Hirdetés
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
A 90 gigányi 1080p-s (H.264 + AC3) családi videómat szeretném helytakarékossá varázsolni és úgy gondoltam hogy ha 720p-be tudnám őket alakítani akkor ezzel eleget is tennék a kitűzött célnak (persze képminőségromlás nélkül). Ám mivel a videókonvertálásban és ilyenekben egyáltalán nem vagyok képben, ezért tudnátok nekem ajánlani egy olyan programot ami "magától" megcsinálja a dolgokat?
Azaz csak bedobom a programba mind a 90 gigát és ő szépen csendben, békésen megcsinálja. Nem lenne hátrány ha azt is meg tudnám mondani neki hogy csak 50%-át egye meg maximum a processzoromnak, mert közben dolgoznék is rajta.Vagy ha ez az út nem járható, akkor milyen programot ajánlotok amivel lehetőleg gyorsan és szépen meg lehet csinálni az 1080p-s videók 720p-be ültetését?
A segítséget előre is köszönöm!
Romvr
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
rlazol
veterán
ha 1080-ról 720-ra zsugorítod, az nyilvánvalóan jelentős minőségromlás.
A neten rengeteg konverter program van, ami batchként ezt megcsinálja neked, sokkal egyszerűbb használatúak mint az általam ismert -nem erre a célra fejlesztett- videó editor progik.
gugli a barátod elven, 12 egy tucat.
arra kell figyelned, hogy a legtöbb shareware proggy videóidő limittel tölthető csak le (pl max 10 perceset konvertál), neked olyan kell, ami felhasználási idő limites illetve, hogy ne tegyen vízjelet a videóra.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
gdevil
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan vidoeszerkesztőre lenne szükségem, amivel tudnék készíteni egy "videó mix-et"
Konkrétan, hogy adott több (sok) videófájl, különböző formátumúak, kódolásúak, és ezekből részleteket vágnék ki, majd egybe "gyúrnám" a kivágott részleteket, effektezve, esetleg néhány kép is belekerülne.
Tehát ne legyen akadály a programnak, hogy avi,mp4, stb fájlokat importálok, majd teszek "egybe", amelyekben a hanganyag is különböző enkódolású lehet alapból....
Remélem érthetően irtam le....Köszi a segítséget.....
-
rlazol
veterán
amit leírtál az nem szokott gond lenni. Én csak a premiert ismerem, az tudja, biztos, h a Vegas is, és a VirtualDub is.
Ami inkább izgalmasabb, hogy ez a sokféle, különféle minőségű videó mennyire vágható egymás mögé, hogy fog az kinézni. Különösen, ha felbontás, képarány, tömörítés beli künönbségek vannak.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Dave-11
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit untatni fog már titeket ez a kérdés, mert biztos vagyok benne hogy már sokan kérdezték, de tudnátok ajánlani valami jó kis videószerkesztő/vágó programot? Olyan kéne, ami bármilyen formátumot tud importálni, és elfut egy P4-es gépen, 32bites WinXP-vel.
A lényeg hogy tudjak vágni, videót és hangot egyaránt, pár átfedés effektet használni, meg esetleg fekete-fehér, szépia, vagy egyéb hatásokat rátenni.
Vegast használtam már, csak az a baj, hogy nem nyit meg minden formátumot, muszály voltam divx-es avi-ba kódolni, és volt hogy még annak is csak a hangsávját érzékelte :/ Ráadásul a renderelés után észre lehet venni, hogy a színek nem olyan élénkek, mint a forrásfájlé.:D Semmi :D
-
-
Ryder62
őstag
Hali
Olyan bánatom lenne hogy Xfire-vel felvettem videókat egy játékból, a leghosszabb kb másfél perces, a legrövidebb 15 másodperces és ezek kb 200-500 mb méretűek. A Win7-es movie makerel össze akartam vágni de sehogy sem sikerült. A végén már csak bedobáltam 3 ilyen kis klippet, tettem alá zenét, és vágatlanul lementettem. De mikor játszaná le a lejátszó az első klipp az folyamatos a többi viszont csak egy kép. Valamikor le sem lehet menteni mert lefagy konvertálásnál. A gépem jó hozzá, azzal nem lehet baj. Ennyire szutyok ez a program hogy már egy 200 mb-os videóval sem bírkózik meg? Már szerkesztésnél is sokszor egy képet mutat, vagy szépen akad szóval azt sem látom melyik résznél kéne megvágni.
Mivel youtubera lenne a kész anyag, minőség romlás szóba sem jöhet. 1920 X 1080-ban próbáltam lementeni, így keletkezik ez a hiba. Próbáltam a valós méretére mint amilyen a forrás anyag: 1360X768-at tud a monitorom, a nyers klippek amiket felvettem ilyen méretűek hisz a játékban is ez a felbontás. Beállítottam egy egyéni méretet movie makerben, 1360 X768-at adtam meg felbontásnak de akkor minden alkalommal kifagyott ha így akartam lementeni.
Szóval a kérdés hogy van valami megoldás rá, trükk, tipp? Vagy hagyjam a francba az egészet és keressek egy normális videó szerkesztőt?
-
rlazol
veterán
moviemaker egy kalap szar, de ennyit meg szokott oldani. másik gépen?
virtualdub, mint ingyenes és tök jó szerkesztő?"Mivel youtubera lenne a kész anyag, minőség romlás szóba sem jöhet."
ezen jót mosolyogtam... a youtube "optimalizálja" a képminőséget a streameléshez= alaposan lerontja. Minél nagyobb a felbontása a videonak értelemszerűen annál jobban...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Dave-11
tag
Hát ilyenkor meg lehet próbálkozni egy beágyazható videólejátszóval, pl.: JW Player, hogyha tényleg minőségben akarod az anyagot. Ez nem rontja ugyan a minőséget, de szükség van egy tárhelyre ahol a videót tárolod, meg ez nem YouTube, tehát nem lesz akkora nézettség
:D Semmi :D
-
blintel
csendes tag
Jó napot!
Valaki tudna olyan videó szerkesztő programot amelyikkel lehet a képremegését korrigálni?
Ha igen akkor leírnátok a nevét vagy egy link-et.
Nekem pinnacle studio 12 van ha azzal is lehet megmondaná valaki ,hogy hogyan vagy hol keressem?[ Szerkesztve ]
blint
-
Dave-11
tag
Nem tudnátok küldeni egy tutorial videót, ami bemutatja, hogy hogyan lehet trükközni after effects-ben a lassítással? Már ramped slow mo-t tudok csinálni. Vannak videók, amin látok olyat, hogy lassít, hirtelen gyorsít, megint lassít. Vagy egy kis lassítás, visszatekerés, majd megint normál lejátszás, vagyis azzal az idő görbével való manipulálást szeretném megtanulni.
:D Semmi :D
-
törölt tag
Üdv!
Valaki ismeri a Cyberlink Powerdirector 10 nevű programot?
Rendereltem Full HD-ba egy videót amit Frapssal vettem fel (1280*1024)
és amikor végignézem a kész munkát
a kép két oldalán is fekete sávok vannak de én csak alul-felül szeretném,hogy legyen.
Sok beállítást végig próbáltam de nem lett jobb.
Valaki tud valamit mondani mit lehet tenni,hogy eltűnjön az a két sáv oldalról?
(kép mellékelve)[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz #59892992 #315 üzenetére
nem ismerem a progit, de ha a szerkesztés közben az előnézeti képen nem volt keret, akkor első körben a kimeneti beállításokban keresd a hibát. Pixel aspect ratio, felbontás, első körben. Legyen azonos a bemeneti anyagéval.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Dunbar
senior tag
Sziasztok!
Egyszerre több videofájl elejére lehetséges bevágni egy másik fájlt? -
aaSDaa
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 640 kbps-os AC3-ból miként tudok 448 kbps-ost generálni? Nyújtani, stb nem kell.
Előre is kösz a helpet!Üdv!
-
barisj
aktív tag
Helló! Az avi miben jobb mint a wmv? próbáltam rákeresni,de még nem találtam hasznosat remélem vki mond vmi jó infót!
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Áttérünk nédialejátszó/HTPC-re és asszony kedvenc sorozatait szeretném DVD-ről átkódolni a lehető legnormálisabb minőségben, de nem túl nagy méretben.
Handbrake-et használok, de még nem ismerem - illetve magukat a kódolási paramétereket és azok hatását se - gondolom ezért van, hogy sávos/csikos a végeredmény (világos részeknél jól látható mire gondolok) A beállítások az alábbiak (1, 2, 3) mit és mire kellene módosítanom, hogy látványos javulás legyen mert most még egy DivX szintjét se hozza az eredmény[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tiszántúl
csendes tag
Mi az oka?
Ha filmet készítek az SW Pinnacle Studio 16 Ultimate szoftver programmal, filmszerkesztéskor, amikor a feliratot beírom, a film lejátszásakor a kép ugrik.
A szerkesztést Windows 7 operációs rendszerrel végzem.
A felvételeket Panasonic HC-X900-as kamerával készítem, rögzítési mód: 1080/50p ( 1920x1080/50 progresszív felvétel)
A számítógépem műszaki adatai:
Processzor: Intel(R) Core ( TM ) i5-2400 CPU @3.10 GHz 3.30 GHz
Telepített memória (RAM) 8,00 GB
Operációs rendszer: 64 bites
Ha valaki tud megoldást erre a problémára, írja meg, előre is köszönöm.
-
rlazol
veterán
barisj avi vs wmv - az avi elvileg szélesebb körben elismert inkább felhasználó barát; az alap, tömörítetlen avi pedig a tömörítetlensége fokán jobb minőségű. Az összes többi kodek és lejátszó kérdése.
-
rlazol
veterán
-
szaboygula
csendes tag
Digitális földi TV adás (nyitott) műsorának rögzített változatát - MP4 - szeretném megtisztítani, feleslegeket és reklámokat kiszórni, majd a fájltöredékeket összefűzni. Egy fontos feltétel adott - átkódolás nélkül.
Ha valaki ehhez tudna lehetőleg nem méregdrága szoftvert ajánlani, megköszönném. -
rlazol
veterán
válasz szaboygula #331 üzenetére
Átkódolás nélkül?
szerintem az nem fog menni. (ha ugyanazt értjük átkódolás alatt)
próbáld meg VirtualDubbal.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Van egy 1920x800 felbontású SideBySide 3D-s .MKV videóm. A tévém sajnos nem tudja úgy megjeleníteni 3D-ben, hogy alul-felül legyen fekete csík, ezért a képarány torzul.
Milyen programmal tudok egyszerűen - és lehetőleg minőségromlás nélkül - 1920x1080-as felbontású videót készíteni belőle fekete sávok beillesztésével? Újra kell hozzá kódolni a teljes videót?
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
szaboygula
csendes tag
az eszközt már megtaláltam, átkódolás nélkül vágja és egyesíti az M2T fájlokat. Ez a SolveigMM Video Splitter.
Sajna újabb problémám akadt. Nem igazán tudom a hangot jól lejátszani. A MainConcept demultiplexerrel és dekóderrel viszhangos a felvétel, más dekódert pedig a Gspot nem ajánl.
Valakinek valami ötlete? -
rlazol
veterán
válasz szaboygula #337 üzenetére
amennyi időt kínlódsz, hogy dekódolás nélkül menjen a dolog már rég végeztél volna agy hagyományos vágóprogrammal vagy Adobe Media Encoderrel.
-
geckowize
őstag
Hello! Nagyon idegesítő a Windows Movie Maker, mi az a progi ami ugyanazt tudja, csak nem omlik össze és nincsenek olyan hibák, hogy a hajamat tépem? Sony Vegas nem viszi mp4-et meg 3gp-t és nekem ezek is kellenek.
-
szaboygula
csendes tag
Egy Hd adás átkódolása időigényes és minőségromlással jár. Ha ezt rendszeresen teszed ez sokat számít. Javaslatodhoz hasonló ötletek gond nélkül tehetők, de a Premier nem híres az ingyenességéről és én ezt sajna nem fizetős megrendelésre csinálom, hobbira meg nincs módom százezreket költeni.
-
TommyX_
őstag
Valaki tudna segíteni abban, hogyan tudnék én is egy ilyen videót készíteni?
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
rlazol
veterán
válasz szaboygula #341 üzenetére
szaboygula
well... időigényes, de nem feltétlenül jár minőségromlással. Ami azt illeti én becsülettel megvásároltam a Premiert, és nagyon tisztelem, ha valaki tiszteli annyira a céget, h ha már megvenni nem tudja, nem töri fel. Ugyanakkor ha valaki privát célra használja, nem keres vele pénzt, talán nem okoz kárt a cégnek, ha tört verziót használ.Átkódolás nélkül nem fog menni.
VirtualDub tudtommal ingyenes, Windows Movie Maker is, de az alkalmasságában kételkedem.geckowize: Premierrel kapcsolatos kérdésekkel gyere át a Premier topicba. Az "Effects" és "Effect Controls"ablakokban találod. Kiválasztod az Effektet, ráhúzod az érintett snittre és a controlsban beállítod.
Dj Tommy: Alapvetően rém egyszerű. Kell egy képszerkesztő (PS), amivel megcsinálod a fix feliratokat meg az alsó részt. Egy (3D) animációszerkesztő, amivel a forgó logót és a buborékos hátteret csinálod meg (3DS Max?). Az alul futó feliratot pedig az összerakáshoz használt videószerkesztő program tudja rátenni (Premier, Vegas). Haladj lépésről lépésre. Igazából egyik se egy nagy cucc, ha értesz a progikhoz, akkor pár óra alatt megvan. A kérdés, hogy fentiek közül mihez értesz és mihez kell segítség.
-
-
rlazol
veterán
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Készen kaptam egy videót mpg kiterjesztéssel.
A videó egy 4:3-as képarányú képpel kezdődik, majd egy elhalványulás effekttel folytatódik a film ami már 16:9-es képarányú.
A problémám az, hogy a film része ami 16:9-es képarányú fekete keretben van (gyászkeret). Ezt a fekete keretet szeretném én eltüntetni valahogy. Most ha az elején lévő 4:3-as kép torz lesz az a legkevesebb.
Hogyan tudom én ezt megcsinálni? Mivel tudnám átkonvertálni a filmet, hogy ne legyen fekete keret, és utána ki tudjam írni normál DVD videóként?
-
Neró
őstag
Sziasztok!
Lenne egy videó, amiből valamilyen giffet kellene csinálni. - a lényeg, hogy állandóan mozogjon az animáció, megszakadás nélkül a végtelenségig . A videó ez lenne: [link]
A gif készítés nem okozna problémát, csak sajnos nem tudom úgy megvágni a videót, hogy az folyamatosnak tűnjön. Onnantól kellene, mikor beérkezik a logo és elkezd égni - a fehér villanásig. Az a pár másodperc. Nem tudom, hogy meg lehet e oldani.
Valaki tudna ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
| www.diablohungary.hu
-
rlazol
veterán
válasz kisspepe #347 üzenetére
Meg kéne nézni, mi a videó felbontása.
Ha a két csík alapból rajta van, akkor valami vágó szoftver CROP funkciójával tudod levágni és újrakódolás után jó lesz.Neró: nem értem, mit akarsz....
[ Szerkesztve ]
-
hemo
tag
Nem tudom valaki használja-e a powerproducert..
belépsz ott a menü és eltűnt az edit rész alatt a 3 menüpont.. tehát nem tudok megnyitni filmet, hogy berakjam.. új powerrel van de 4-ben eltűnt, hiába telepitem vissza..
Nem találkozott vele véletlenül valaki, hogy milyen program vagy mi tűnteni el?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Politika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Android szakmai topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Fractal Design Graphite Terra hibátlan!
- Asus Zenfone 10 16/512 Gb Zöld Kártyafüggetlen.
- Alcor Myth E-book olvasó eladó!
- Apple iPad Air 5th Gen. (2022) 64GB WIFI Space Gray, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Google Pixel 8A 128GB Obsidian, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Fekete, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest