- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- Vodafone mobilszolgáltatások
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz Sentinel80 #2475 üzenetére
az előszoba lámpának ugye úgy kéne kötve lennie, hogy:
bejövő fázis->fázis kismegszakító->fogyasztó csoport kismegszakító->lámpakapcsoló->lámpa. Most az a gond szokott lenni, hogy a kapcsolónál nem mindig van védőföld és nulla. Magánál a lámpánál már lehet van minden, de ott meg a fázis a kapcsolt, mert azt a kapcsoló kapcsolja.okoskodom, tehát vagyok
-
csemberlen
őstag
válasz Sentinel80 #2470 üzenetére
Mondjuk ha egy fotot feltennél az elosztó, és környékéről, az segíthetne.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
RandomName
senior tag
Jellemzően azért említik ma már a kismegszakítót, hogy egyrészt a net külön legyen (ami nem fontos, mert a lakások 90%-ban a sima konnektorba van dugva a nappali tv alatt) másrészt hogy ne legyen a pár W fogyasztású eszköz mondjuk 16A-re biztosítva. (itt ugyanaz érvényes, mint az előzőre, meg a telefontöltőd is túl van biztosítva egy 2000W porszívóra is méretezett áramkörön.)
Gyakorlatban elég annyi, hogy kiválasztod az egyik szimpatikus dugaljáramköri biztosítékot, és arra rákötöd a megfelelő szabályok betartásával (réz-alu) a mellé rakott dugalj vezetékét."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
makkmarce
őstag
nem, a kismegszak az a kapcsoló, ami levág ha baj van, egy megadott áramerősség felett.
Ha jól értem ez a bejárati ajtó feletti doboz mellé menne, akkor nem is értem minek nekik kismegszak. Beteszed mondjuk az előtéri lámpa megszakítója alá és kész. Persze elegánsabb, ha van sajátja, de nem létszükséglet. Ami viszont fontos, hogy legyen valamelyikre kötve.okoskodom, tehát vagyok
-
radi8tor
MODERÁTOR
Már leírtam a legelső válaszomban. Ha lehet saját kismegszakítóra kell tenni. Ha nincs erre lehetőség akkor egy meglévő körre is rá lehet kötni.
Nem írtál részleteket a saját hálózatodról így csak vaktában lövöldözünk.
Szerintem az a lappy által linkelt egység neked too much lenne. Azt egy garázsban jobban el tudom képzelni.⭐ Stella
-
makkmarce
őstag
válasz Sentinel80 #2466 üzenetére
mielőtt nekiállsz, minden lekapcs, fázisceruzát mindenképp beszerzel és megnézed előtte, hogy a drótban van e delej, nehogy bekapcsoljon a bírkózógép. Lehet jobban jársz, ha hívsz egy rokont, vagy havert aki csinált már ilyesmit. Néha szoktak lenni főleg régebbi épületben összevissza kötögetések, érdemes mindenképp ellenőrizni nehogy gond legyen.
okoskodom, tehát vagyok
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Sentinel80 #2466 üzenetére
Szívem szerint azt mondanám, ha hiányoznak az alapok akkor jobb lenne ha nem te csinálnád.
Fázis: fekete
Nulla: kék
Védőföld: zöld-sárgaSzínre színt kell kötni.
Pl.: [link]⭐ Stella
-
lappy
őstag
válasz Sentinel80 #2462 üzenetére
Vmi hasonló megoldás
https://www.google.com/search?q=kismegszak%C3%ADt%C3%B3+dugalj&client=ms-android-huawei&prmd=ismvn&sxsrf=ALeKk00IU48a-RjsrCd_j4uwbHqTtnI7Hw:1621779223639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8qp20_t_wAhX-g_0HHe69DLcQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=518#imgrc=6t-iolPDhTSfiMBámulatos hol tart már a tudomány!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Sentinel80 #2462 üzenetére
Simán megoldható, még akkor is ha mondjuk nincs szabad hely egy új kismegszakítónak benne - ilyenkor lehet használni egy meglévőt.
Maga a dugalj (konnektor) kerülhet a biztosítéktáblába vagy mellé, esetleg a megfelelő helyre kábelezve.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox 360
- Windows 11
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest