- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
haver
tag
A suselinux-os link tartalmaz hibakodokat is (a LILO kiiras meddig jut el), az nem segit? Egyebkent meddig irja ki a LILO-t?
-
haver
tag
válasz
andorpapa #10 üzenetére
gyanitom, hogy a kovetkezo reszben megtalalod a valasz
[L]http://sdb.suselinux.hu/hu/sdb/html/kgw_lilo_errmsg.html[/L]
idezet : A BIOS általában nem tud hozzáférni olyan partíciókhoz, melyek cilinderszáma 1024 felett van, és az ilyen partíciókból a LILO is problémásan fogja betölteni a kernelt.
Mindennek ellenére az ilyen típusú partíciók használhatók a Linuxból és olyan más operációs rendszerekbõl is, melyeknek közvetlen hozzáférésük van a kontrollerekhez.
Ilyen esetben ajánlatos legalább egy olyan Linux partíciót létrehozni, melynek cilinderszáma 1024 alatt van, és errõl érdemes bootolni. -
andorpapa
őstag
Na ha már így itt Linuxoztok, akkor lenne egy kérdésem. Két napja tettem fel a SuSE Linux 7.3 magyar verziót. Még totál kezdő vagyok.
A problémám az, hogy a LILO nem akarja betölteni a Windows XP-t. 2 vinyóm van, milliónyi partíció, a LILO feltelepítette magát a MBR-be. A listán ott van a Windows, de ha azt választom, akkor nem indul el. A megfelelő helyen már mindent állítgattam, az összes partícióra, mindenre ráirányítottam, de nem hajlandó futtatni a Windowst.
Tud valaki erre megoldást? Vagy esetleg egy egyszerű bootmanagert, amivel garantált a futtatása mindkét oprendszernek? -
Superman
nagyúr
Azért, mert Windows alatt működő Linuxot akartam telepíteni, ezért kell a Win98. Mert a legtöbb FAT fájlrendszert használó úgynevezett ''WinLinux'' csak Win98 alatt működik. A VirtualDrive csak arra lett volna jó, hogy ISO fájlt indítsak Windows alól, de közben rájöttem, hogy ha WinLinuxról beszélünk, akkor annak a telepítője egy exe fájl, úgyhogy menni fog anélkül is, márha felismeri a videokártyát. HA meg nem akkor marad minden a régiben.:(
-
Superman
nagyúr
Megpróbálok egy normál disztribúciót, rendben van. Bár a videokártyagondom nem hiszem, hogy megoldódik. Talán ha egy TNT2 - est raknék a gépbe. Az UHU jó ötletnek tűnik.
és hogy mit akarok? Hát hogy működjön egy Linux a sok közül és tudjak dolgozni a Kylix -al.:) -
Superman
nagyúr
Azt tényleg elfelejtettem leírni, hogy olyan Linuxot keresek, amely Windows mellé/alá, stb .telepíthető (sajnos csak Win95/98 mellé telepíthető verziók vannak). Kettőt próbáltam a WinLinux2000 - et és a PhatLinuxot, de mindkettőnél ugyanaz a hiba, mint már volt a ''normál'' linuxoknál. Ja igen és itt az ISO fájlban lévő telepítőt elindítja a Virtual Drive és nem lövi le a Windowst.
Szóval, ha valaki tud még ilyen Linux disztribúciót, akkor kérem írja le. Kösz. -
Superman
nagyúr
Sejtettem, hogy nem működik, de azt gondoltam volna valamilyen megoldás a dologra. Ha jól értem, nem tudsz semmit javasolni. OK.
Az eredeti problémám az volt, hogy a Leadtek Winfast GeForce2 Ultra kártyát nem ismeri fel egyik Linux sem, amit telepíteni akartam CD - ről és csak 320X150 -es felbontást engedélyez.
Innentől kezdve bármit csináltam ez maradt, vagy be sem bootolt, ha NVidia drivert akartam telepíteni hozz. Ez utóbbit legtöbbször nem is engedte.
Persze azért nem fogok kártyát cserélni, mert Linux alatt steretném kipróbálni a Kylixot. Mindegy: nem leszek egyhamar Linux - guru.:) -
Adi
senior tag
Jól értem, hogy van egy CD-szimulátor programod, ami egy image-et csatol be valamilyen meghajtónak és onnét akarsz Linuxot telepíteni?
Igen? :))
Amint elindul a kernel és lekapcsolja a Windowst (ezt nem mindegyikkel tudja megcsinálni, kell hozzá vmi memóriamanager, de már nem emlékszem rá), azzal együtt kihúzza a talajt a CD-emulátor alól is.
Szerinted így hogy fog működni a dolog? :)
Amúgy meg roppant egyszerű: vegyél újraírható CD-t. -
Superman
nagyúr
Már megint ugyanaz a mániám, csak egy kissé módosítottam a dolgon, ehhez kérek némi útmutatást. Most már ugyanis csak azt a Linuxot vagyok hajlandó CD -re írni, amelyik működik is. Elég nagy a merevlemezem, hogy kipróbáljam a következőt: letöltöttem a Virtula Drive 7. 0 -át. Ez egy CD - emulátor, jól is működik, csak éppen Windows alól nem igazán indítja el a Linux ISO fájlokat, bár ''behelyezi'' a virtuális CD - Romba és látszólag minden rendben. De csak úgy tudom a kijelölt partícióra telepíteni, ha elindul a bootmanagere, márpedig ez nem következett be. Tud valaki megoldást, vagy hagyjam a fenébe az egészet, mert úgysem fog elindulni?
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest