- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Értem. IGen, az svcd előnye ez, viszont nekem az is jó, ha számítógépről teszem a tv-re. Nem tudom, ugyanis, mikor veszünk majd asztali dvd-t, és úgyis mindig megy a gép... :)) Viszont majd külföldi barátoknak akarok küldeni egy cd-t, akkor azt svcd formátumba fogom rakni, ha azt minden dvd olvasó látja.
-
DrSoul
őstag
válasz
Christoph #35 üzenetére
Nem tom, az mit jelent. De csak egy 20mp-es próbát tettem. Először egy temporany file-t hozott létre a progi (Movie Maker), mikor leszedte a camcorderről, aztán kértem, hogy mentse el, és ez lett AVI. Tovább nem mentem még, tehát még tömörítetlen.
Zárójelben: interneten letölthető avi file-ok miért nem ilyen nagyok? -
DrSoul
őstag
válasz
Christoph #30 üzenetére
De most várj, mert a tömörítésen kívül nem értem, mit csinál pontosan egy codec....
Ha abba raknám, amit te mondasz, azaz xVid, akkor jobb lesz a minősége, mint maga az AVI?
Mert mondom, hogy kipróbáltam egy 20mp-es avit (190MB, valahogy így), és TV-n visszanézve se volt Húúúúde... Pl. egy autó rendszáma se volt tisztán visszaolvasható... Ok, mondom, ez MovieMakerrel történt, ahol nincs sok beállítási lehetőség (vagy Avi, vagy nem :) ennyi ). -
DrSoul
őstag
Kösz a választ!
Nekem a kamerával a CD-n a következők vannak: ArcSoft Photoimpression 3.0, Panoramam Maker 3.0 és PhotoMontage 2000.
Majd talán ezeket is kipróbálok, bár van valahol újságos CD-m is, ott is biztos lesz valami. Amúgy a vinyó, amire viszem az anyagot, az 120Gb-os... :DDD
De nincs valami olyasmi, hogy az XP egyszerre csak 4GB-ot tud felvinni? Valahol hallottam valami ilyesmit, de lehet, hogy valalmivel kutyulom... :))
Amúgy a MovieMakerrel nem lehetett kiválasztani a felbontást: ha rámentem, hogy AVI, akkor automatikusan kiírta, hogy 756xvalamennyi, most nem emlékszem, gondolom 500valamennyi.
Ezek szerint más progikkal be lehet állítani a pontos felbontást? -
DrSoul
őstag
Igen, köszönöm, most tudom, hogy te hogy csinálod :DD
De én továbbra is kérdezem, hogy digi kártya nélkül (nekem a firewire kábel az Audigy-ba megy) mik a lépések. És nem csináltam-e rosszat, tehát átállítottam mindent, ami a file mentését érintett: a Temp könyvtárból a nagy vinyón inkább adtam neki egy új mappát, a végleges file-t is ide menti, ill. az elérési út is ez. Csak azért, mert default minden egyes paraméter más volt (tehát más elérési út, más hely a kész file-nak, más hely az ideiglenesnek...).
És kérdésem, hogy az avi formátumnál van-e jobb, és normális-e, hogy nem olyan szép... de kicsit feljebb ott vannak a kérdéseim :)) -
DrSoul
őstag
Bocs, srácok, de tulajdonképpen mik ezek a codecek?
Annyit tudok, hogy tömörítenek...
Namost: rosszabb lesz a kép, vagy szebb? MErt én még zöldfülű vagyok ebben, és pont ma vettem DV kábelt a Camcorderhez. Az XP a Movie MAkert hozta rögtön működésbe. OTt különböző minőségeket lehetett választani: a legnagyobb (gondolom a legjobb) az AVI volt. De amikor visszanéztem, azért mégse olyan szép. Ok, tudom,az én monitorom 800x600-ra van állítva, az kisebb... De pl. azt írta rá, hogy 25frame/sec lesz... NEm lenne jobb, ha 30? VAgy az az NTSC rendszer, a 25 meg a PAL?
Aztán ha tömörítem valamilyen codeccel, milyen lesz a kép? Mit ajánlatok?
ÉS van egy topic, ahol foglalkoznak a Movie Makerrel? MErt én átállítottam, hisz a felvételnél a Win valami Temp könyvtárába ment volna minden, aztán ha elmentem, akkor jön létre az AVI fájl, és az is valami Documents/Video könyvtárba ment volna... meg még elérési útvonal is volt. Minek ennyi? Nem lehet mindent egyszerre? Minek a Temp konyvtár? Én mindent a nagyobb vincsire állítottam, mind a 3 helynél ugyanazt a könyvtárat adtam meg, azaz H:VideoDV. NEm baj? Gondolom azt az ideiglenes fájlt automatikusan törli...
Bocs az OFFÉrt- :B
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest