- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
parse: én nem adok neki olyan bemenetet, ami problémát jelentene
Ilyeneknek soha nem szabad berögzülniük...Mintha autót építnél úgy, hogy nincs rögzítve a tengelyen a kerék, mert úgysem rögös a út...
Kis segítség:
Pozitív számokat adsz össze - tehát a számok összege folyamatosan nő. A számokat nem kell egyesével nyilvántartanod. A faktoriális összege is folyamatosan nö.
-> megjegyzed, hogy hoé tartasz a faktoriálisban, és ha az összeged nagyobb, mint az utolsó faktoriális összeg, akkorgyomorbólkb így:long összeg = 0;
long fakt_alap = 1;
long fakt_összeg = 1;
do
{
'... beolvasás
if (összeg == fakt_összeg)
{
Console.WriteLine(Az összeg [{0}] faktoriális, az alapja [{1}]", összeg, fakt_alap);
}
else if (összeg > fakt_összeg)
{
fakt_alap++;
fakt_összeg *= fakt_alap;
}
while (...);AE
-
ArchElf
addikt
Na ezt már érdemes optimalizáltan csinálni
Kell hozzá egy kis mögöttes logika - kb mindent ki lehet használni, azok közül, amit jester az én példáimban javítandónak talált:
- nem kell feleslegesen - minden bekérés után - számolgatni (összeg, faktoriális), figyelmi kell a különbségeket, és csak akkor számolni, ha szükséges
- hibakezelést, rendesen megoldani
- ja, és ugye írtuk, hogy vagy tryparse, vagy kivételkezelés... hmm?A két for ciklust nem igazán értem...
AE
-
Lacces
őstag
Hali!
Tömbös megoldás:
Igyekeztem követni a do-while szerkezetedet, de én benne elhelyezkedtem inkább egy IF-et így számomra átláthatóbb, de több megoldás is van :-)Szerintem is célszerű a tömbös, szerintem a legtöbb embernek elsőre ez ugrik be
1-50-ig futhat le a ciklus... max 50-ig próbálkozhatsz :-D Azért a végtelenségik ne! :-D
Ha a bevitel már nagyobb vagy egyenlő mint 3
Ha igena tömb utolsó 3 elemének az összege egyenlő-e 8-al?
Kiírom, hogy van eredmény
megszakítom a ciklus futását! (break utasítás)int[] tomb=new int[50];
int i = 1;
do
{
int temp;
temp = int.Parse(Console.ReadLine());
tomb[i] = temp;
if (i >=3)
{
if ( (tomb[i] + tomb[i - 1] + tomb[i - 2]) == 8)
{
Console.WriteLine(" Az utolsó 3 elem összege 8 ");
break;
}
}
i++;
} while (i<=50); -
Jester01
veterán
Azt próbálja csinálni, hogy mindig a három legutolsó számot jegyzi meg. Tehát amikor bekér egy újat, az előző kettőt eggyel hátrébb lépteti. Persze ehhez illene inkább tömböt használni. A fordító egyébként nem veszi észre, hogy a szam változókat nem kell inicializálni ezért kiabál (legalábbis nálam). A probléma megoldását az olvasóra bízom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest