- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blake1757
csendes tag
válasz
ArchElf #2634 üzenetére
A hibát az accessdatasource1.Insert(); parancsnál dobja fel, hogy szintaktikai hiba, bár az insert into parancsom az accessen belül teljesen jól működik... Elméletileg így kellene működnie, de valami miatt nem tetszik neki...
Sajnos még nem jöttem rá a hibára, de erősen próbálkozom
Köszönöm a segítségeteket
Üdv Heni
-
Blake1757
csendes tag
válasz
martonx #2631 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat.
Megnéztem, hogy az access-ben sikerül -e ez az inser into utasítás, kicsit át kellett alakítanom, és működött. Kicseréltem a kódban is, de ugyanúgy megáll az
AccessDataSource1.Insert(); parancsnál és azt mondja szintaktikai hiba.... nem tudom mit tudnék még rajta alakítani. A beszúrás előtt vizsgálom az összes textboxot és checkboxot, hogy üres -e... (bár a checkboxnál van egy if, hogy ha az egyik be van jelölve akkor a másik automatikusan null értékű). Mindig a fenti parancsnál áll meg és ezzel a szöveggel...Ha tudtok valami okosat mondani azt örömmel fogadom...
Előre is köszönöm Henrietta
-
Blake1757
csendes tag
Sajnos azt hiszem magában az insert résznél van problémám... kikommenteltem azt a részt, amikor vizsgálom, hogy üresek -e a textboxok...
az kaptam, hogy
"OleDbException was unhandled by user code...
szintaktikai hiba az insert to utasításnál..."Tud valaki segíteni, hogy milyen módon írjak az adatbázisba? vagy nem jól adtam meg magát az Insert utasítást?
Előre is köszi
-
Blake1757
csendes tag
Sziasztok! Elég kezdő szinten állok az asp.net programozás terén. Gondoltam mivel az is C# alapú csoda talán tudtok segíteni..
A problémám a következő:
Formból kinyerem a textboxok és checkboxok tartalmát, majd szeretném ezeket a már meglévő adatbázisomba menteni. Valami oknál fogva semmilyen hibát nem jelez a kódban, viszont futtatáskor a követkő hibával megáll ott, ahol azt vizsgálom, hogy minden adatot megadott-e... itt a kód is.. Ha semmit nem adok meg, akkor az else ág működik és kiírja, hogy hibás adat...
Annyi magyarázat még, hogy post-tal küldöm a formot és önmagát hívja meg.
Itt a hibaüzenet amit kapok: "NullReferenceException was unhandled by user code.... másik sor Object reference not set to an instance of an object."
Valójában leginkább az a baj, hogy nem nagyon tudok angolul, mert még csak most kezdtük a tanulását... ez a feladat is suliba kell... Persze a tanár csak kiadta a feladatot, te meg találd meg hogyan kell... Visual Studio 2010-et használunk...
Kérlek titeket nézzétek meg és segítsetek, mi lehet a hiba... Előre is köszi
<%
string nev = Request.Form["nevtb"]; //név ha van
string irszam = Convert.ToString(Request.Form["irszamtb"]);
string varos = Request.Form["varostb"];
string cim = Request.Form["cimtb"];
string telefon = Convert.ToString(Request.Form["telefontb"]);
string email = Request.Form["emailtb"];
string darab = Convert.ToString(Request.Form["darabtb"]);
string szamlanev = Request.Form["szamlanevtb"];
string szamlairszam = Convert.ToString(Request.Form["szamlairszamtb"]);
string szamlavaros = Request.Form["szamlavarostb"];
string szamlacim = Request.Form["szamlacimtb"];
string ado = Convert.ToString(Request.Form["adotb"]);
string szamla = Request.Form["szamlacb"];
string nyugta = Request.Form["nyugtacb"];
string postai = Request.Form["postacb"];
string szemelyes = Request.Form["szemelycb"];
if (nev == null)
{
%>
<%
}
else
{
if (irszam.Length != 0 && varos.Length != 0 && cim.Length != 0 && telefon.Length != 0 && email.Length != 0 && darab.Length != 0 && szamlanev.Length != 0 && szamlairszam.Length != 0 && szamlavaros.Length != 0 && szamlacim.Length != 0 && ado.Length != 0)
{
AccessDataSource1.InsertCommand = "INSERT INTO siker (Név, Irszám, Város, Cím, Telefon, Email, Szamla, Nyugta, Darab, Szamlairszám, Szamlanev, Szamlavaros, Szamlacim, Adoszam, Postai, Szemelyes) VALUES ('" + nev + "','" + irszam + "','" + varos + "','" + cim + "','" + telefon + "','" + email + "','" + szamla + "','" + nyugta + "','" + darab + "','" + szamlanev + "','" + szamlairszam + "','" + szamlavaros + "','" + szamlacim + "', '" + ado + "','" + postai + "',,'" + szemelyes + "')";
Response.Write(AccessDataSource1.InsertCommand);
Response.Write("<br>Az adat eltárolva");
AccessDataSource1.Insert(); //beszúrást végrehajtja
}
else
{
Response.Write("Hibás adat");
}
%>
<asp:AccessDataSource ID="AccessDataSource1" runat="server" DataFile="~/App_Data/siker.accdb"></asp:AccessDataSource>
<%} %>
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India és az AI a McDonald's jövője?
- BestBuy ruhás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Robotporszívók
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GIGABYTE G27F 2 165Hz IPS gaming monitor /2026.12.12-ig Garis/
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest