az alaplapi szettnek
HK blokkon is vannak ilyen görbe izék csak nem ilyen görbék
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nippon #20578 üzenetére
Ha úgy válogatod össze hogy HF legyen és nem HK blokkok és nem 8km csövet használsz akkor felesleges a D5. Egy DDC-1T(Plus) is elég lenne oda.
Rézzelmarsót el sem olvastam... skipp-et kapott... ami meg a CapeCora-kat illeti... egy ekkora rendszerhez marha sok olyan elem kell ami meg marha drága... sztem CapeCora lehet szép de ár/értékben nagyon rossz. Ráadásul eléggé sok csatit igényel a kialakítása és még több pepecselést. Szal inkább NOVA-radi esetleg MORA. RAM-okat lehet elég lenne bordázni kicsit... és amúgy is kell legalább 1 venti a házba hogy a passzív alaplapi dolgok szellőzenek.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Rampagaj #20574 üzenetére
Nincs mit. Nem kell megiedni az összegtől... nekem is olyan 120k-van benne a vízben ha nem több és még nincs vége...
pumpát kéne cserélnem mert a mostani nem a leghalkabb mert kicsit sok neki a 3HK blokkom
meg 20ból 1x nem indul el. Meg kéne még csináltatom egy szálhúzott takaró lemezt vagy normál aluból a radira körbe... esetleg egy áramlás mérő még bele... azt kb ott a vége... szal lehet apránként is bevásárolni.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20571 üzenetére
Nem biztos hogy ár érték értelem arányban megéri egy D5. Persze az az egyik legjobb ha nem az a legjobb pumpa de nézzük a dolgokat :
- ha van egy normális teljesítményű DDC-d ( DDC-1T , DDC-PLUS ) akkor nem nagyon van értelme D5-re váltani, legalábbis amennyivel drágább annyival nem fog többet adni... max akkor ha valami ultra leterhelő rendszered van de általában nem van mostanság ilyen főleg hogy kevesen használnak HK blokkokat( kevesek egyike vagyok... és sztem talán nekem van itt egyedül 3 HK blokk is a rendszerben )
- egy D5 26-27k huf plusz az 1/2 - 1/4-es átalakító és akkor már érdemes a tartályt is megfúrni hogy 1/2-es csati bele menjen
- egy ilyen tető meg max 3-4k hufPersze akinek nagyon nagy teljesítmény kell az vegyen, de egy átlag ( sőt még egy átlagon felüli ) rendszerhez a fentebb említett két pumpa bármelyike elegendő.
Nippon: Miért kell hülyeségeket beszélni? Miért lenne egy szett amit a serác írt arra a konfigra 200K? Írjál már nekem egy példa összeállítást hogy mé is lenne annyi
Addig én is írok egy sacperkb árat:
Config :
Giga EP45T-DS3R alaplap - 15k - ???
Core 2 Quad Q9450 - 20k - enzo
2x 2Giga OCZ 1600 DDR3 - 20k - ???
2x WD 500giga RAID edition - 25k - slientbox
Giga HD4870 videokari - 20k - ek blokkpumpa: 15k - ddc1t
radi: 25k - mora vagy NOVA
tartály: 15k - EK multi 150
csövek csatik: 10k - clearflex 14,5/9,5??? - kikeresheő www.aquatuning.de oldalon.
Ez olyan 160k és akkor azt feltételezzük hogy mindent vadi újonann vett és gyári cucc.
Rampagaj: komplett passzív talán menne 160kból... de egy kisebb radi és 3-4 ACventi leszabályozva ( 0hangal ) simán menne. Fordulj árak iránt Nyugdíjas kollegához.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
butcher eu #20557 üzenetére
Tody56-nak vannak VGA blokkjai ocsóbbak mint a normál bóti de nem fullocverek illetve félig meddig. Nézzbe az aprójába és kérdezősködj nála. Más olcsóbb nem nagyon van csak a szimpla GPU blokkok, de azt találsz AQ.de-n is.
-
Lucif-R
senior tag
Nos amiért érdemes lecserélni a gyárit egy normálisabbra:
- 10mm-s átfolyási keresztmetszet
- akármilyen G1/4es csonkot belecasvirnyákolhatol
- ha HF csatit ( 10mm belsőset ) raksz rá (mivel a csatlakozó legszélesebb pontja 14mm ) így az annyira rá fog szorulni hogy nem kell félni a csepegéstől szivárgástól, és nem kell elrondítani a rendszert holmi csőbilincsekkel... ( autó motorterében okés... de itt...)
- annyira nem egetverően nagy összeg sztem hogy a fentiek ellenére azt mondjam hogy nem éri meg... szal sztem megéri... nekem megérte -
Lucif-R
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #20519 üzenetére
Az oké hogy merítéses módszer de mégis hogyan? Egy pleiter egyik fele nagyon hideg ezzel egyenlőségben a túloldala nagyon meleg... az ok hogy a hideget ráküldöd az olajra de a pleitert is kell valahogy hűteni hogy megfeleően hideg tudjon maradni a hűtő oldal. Ez már plusz költség hiszen még egy hűtőkör... lehet akár eszetlen nagy passzív blokk is ventiztetve vagy akármi... de az már pluszköltség... a fogyaszása meg hát marad annyi amennyi ha merítesz ha nem...
Szal azon kérdés ne essék hogy a Pleiter nem jó hűtésre, meg tunningra... de jó. Nagyon is jó. Csak éppen sok járulékos költsége van, szerintem jóval több mint egy szipla vizes rendszernek. Tehát szuperjóhifegkirály... csak drága a kialkítás és a fentartás...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20514 üzenetére
számalom bt.
amit csinálsz amúgy... de tetszik... hajrá igy tovább
( amúgy cseles mert ha nem írok semmit ako azé rohadjak meg, ha meg írok akkor csak azért irtam csúnyát a "puszipajtás" / "felsőbbkaszttársra" mert hogy szóltál... imígyen mindkét esetben igazoltatni látod a "faji" elméletedet hogy "felsőbbkasztúságihittben" szenvedek...
)
jenei92: rád is vonatkozik a házirend, és mint látom offban már meghirdetted. Amúgy ha kicsit okos vagy akkor berakod az aláírásodba és nem a ONtopicba írod bele.
Mr.Csizmás: jójó de mire? nagy a járulékos költség vele... túlzottan is... nagy fogyasztás, két körös rendszer, szigetelgetni kell csöveket stb... szal aki nagyon ráér és nagyon sok píze van, és még attól sem riad vissza hogy megugrik a vellanyszámla... az inkább vesz kompresszoros megoldást
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Lucif-R #20461 üzenetére
UV kék lötyi -- mostmár akkor is jó és kész...
Nyugdíjas a beszerzési forrás.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #20456 üzenetére
[L:http//www.aquatuning.de/product_info.php/info/p778_AT-Protect-UV-blue-1000ml.html]UV kék előre kevert lötyi[/L] --- Most már jó. Nekem nem kellett bele mert nem szívta le a levegőt a pumpám mert eléggé hosszú a cső is ami oda vezet, meg nekem rendesen sok víz van a talyban, és nekem a 3 HK blokk eléggé visszafogja a pumpát ahoz hogy ilyen gond ne legyen de mások sokan használták már itt a fórumosok közül...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #20445 üzenetére
UV kék kompletto lötyi, nekem ilyen van zöldben és semmi tryutyisodás egyenlőre nem volt és a flakonban is állt pár hónapot és ki sem rakódott meg le sem ülepedett. Szal én ezt ajánlanám.
Bulitt: hááát ezzel vitatkoznék
mert inkább pumpálja a vizet mint szívja... mivel ráfolyásos rendszerűek... szal kb mind1 mit használsz de inkább pumpa... ha megnézed AQ.de oldalon is "PUMPS" alatt találod a D5 és Laing cuccokat
Mellesleg szakmai topicban nem szokás direct marketingelni... sőt szabályellenes... erre tökéletes totyik az OFF vizes totyik...
r-chee: szivagyú akkor szörcsög ha levegő van benne... vagy ha levegő kerül bele ami lehet a sok apró bubitól is érdemes aquarista szivacsot belerakni és akkor felfogja a bubikat és nem jutnak vissza a rendszerbe. Más ok nem nagyon van ami miatt szürcsölni szokott...
-
Lucif-R
senior tag
Barkácsal bármit rálehet bármire barkácsolni... ajánlom pl google-n keress rá a 4850 furatméretekre, vagy kérj meg valakit akinek van hogy nézze má meg. A HK-nak biztos van valahol pontos furatmérei táblázata... vagy hasonló... ha a nyáklik kisebb akkor lehet a lefogatót barkácsolni ha nagyobb akkor lehet másik lefogatót barkácsolni... de teljesíményben, illetve VMOSFET és RAM-ok nem nagyon lesznek hűtve és sztem egy 4850már igényli.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Armando_19 #20378 üzenetére
mit nem akarsz rávezetni a lapra??? Milyen fűtést???
Szerk.: A rendszerben található folyadék, a rendszer két végén (radi előtt után) 1-2°C eltérést mutat... nincs olyan hogy a CPU után 40°C a víz GPU után már 50°C radi után meg csak szobahőmérsékletű... víz jó hővezető, áramlik is eléggé gyorsan... szal ilyen probléma _NINCS_ nem is volt nem is lesz... de van kereső ahol rákeresel és le van írva... eddig sztem 30x
( szól mindkettőtöknek )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
body007 #20355 üzenetére
"Keresésem eredményeként "
>>> Igggeeeeen végreeee valaki... GRATULAAmi a pumpát illeti próbáld meg gumikra felfüggeszteni magát a szivatyút és akkor 0 rezgést ad át, lehetőleg ne gatyagumira
de ha más nincs az is megteszi csak az hamar elörexik ha ki van nyújtva, ajánlanék inkább valami szilikon gumit obi prakti egyéb helyről.
Aygor: Nem szállok be a gravitásciós vitátokba csak annyit mondanék, hogy sztem sem gravitáció ellen dolgozol hiszen amit a felszálló ágon dolgozol, a leszálló ágon kialakuló nyomás ellensúlyozza... ( nem profi csak ilyen "használtopelles" fogalmazás de sztem érthető számokat nem mondok meg képleteket )
butcher eu: Iiiigen... én a piercingel is igy vagyok most... van egy a szemöldökömben de már fontolgatom hogy kerül egy az államba is...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hakos1987 #20347 üzenetére
Azonos árral nem értek egyet, mert ált a komplett rendszerek egy része olcsóbb mint ha te rakod össze minőségi darabokból. Tehát az nem gyári az drágább tudd lenni de kapsz is valamit a pénzedért, mig a másik esetben ez nem mondható igazán el. Ezért szoktam mondani hogy inkább gyüjtögessen 1-2hónapot azt utánna vegyen egy rendes darabból rendszert, mint később jönni ár hogy áhh...
D1Rect: ezt igy nem fogom mondani mert "hülyeség", ha vizet akar legyen víz de gondolja jól át amiket mondtunk a komplett rendszerekről, egy sima csak CPU-s gyári rendszer házi usernek aki semmit nem húz és nem egy Q6600 van neki annak elemgy és még talán meg is éri... de ezek száma meglehetősen kevés
de ha ilyen jön akkor azt mondom legyen... egyéb estek kilőve.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hakos1987 #20339 üzenetére
D1Rect & hakos1987:
Komplett rendszerek drágák ahoz képest amit és ahogy nyújtják. Alapvetően az a bajom velük hogy alul vannak vagy ilyen éppenhogyra vannak tervezve, ezáltal nem bővíthetőek. Parasztvakításnak vélem csak, hogy egy ilyen kaliberü ( Zalmi, TT ) cég nem képes ( leszarom hogy nem akar ) kiadni olyan rendszereket amit nyugidszívvel ajánlanék az újjoncoknak, hogy vedd meg azt majd bővíted nem lesz gond vele. Ehelyett olyanokat adnak ki amik nevetségesen drágák, és cserébe meglehetősen kis teljesítményűek.
1szómint100: Drága ahoz képest amit nyújt, nem megbízható, parasztvakítás, ráadásul a gyöki tesztekben istenítik őket ( hogy miért azt nem tudom )... istenbizony ha lenne egy olyan rendszer amire azt mondom igen ez megéri azt a pénzt akkor szívesen ajánlanám a kezdőknek... de nincs... és a közeljövőben nem is lesz... ( ja meg nem is szeretem szopatni a kezdő vizeseket hogy rakd össze királylesz 10perc az egész azt go... azt majd fogja a fejét hogy gyenge, bővíteni kéne, meg repedtörik stb... )
szerk.: tehát akit lehet lebeszélek róla, gyüjtsön még egy kicsit és vegyen egy alap rendszert ( akrá használt cuccokat is ), de akinek csak cpu-kell illetve a csend illetve nem szeret túlzottan barkácsolgatni... annak talán mondanám hogy jó akkor legyen inkább készrendszer.
-
Lucif-R
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Bj Brooklyn #20327 üzenetére
Szeted egy ilyen radit, EXTREME = vastag, 480 = 4 ventis... el fog adni valaki olcsón? Még ha lenne is értelme eladni ( mivel szerintem nincsen hiszen egy ekkora radi kb bármekkora rendszert képes lenne elvinni 1pc-re gondolok csak )... használtan olcsón _NEM_ fogsz találni... ( nem akarom hogy fájjon a segítségem, de ez egy nagyon buta kérdés volt... azt még hozzáadnám hogyha egy buta kérdésre nincs válasz, akkor az azt jelenti hogy nincs válasz = nincs eladó senkinek ) próbáld meg esetleg Nyugdíjast megkeresni hogy adjon rá árajánlatot.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hakos1987 #20325 üzenetére
jön a csöved a tartálytól és egy Y-al ketté osztod, az Y két ága két szivatyúba vezet majd a szivatyúk után egy Y-al összehozod egybe a rendszert... a soros megoldást logikailag nem látom nagy nyereségnek ( de nem értek a szivatyúk ilyentén dolgaihoz de fsb tuti ) mivel a az első szivatyú csak rátolja a vizet a másodikra azt annyi... én inkább mondanám a sorosat jobbnak ( majd fsb kikisérletezi meg linkel meg garfikon ) mert igy mondjuk egy szivatyú 10 egység vizet nyom a csőbe, kettő már 20at ami ugyan az a cső lesz és hogy a víz elférjen haladnia kell... gyorsabban...
( de majd fsb...
)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hakos1987 #20322 üzenetére
Érzésem szerint ha növekedést akrnál elérni akkor a két szivatyút egymás mellé párhuzamosan kéne kötnöd és nem sorosan. [U] [/U]( de lehet tévedek, majd fsb úgyis kiszámolja hogy mi merre miért meg megmondja hogy jo vagy sem, én felsőbb lélek vagyok aki bmwnek hiszi a használt oplet és nem akarom hogy neked fájjon
)
Aygor: 3HK van a rendszerben NB SB VGA
nagy ellenállásuak de jól hűtenek... ennyi elgé nekem, ja és sztem jól is néznek ki. Ami a keresőt illeti... hát ja vesszőparipám... de már van egy két sablonom amit majd copy past-elgetek nekik...
benne lessz a kereső ahsználata is nem kell félni
sőőőt.. majd ha meglesz csak adunk nekik egy 1hsz-t ha hülyeséget kérdez azt viszlát
és akkor nem fáj neki
-
Lucif-R
senior tag
válasz
D1Rect #20294 üzenetére
Nem szokása, blokkok, radik, csövek, tartályok, csatik... nem szokásuk elhasználódni... persze a szilikon meg pvc alapú dolgok sok sok év... évtized hatására esetleg fagy hatására elmállanak stb... de ez szerintem itt senkit sem veszélyeztet.
Egyedüli elem a pumpa tud lenni, illetve a ventik a radin. Ez gondolom érthető hogy miért? Venti mert forog és csapágyazása van, pumpa ugyan ez...
fsb1000: Dagadó mellek? hát büszke is vagyok arra a rendszerre amit összeraktam, nem látom okát ellenkezőleg érezni sem teljesítmény, sem kialakítás sem egyébb más ok miatt. Engem meg sokakat a te stílusod irritál? Noés? Együtt kell vele élned / élnünk. Csak az amit te irsz, nem fedi a valóságot olyan téren hogy igenis jók azok a rendszerek... mert nem azok... de egy CPU hűtésére elégségesek abban az esetben ha nem akar a tulajdonos tunningot illetve képes ennyit kiadni egy ennyire zajos/teljesítményében gyengébb dologért amikor kicsi ráfordítással már rendeset is lehetne venni. XSPC Delta V2 sériát nem érzem igazán suzuki kategóriának
szőkecicababák dagadó melleinek körméreti és egyéb számolgatása biztos érdekes témálya és fénye lenne eme topicnak...
amúgy nem a méret a lényeg... kis bohóc is tud nagy cirkuszt csinálni, meg nem a méret a lényeg hanem hogy játékos legyen... értem ezt hogy formás és szép... ( a bohócosat,játékosat nem nekem mondták még mielőtt valaki visszatüzel vele
már megkaptam az ilyen RE:-t élőben csak azé irom má előre is a végére
Szerk.:
Ez ugyan olyan veszélyes téma mint amit annó feldobott "valaki"hogy a passzív tartály milyen jó mert hogy 10°C-ot képes javítani meg egyebek... amikor nem... 2-3°C amit max ad és vége...( és mégis vagy 3 tesztben mutatták a sok sok sok °C-ot hogy jobb meg ilyenek ) komplett is ilyen szép meg jó csak kevés... Nos ha az XSPC, ENZO, stb mérnökei tudnak normális ár érték dolgokat csinálni akkor a komplett szettes mérnökök miért nem?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #20283 üzenetére
Ezeket a rendszereket mérnökök tervezik, akik a fizikai alapelvekkel a hőtannal és a hűtendő alkatrészek (CPU) hűtési igénnyével is tisztában vannak, és még a két tényezős szorzástól sem riadnak vissza.
Valószinüleg nem a "jóska/pista mondta, akkor jó lesz nekem is" szinten tervezik és gyártják ezeket a vizhűtésrendszereket.>>> Akkor mond már el nekem te főtudorfözseni hogy a "nagy" gyárak "nagy" subatomfizikásl meg termonucleidgyáros illetve hidrokémiai és hőgeometriai istencsászárai miért nem tudtak eddig előállni egy normálisnak vagy használhatónak, esetleg még bővíthetőnek nevezhető rendszerrel? Miért? Számolj utánna és válaszolj...
Tanácsot kértek, de hamar eltüntek, mert egy suzikus sem érzi jól magát a BMW-s klubtalálkozón. (bár a töbség haznált opellal érkezik....)
>>> Én alapból BMW-vel kezdtem ha ez ennyire fontos neked, de hallod te nem tom mit csipogsz neked még szuzukid sincsen jelenleg... esetleg rollered...bár előbb lesz tolókocsid mint normális vízhűtésed
Lehet mondani hogy használhatatlanok ezek a cuccok, csak ez nem igaz
>>> használhatatlanok ezek a cuccok és kész!Nemmelesleg pontosan azért nem javasoljuk amit Shteer leirt. Nem akarunk megszivatni senkit sem... másrész meg szoktuk kérdezni mire kell és ha nagyon csak a CPU-t akarja és soha mást akkor mehet neki gyári ( bár fogcsikorgatva ), de ha már bármit is bővítene... akkor N E M A J Á N L O T T kategória...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
DeadMen #20274 üzenetére
Tody blokkjai jók, ára értékben mindenképpen. Személyesen nekem nem tetszenek mivel én ilyen nagyon aprórészletekig szeretem ha valami olyan amilyet én akarok. Tody blokjai nem szépek... amit képet én láttam a belső kialakításról ( nem volt két egyforma sor tüske benne ) illetve a fedélkialakítás az nem nyerte el a tetszésemet. MOSFET blokkok tőle vannak és jók is szépek is ( kaptak egy jó kis polírt pluszba ). Talán még valahol olvastam hogy az ellenállásuk nem a legjobb.
bandi20: komplett szettet semmiképpen nem javasolunk semmilyen árkategóriában, gyengék, nem bővíthetők, pusztán propaganda tesztek emelik trónra... 40k-t meg ilyenre elfeccölni főleg nem javasolunk. Inkább gyüjts egy kicsit és kb 60-70 ért már egy komplett rendszer gazdája is lehetsz. Kis barkácsolás meg csak emeli a dicsőséget amit a rendszered nézegetése használata közben érzel, ugyan ez arra hogy büszkeség
Amit kollága linkelt korábbi hsz-em amiben volt egy nagyjából alap nem a top drága kategória alkatrészei. Nyugodtan nézzél körbe az aquatuning.de oldalon én is onnan linkeltem azthiszem kb mindent. Illetve nézzél szét vizes kollegák adatlapján képes linkeket kutatva ötletek, kialakítások gyanánt. Keresőt te is használd azért nyugodtan ott bal fent
és ha vankérdés ki vele!
-
Lucif-R
senior tag
válasz
body007 #20246 üzenetére
Első körben KE-RE-SŐ !!!
Bal fent található igen hasznos dolog... megkímél minket a hülye 1000x elmondott kérdésektől / válaszoktól, mint időben mint hsz.számban is spórolunk és te is mert nem kell megvárnod míg valaki válaszol.
Második kör... Nyugdíjas reakciójával egyetértek...
szedd szét eresszed le de azonnal... a csapvíz egyrészt dzsuvás, klóros, vízköves. 1-2hét alatt is korrodálhatja a cuccaidat, nem beszélve a vízkő lerakódásról ( jójó azt talán lassabb de k ra nem egészséges ).
Kimaradt egy két csati... Tody másnapra el tudja küldetni futárral... vagy Bp-n sztem aznapos átvétellel megoldható Nyugdíjasnál, Todynál, OC-nél vagy valamelyik túlbuzgón bevásárolt VizesKollegánál.
Keverési arány... KE-RE-SŐ !!! Légtelenítés KE-RE-SŐ !!!
Képet mutass a rendszerről és akkor ha fizikális elhelyezés probléma van és amiatt gáz a légtelenítés akkor meg tudjuk mondani, hogy miért. Nemmelesleg mi az hogy "nekem sokáig tartott"? 1perc? 20perc? 3óra? Mi tartott sokáig? Bubis volt a cső? Szortyogott a pumpa? Habvolt a csövekben? stb...
Tudom anyámat... de ez van... ne legyünk má ilyen balgák... ott a kereső... 20k hozzászólásban kb majdnem minden benne van... én is onnan keresek most is az 1.hsz-hez.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
hakos1987 #20200 üzenetére
Nos ha levegő beszököik akkor cserébe valahova ugyanannyi víznek is kell kiszöknie... ha jól láttam azt írtad nem folyik sehol a rendszer... szóval az nem hinném hogy kintről jött be. Olyan kérésem lenne csinálj már egy pár fotót a rendszerről... hogy vannak elhelyezve a cuccok... csövezés... összkép, hátha tudnuk abból valami okosat mondani.
Szivacsból meg aqariszikás kell mert az felfogja a bubikat... amúgy elviekben akármien örvény is van attól még a szivacs meg kéne hogy fogja.
Amúgy én fizikai kialakítási problémára gyanaxom a leírtak miatt. Képek után okosabbat is tudok mondani.
-
Lucif-R
senior tag
Bal fent kereső => sorrend
Bulitt: A bekötési sorrend mind1 csak a tartály és a szivattyú közé ne tegyél be blokkot. valamint értelem szerűen a blokkok után a radi->tartály->szivattyú
>>> Ezdefélreérthető te embervagy csak én vagyok 0 agyilag 4nap MAGUS-ozás után de 3x futottam neki mire 1x levágtam mit is akartál írni
-
Lucif-R
senior tag
Szép szép de lássuk be ez csak azért működik mert ennyire egyszerű a kialakítása. Fizikailag is tökéletesen megfelel hiszen lent melegszik fent hül... csövezés relatíve egyenes nem sok akadája van az áramlásnak... de most ezt megcsinálni egy normálisan házba épített rendszerrel ahol neadjisten még elágazás is van meg cpuról fizikailag is lefelé jöna a cső a vga-ról meg méglejebb az NB-re... az már nem működne.
Aygor: Lucifer<-- ezért igen csak haragudni szoktam... ( fsb1000 rád is vonatkozik ) [link] [link] [link] [link]. Én még távol állok a sörtől és egyebektől... este 8ig melóvan jópénzért. Utánn a indulás tiszatóra. Elolvastam értem... de úgylátom te nem érted hogy ez nem ennek a topicnak a része hogy a gravitáció meg ilyenek hogy hatnak, meg a súrlódás amit én irtam... számunkra ez teljesen irreleváns... meg a fajsúlyváltozás is... = off ... és de igenis beirom ha 10-20hsz-en keresztül egy olyan vitát folytattok ami nem a topic része...
téma részemről lezárva.
Brumi˘: Nice... csak kicsi a radi
( mint már más is mondta ) de szép tiszta, rendezett. Bár a lenti firos csövön még rövidítettem volna kicsit.
szerk.: ...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nyugdíjas #20074 üzenetére
Első körben:
Válaszul had idézzem Mackát az OFF ból:
"Gúnyolódunk halál előtt?"
Illetve még had idézzem Shteer-t innen ON topicból:
"Viccelődünk halál előtt?"
Az én fejembe ne akarjál te belelátni... meggajdulsz és neked annyi...
Második körben mivel a földön vagyunk igy van gravitáció... és kb mindenben részvesz... igy nem hinném hogy ki kéne emelni... vagy ezentúl ki kell emelni hogy a víz folyékony és atomokból áll és súrlódnak az atomok és az is melegíti a folyadékot... ja és a csövek egyenletlen felülete is surlódást vált ki... ... kell ez? NEM!!!
fsb1000 & Aygor: Amúgy ha nagyon áramlástan meg fűtéselmélet akkor nyisstok egy: Házi fűtésrendszer okosan topicot... vagy Áramlástani Okosságok... Fizika MagasSzinten... de ne a vizeset hánnyátok tele OFF-al ON-ban...
Amúgy ez a mitől áramlik a melegvíz felfelé.... ugyan azért amiért a meleglevegő is... fajsúlyváltozása miatt, mélyebben nincs értelme belemenni ebbe a témába mert nálunk mint köztudott egy pumpa/szivatyú okozza az áramlást és nem a melegedés okozta változás, témát folytassátok privátban vagy egy offolós topicban.
szerk.: Aygornak is címzés...
-
Lucif-R
senior tag
Amúgy nem emléxem te voltál a fűtésszerelő ugye?
Válaszul had idézzem Mackát az OFF ból:
"Gúnyolódunk halál előtt?"
Illetve még had idézzem Shteer-t innen ON topicból:
"Viccelődünk halál előtt?"
Amúgy ha nagyon áramlástan meg fűtéselmélet akkor nyisstok egy: Házi fűtésrendszer okosan topicot... vagy Áramlástani Okosságok... Fizika MagasSzinten... de ne a vizeset hánnyátok tele OFF-al ON-ban...
Amúgy ez a mitől áramlik a melegvíz felfelé.... ugyan azért amiért a meleglevegő is... fajsúlyváltozása miatt, mélyebben nincs értelme belemenni ebbe a témába mert nálunk mint köztudott egy pumpa/szivatyú okozza az áramlást és nem a melegedés okozta változás, témát folytassátok privátban vagy egy offolós topicban. Dánke
-
Lucif-R
senior tag
válasz
#10949376 #20022 üzenetére
Na most akkor ennek essél neki mégegyszer és próbáld meg úgy leírni, hogy értelmes legyen az írásod... mert kb totál érthetetlen... legalábbis ennyit értek belőle:
lenne egy kerdesem
>>> írásjel esetleg ?ket radim van
>>> ez is tiszta van kettő darab radid.meg a chipset bokra nagyobb cso kell
>>> Kicsit zavaros az átközés mi az hogy meg a chipsetblokra... mi az a meg... illetve mi hiányzik még a mondatból...mert valami biztos...
8x1mm
>>> 8x1 = 8 ...van még kérdés? Amúgy úgy szokás jelölni hogy beslőátmérő / külsőátmérő.
ami a pumpara van kotve az 6mm
>>> Nagyon tudom sajnálni azt a pumpát amire 6mm-s csövet kötöttek... mivel 8mm is már eléggé gyászosan kevés és a 10mm az iGazsi.kerdes szamit ez valamit hofok,lassabb lessz a viz ,valait?
>>> Logikusan gondoljuk át van egy sor talicskád... monnyuk egymás mögött 10db... jön egy futószalagról a homok egyeneletes sebességgel és mennyiséggel... no most ha a talicskák baromi lassan mennek akkor ami éppen a futószalag alatt van az baromira megtelik sőt még ki is folyik a homok mire a második odaér... viszont ha gyorsak a taligák akkor lehet kevesebb jut bele de mégis elhordunk mindent...Szóval gyors áramlás = jobb hővezetési tényező mint a lassú áramlás. Képed van a kész rendszerről esetleg?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
butcher eu #19988 üzenetére
Nos, vélemény kell hát íme:
blokk: az egyik lehető leggyengébb blokkot vetted meg egy húzott procihoz...
MAG blokkja az egyik kollegának volt innen és nagyon hamar túladott volna rajta ha megvették volna... másrészt vigyázni kell vele mert full plexi, de a legnagyobb probléma az hogy nagyon nagyon gyenge a teljesítménye hűtési szempontból.
dupla radi: ha csak a CPU-t akarod hűteni akkor pont elég
nexxxos pro III vékony trippla radi... nekem is ez volt az első radim de még be se szereltem és eladtam mert vékonykának tűnt, de egy darab CPU hoz sztem elég lesz.
pumpa: Nem rossz de nem is a legjobb választás, nem tudom mennyire olcsón vetted igy azt mondom ha nagyon olcsón volt akkor sira, ha meg olyan 8-9k ért akkor inkább vettél volna DDC-t azok elvannak a 8 as csővel is ( bár a 10eset szeretik a legjobban ) ja és 220-as ami plusz cucc plusz meghibásodási lehetősegg... ezért jó a tápra relézés vagy a 12V-s pumpa
tartály: jó kis tartály, passzív eyecandy feature included
szal tartály tartály az kb mind1, csak ne várd hogy eszement hűtéssegédletet ad. Shteer-nek van kettő ilyen egybe hegesztve mert Ő beteg...
Összességében jó kis rendszer lesz 1db CPU-ra csak a CPU Blokk ami nem volt túl jó... illetve rossz választás volt szerintem. Majd ha kész leszel vele kérünk ám képeket
( A cpu blokkon cserén meg kezdj el gondolkodni már most sztem
)
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Oibacsi #19940 üzenetére
nem basztatás... de minek linkelni nekik valamit aminek nem látod értelmét... legalábbis csak kicsivel többet mint egy szarman vagy egy gagyibájt vagy termálgány rendszernek? dolgozás van az 1hsz-en és abba akár még komplett alapkonfig összeállítást is rakhatunk linkekkel meg táncoslányokkal
csak baromi sok mindent kell összeírkálnom meg rendszerezni meg képeket szerválni meg még sok ilyen olyan dolog... de dolgozok rajta...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Oibacsi #19937 üzenetére
Hááát nem tom ti hogy vagytok vele de attól, hogy valaki kezdő nem ajánlanék neki egy ilyet... hacsak nem kiabszásból...
>>> RADI : duálos SLIM radi...
félek eléggé kevés lenne egy táposabb proci vga és NB hűtése végett... főleg ha még bővíteni is akarsz esetleg ( meg iratlan szabály szerintem hogy ha CPU vizes MOSFET is legyen az, vagy pájpos és szelelet rendesen ( másrészt sok MOSFET hítpájp egybe van építve az NB bordával = FAIL )
>>> CPU BACK plate : én azt félnék felrakni... eléggé kis felülettel hasal az alaplapra... ha netalántán van valami alkatrész útban és nincs semmi amit alárakjon akkor annak sztem sanyi
>>> 280 / 380 dollár : 76k HUF a 380 dolcsi abból már sztem lehet egy nem swiftech alkatrészekre épített esetlegesen használt majdnem komplett rendszer tákolni
Attól hogy valaki kezdő valszeg nem 486-ossal fog előlni hogy vizezné... igy nem biztos hogy ez a szett egy mostani gémer arc gépére elég lenne... aki meg irodázik annak nem kell víz...
-
Lucif-R
senior tag
Hát infrásat nem nagyon akarok venni az kicsit nem olcsó... de most a két alcoholos között 2°C van... a két digi között meg 1°C ... szal igy még eldönteni sem tudom hogy melyik a pontos
de monnyuk egy alcoholos és egy digites közel ugyannanyit mutat de hát igy ezekután szte akár simán véletlen is lehet
-
Lucif-R
senior tag
Sztem nem jó a pumpás tartály... legalábbis sztem kicsit kényelmetlen legalábbis ha benne van a gépben a pumpa és ki kell bányászni feltöltéshez letöltéshez
én amondó vagyok hogy egy OC G1/4-es tető... és egy külön EK tartály.
D1Rect: Sythenek van egy faintos 5,5k HDD csendesítő doboza ( nem vizes ) sztem megfelelően bordált egy alap légáramlathoz is ami a vizes gépben. HDD vizezés kicsit felemás dolog mert a jobb vinyókat már szinte fűti a rendszer ( mint ahogy irták is ) de mégsem sül meg a "dobozban" és a hangját sem hallod.
gael: óóó ne vedd a szivedre nem kötözködés volt, csak segítség... ne legyé mimozoid! York mag ha jólhallottam eléggé felemásan van melegedve. Annyira nem vagyok benne otthon hogy ilyen kritikus
döntést hozzak. Igazából sehogy nem tudod normálisan megmondani a °C-ket ha a maghők sem megbízhatóak ( ihs külömbség meg pusztán sztem használhatatlan és mérhetetlen, vagy kérd meg fsb-t hátha van rá valammi okossága ( nem b@sztatás )).
szerk:
gael: mivel mérted a viz & levegő hőfokot? 0,5°C nem kevés ez külömbségnek? Amúgy én már régóta keresek egy pontos és ocsó hőmétert a víz levegő hőmérésére... mutko vettem kettő hőmétert és mindig 2-3%& külömbség van köztük... meg hirtelen néha 1-2°C ot változik a hömérséklet ( 00.0 kijelzős ) -
Lucif-R
senior tag
válasz
D1Rect #19866 üzenetére
Szürkeimportal sennki sem foglalkozik. Nyugdíjas a fő beszerző ilyen téren, illetve OC ( árak miatt mind a két oldalt kérdezd meg azt dönts, én eddig Nyugdíjastól bótoltam majdnem mindent ).
Most pontos tipust nem irok... keress vissza a HSZ-eim között vannak pontos tipusok ( XSPC -re keress vagy D-TEK szóra ) sztem a XSPC az pont elég lenne neked ( persze ha közeljövőben nem akarsz valami nagyobbra uppolni Q vagy ilyesmi.
Árban kb ez lenne:
CPU: 10k
GPU: 15k
NB SB MOSFET ( setben sztem lesz ): 20k
Radi: 15k
Szivatyu: 15k
Tartály: 10-15k
Cövek csatik : 6-7k
RAM: 15-18kHDD-t kihagytad
amúgy... az drága kicsit ahozképest... dupla box 24k körül van. Szipla is 19k körüli.
Szerk.:
gael: ha entert raksz az [OFF][/OFF] ba akkor nem lesz jó mint látodenterenként külön kell [OFF][/OFF] <enter> [OFF][/OFF]...
Ja és MAG hőfokokat nézzél CSAK többi gyász...
nekem CPU-m 7°C-okos... magok meg 33°C / 33°C ASUS P5K-E lap E6750-el
gyhász...
-
Lucif-R
senior tag
Szivatyúra inkább csak EK tetőt mint tartályt. Szivacsot meg lehet aquarisztikai boltban kapni... vagy normál konyhai szivacs amiről legyaktad a csiszolós rész ( vágtad ). Engem amúgy nem zavar hogy nem lehet szétszedni...
Szivacs meg nem a maszat fogádra kell hanem a bubimentességre
de valszeg dzuvafogónak sem utolsó
-
Lucif-R
senior tag
Ottan sztem az első 4 cucc ami neked érdekes lehet. Nem tudom hogy az NB jó e az SB-re azt neked kéne kiméricskélni hogy a juktáv az ugyan az e. Igy MOSFET NB SB kapna víz.
Beszerzési osztály vezetője meg Nyugdíjas kollega. Én csak a marketing és promociós osztály vagyok.
Aktív témák
Hirdetés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest