- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Netfone
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gülredy
tag
Az előbbi feleadatot befejeztem, amely egy windows form-on végzendő feladat volt.
Most egy exlcel worksheet-en végzett feladathoz kellene segítség. Ilyen macro-s dolgokat még nem tanultam soha, de ez a kiadott feladat.
Szóval a problémám egyszerű, mégsem találok rá megoldást.
Van az excel táblázaton egy combobox, amelynek értéket kell adni. Ezt meg is tudom tenni, de csak úgy működik az én verzióm, ha a visual basic editorból lefuttatom. De így a felhasználó meg nem fogja látni a három variációt, csak ha elindítaná a programot.
Próbáltam a general részbe berakni, de úgy meg akárhányszor futtatom a programot mindig hozzáadja a három kategóriát a kategória combobox-hoz így nem három lesz belőlük hanem annyiszor három ahányszor futtatom a programot!Szóval itt a kód. (így nem látja a user megnyitáskor a három kategóriát, csak ha F5el lefuttatja visual basicből)
Private Sub Worksheet_Activate()
With ActiveSheet.ComboBox1
.Clear
.AddItem ("Regény")
.AddItem ("Verseskötet")
.AddItem ("Folyóirat")
End With
End SubHogyan tudnám a combobox-nak értékül adni ezt a három kategóriát úgy, hogy az már a dokumentum megnyitásakor benne legyen. Ha lehet kerülném a cellákból betöltött adatkénti megadást. De ha nincs más...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 128GB, Tökéletes állapot, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 3 Év Garanciával!
- i7-13700k
- Pioneer PD-203 CD-lejátszó megkímélt, működőképes állapot, Szegedi átvétellel
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2932
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest