Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
parse: én nem adok neki olyan bemenetet, ami problémát jelentene
Ilyeneknek soha nem szabad berögzülniük...Mintha autót építnél úgy, hogy nincs rögzítve a tengelyen a kerék, mert úgysem rögös a út...
Kis segítség:
Pozitív számokat adsz össze - tehát a számok összege folyamatosan nő. A számokat nem kell egyesével nyilvántartanod. A faktoriális összege is folyamatosan nö.
-> megjegyzed, hogy hoé tartasz a faktoriálisban, és ha az összeged nagyobb, mint az utolsó faktoriális összeg, akkorgyomorbólkb így:long összeg = 0;
long fakt_alap = 1;
long fakt_összeg = 1;
do
{
'... beolvasás
if (összeg == fakt_összeg)
{
Console.WriteLine(Az összeg [{0}] faktoriális, az alapja [{1}]", összeg, fakt_alap);
}
else if (összeg > fakt_összeg)
{
fakt_alap++;
fakt_összeg *= fakt_alap;
}
while (...);AE
-
ArchElf
addikt
Na ezt már érdemes optimalizáltan csinálni

Kell hozzá egy kis mögöttes logika - kb mindent ki lehet használni, azok közül, amit jester az én példáimban javítandónak talált:
- nem kell feleslegesen - minden bekérés után - számolgatni (összeg, faktoriális), figyelmi kell a különbségeket, és csak akkor számolni, ha szükséges
- hibakezelést, rendesen megoldani
- ja, és ugye írtuk, hogy vagy tryparse, vagy kivételkezelés... hmm?A két for ciklust nem igazán értem...
AE
-
Lacces
őstag
Hali!
Tömbös megoldás:
Igyekeztem követni a do-while szerkezetedet, de én benne elhelyezkedtem inkább egy IF-et így számomra átláthatóbb, de több megoldás is van :-)Szerintem is célszerű a tömbös, szerintem a legtöbb embernek elsőre ez ugrik be

1-50-ig futhat le a ciklus... max 50-ig próbálkozhatsz :-D Azért a végtelenségik ne! :-D
Ha a bevitel már nagyobb vagy egyenlő mint 3
Ha igena tömb utolsó 3 elemének az összege egyenlő-e 8-al?
Kiírom, hogy van eredmény
megszakítom a ciklus futását! (break utasítás)int[] tomb=new int[50];
int i = 1;
do
{
int temp;
temp = int.Parse(Console.ReadLine());
tomb[i] = temp;
if (i >=3)
{
if ( (tomb[i] + tomb[i - 1] + tomb[i - 2]) == 8)
{
Console.WriteLine(" Az utolsó 3 elem összege 8 ");
break;
}
}
i++;
} while (i<=50); -
Jester01
veterán
Azt próbálja csinálni, hogy mindig a három legutolsó számot jegyzi meg. Tehát amikor bekér egy újat, az előző kettőt eggyel hátrébb lépteti. Persze ehhez illene inkább tömböt használni. A fordító egyébként nem veszi észre, hogy a szam változókat nem kell inicializálni ezért kiabál (legalábbis nálam). A probléma megoldását az olvasóra bízom

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 27 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest