Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blake1757

csendes tag

válasz ArchElf #2634 üzenetére

A hibát az accessdatasource1.Insert(); parancsnál dobja fel, hogy szintaktikai hiba, bár az insert into parancsom az accessen belül teljesen jól működik... Elméletileg így kellene működnie, de valami miatt nem tetszik neki... :W Sajnos még nem jöttem rá a hibára, de erősen próbálkozom :)) Köszönöm a segítségeteket

Üdv Heni

• Blake1757

csendes tag

válasz martonx #2631 üzenetére

Köszönöm a válaszotokat.

Megnéztem, hogy az access-ben sikerül -e ez az inser into utasítás, kicsit át kellett alakítanom, és működött. Kicseréltem a kódban is, de ugyanúgy megáll az
    AccessDataSource1.Insert(); parancsnál és azt mondja szintaktikai hiba.... nem tudom mit tudnék még rajta alakítani. A beszúrás előtt vizsgálom az összes textboxot és checkboxot, hogy üres -e... (bár a checkboxnál van egy if, hogy ha az egyik be van jelölve akkor a másik automatikusan null értékű). Mindig a fenti parancsnál áll meg és ezzel a szöveggel...

Ha tudtok valami okosat mondani azt örömmel fogadom...

Előre is köszönöm Henrietta

• Blake1757

csendes tag

válasz stevve #2628 üzenetére

Sajnos azt hiszem magában az insert résznél van problémám... kikommenteltem azt a részt, amikor vizsgálom, hogy üresek -e a textboxok...

az kaptam, hogy
    "OleDbException was unhandled by user code...
    szintaktikai hiba az insert to utasításnál..."

Tud valaki segíteni, hogy milyen módon írjak az adatbázisba? vagy nem jól adtam meg magát az Insert utasítást?

Előre is köszi :D

• Blake1757

csendes tag

Sziasztok! Elég kezdő szinten állok az asp.net programozás terén. Gondoltam mivel az is C# alapú csoda talán tudtok segíteni..

A problémám a következő:

Formból kinyerem a textboxok és checkboxok tartalmát, majd szeretném ezeket a már meglévő adatbázisomba menteni. Valami oknál fogva semmilyen hibát nem jelez a kódban, viszont futtatáskor a követkő hibával megáll ott, ahol azt vizsgálom, hogy minden adatot megadott-e... itt a kód is.. Ha semmit nem adok meg, akkor az else ág működik és kiírja, hogy hibás adat...

Annyi magyarázat még, hogy post-tal küldöm a formot és önmagát hívja meg.

Itt a hibaüzenet amit kapok: "NullReferenceException was unhandled by user code.... másik sor Object reference not set to an instance of an object."

Valójában leginkább az a baj, hogy nem nagyon tudok angolul, mert még csak most kezdtük a tanulását... ez a feladat is suliba kell... Persze a tanár csak kiadta a feladatot, te meg találd meg hogyan kell... Visual Studio 2010-et használunk...

Kérlek titeket nézzétek meg és segítsetek, mi lehet a hiba... Előre is köszi :D

<%
    string nev = Request.Form["nevtb"]; //név ha van
    string irszam = Convert.ToString(Request.Form["irszamtb"]);
    string varos = Request.Form["varostb"];
    string cim = Request.Form["cimtb"];
    string telefon = Convert.ToString(Request.Form["telefontb"]);
    string email = Request.Form["emailtb"];
    string darab = Convert.ToString(Request.Form["darabtb"]);
    string szamlanev = Request.Form["szamlanevtb"];
    string szamlairszam = Convert.ToString(Request.Form["szamlairszamtb"]);
    string szamlavaros = Request.Form["szamlavarostb"];
    string szamlacim = Request.Form["szamlacimtb"];
    string ado = Convert.ToString(Request.Form["adotb"]);
    string szamla = Request.Form["szamlacb"];
    string nyugta = Request.Form["nyugtacb"];
    string postai = Request.Form["postacb"];
    string szemelyes = Request.Form["szemelycb"];
    if (nev == null)
    {

%>

<%
    }
    else
    {
    if (irszam.Length != 0 && varos.Length != 0 && cim.Length != 0 && telefon.Length != 0 && email.Length != 0 && darab.Length != 0 && szamlanev.Length != 0 && szamlairszam.Length != 0 && szamlavaros.Length != 0 && szamlacim.Length != 0 && ado.Length != 0)
    {
    AccessDataSource1.InsertCommand = "INSERT INTO siker (Név, Irszám, Város, Cím, Telefon, Email, Szamla, Nyugta, Darab, Szamlairszám, Szamlanev, Szamlavaros, Szamlacim, Adoszam, Postai, Szemelyes) VALUES ('" + nev + "','" + irszam + "','" + varos + "','" + cim + "','" + telefon + "','" + email + "','" + szamla + "','" + nyugta + "','" + darab + "','" + szamlanev + "','" + szamlairszam + "','" + szamlavaros + "','" + szamlacim + "', '" + ado + "','" + postai + "',,'" + szemelyes + "')";
    Response.Write(AccessDataSource1.InsertCommand);
    Response.Write("<br>Az adat eltárolva");
    AccessDataSource1.Insert(); //beszúrást végrehajtja
    }
    else
    {
    Response.Write("Hibás adat");
    }

%>
    <asp:AccessDataSource ID="AccessDataSource1" runat="server" DataFile="~/App_Data/siker.accdb"></asp:AccessDataSource>

<%} %>

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés