Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• __Psion__

tag

válasz cigam #9617 üzenetére

Ehh kellett nekem ide benéznem, most honvágyam lett...

... de szerintem jó kép. :K

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

• __Psion__

tag

válasz csibor #7973 üzenetére

szvsz összekalapozták a beugrót az új parkolóra... :DDD

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

• __Psion__

tag

válasz csibor #7964 üzenetére

A büntetés abszolút jogos... de 150 000 forint egy tilosban parkolásért?
    Szerintem erős túlzás.

• __Psion__

tag

válasz Daert #7877 üzenetére

Elég abszurd ilyen dolgon fennakadni, de mindenki arra recskázik, amire kedve tartja... :DDD

madve: szerintem, ő ilyesmire gondolt:

De létezik, ilyesmi formában is (a képen egy telefon csatlakozóhoz, való eszköz látható, hirtelen nem találtam másikat):

Sajnos én nem ismerem a veszprémi, boltokat fogalmam sincs hol lehet itt ilyet beszerezni... :U

• __Psion__

tag

válasz Daert #7871 üzenetére

Te jó isten! Valaki dobjon egy levelet az Amnesty International-nek... :DDD ;]

• __Psion__

tag

Nem a büntetéssel, hanem a büntetés mértékével van a baj... legyen 20K, és egy hónapra elvenni a jogosítványt (bár szvsz ez utóbbi is bőven elég lenne).

• __Psion__

tag

válasz t1 #7831 üzenetére

151 700 000 forint? Azt a qrva (már bocsánat) :Y
    Azért érdemes elolvasni, a cikkhez tartozó hozzászólásokat is... roppant mód empatikusak a kollégák: "A piros az tilos" stb., stb... azért kíváncsi lennék mit szólnának, ha a postás hozna egy 100 rongyos csekket, mert egyszer véletlenül nem figyeltek oda... :(((

• __Psion__

tag

válasz kovi #7814 üzenetére

Azért enyhén szólva erős, hogy valaki ölni tudna egy Office-ért... :DDD

• __Psion__

tag

Szintén egy eladó hűtő: Noctua NH-U9 :K

• __Psion__

tag

válasz Rabbitf_24 #7764 üzenetére

Elsősorban az autóban...
    Alkoholmérgezésben relatíve nehéz belehalni (persze nem lehetetlen, de többen fulladnak vízbe, mint alkoholba), ahogy a kábítószer túladagolás is relatíve alacsony. Amfetamin illetve, THC származékokat nehézkes túlzásba vinni (persze ha valakinek szervi problémái vannak, könnyen ottmarad. De 20-30 db ecstasyt épeszű ember nem kajál meg) . Kokaint és heroint szerencsére kevesen használnak. Persze, ha valaki "szétcsúszva" vezet az már más kérdés...

• __Psion__

tag

válasz Coyot #7761 üzenetére

Elárulom, hogy a fiatalok többsége vasárnap hajnalban hal meg... :(((

• __Psion__

tag

válasz FoBCRaistlin #7726 üzenetére

Privát ment!

• __Psion__

tag

válasz csibor #7686 üzenetére

Most nézem a ph-s 2900-as tesztet (az oldal alján). :B

• __Psion__

tag

válasz cigam #7681 üzenetére

Most nézem, hogy nem... :U

• __Psion__

tag

válasz csibor #7667 üzenetére

Ha még nem sikerült szerezned, tudok kölcsönözni egyet... soha nem használtam (bontatlan). Ez egy 2900-as kártya mellé volt csomagolva, reméljük sapphirék nem packolnak selejtet a dobozba.

Ennyi van a zacskóra ragasztva:
    ATI: 6140063500G
    WST: G82246C219-008H
    REV.: B 0744 (ha ez mond valamit).

• __Psion__

tag

válasz dokar #7591 üzenetére

Természetesen azt is... sőt ha belemegyünk tuti lesz téma az elkövetkezendő napokban. ;]

ps.: a metróra szükség van, csak a költségek, és a kivitelezés botrányos.

• __Psion__

tag

válasz helkis #7569 üzenetére

Ügyes! Pedig már én sem emlékeztem hol vásároltam (nem mostanában volt). De valóban onnan származik (a győri üzletükből).

Tűzijáték? Vér feleslegesen elpuffogtatnak országszerte sok millió forintot, miközben kvázi üres a kassza... de persze mulatni mindig is tudott a magyar. :)

• __Psion__

tag

válasz Male #7518 üzenetére

Nincs már XP-m (volt egy ideig, de formáztam a partíciót), azt sem indítottam el, és ha csak Vistám van ezzel rákényszerítettem magam, hogy bekonfiguráljam igényeim szerint (nem volt egyszerű :) ). VMware-vel nagyon jól megy Vista alatt is, ráadásul mintha gyorsabb is lenne.

A fájl szerver alatt gondolom egy FTP szervert értesz (Windows alatt Bulletproof.FTP szervert használok, Linux alatt pedig pureFTP-t). Bár soha nem próbáltam a programot, de ránézésre ezzel meg tudnád oldani a bejövő email-ek szortírozását.

• __Psion__

tag

válasz Male #7516 üzenetére

A fent már linkelt kép, éppen 32 bites ubuntu installáláskor készült (persze ezt nem tudhattad). Viszont gondolhatod, hogy 32 bites verzióval próbálkoztam, hiszem 32 bites processzort emulál a VPC.

„van egy rendezetlen ügyem"
    ... ha simét crazy-gránátok, nahh meg autók robbannak Veszprémben tudni fogom ki áll a vendetta mogott (bakker, elromlott a rövid 'ö' a billentyűzetemen!). ;]

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz Male #7512 üzenetére

Na de a virtuális PC-re installált Linux-nak éppen az a lényeg, hogy nem kell újraindítani a gépem, ha valamelyik linuxos alkalmazásomat szeretném használni. Különálló partíción eddig is volt Linux installálva a gépemre, csak alig használtam (mer' a fa**om indítja újra azé' a gépet). Mint írtam nálam tökéletesen működött az ubuntu XP-s, VPC alatt... nem tudom mennyit használtál Vistát, mert a legtöbb ilyen esetben az operációs rendszerrel van a gond. Jó pár jól megszokott, Xp-n bevált alkalmazást kellett lecserélnem, mert a Vista alatt egyáltalán nem működött, vagy működött, csak nem megfelelően.

Őszintén szólva az én olvasatomban sokkal furcsább, hogy Xp-re, Xp-t installálsz... ha Windows Me/98/95 lenne, valami régi 16 bites alkalmazás miatt, érthetőbb lenne. Persze ez a te dolgod, az meg az enyém, hogy miért akartam VPC-re linuxot installálni... :DDD

ps.: rettegjen aki Male MSN listáján van! ;]

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz helkis #7509 üzenetére

Igazából nem tudom mire vélni a sávszélesség emelést. Szerintem a 20/20 is bőven elég volt... így viszont inkább a legkisebb csomagra váltok, az is bőven elég.

Male: Nem tudom mit értesz nem támogatáson, bár az 'Other Operating system' sok mindent jelenthet... itt sokkal inkább a Vistával lehet gond, mint a VPC-vel. Mert a VPC általános hardvereket emulál, amit a legtöbb Linux disztribúció alapból támogat. Köztük az ubuntu is.

A Wubi csak egy egyszerű Ubuntu installer, saját partíciót hoz létre, egy már meglévő Windows partíción. Ettől eltekintve teljesen olyan, mintha egy standard ubuntut telepítenél a gépedre.

A VMware alatt tökéleletesen működnek a dolgok, úgyhogy részemről minden megoldódott.

• __Psion__

tag

válasz Male #7506 üzenetére

közben rájöttem, hogy félreértelmeztem a kérdésed... szóval nem.
    x86-os és 64bit-es 8.04-es ubuntu-t próbáltam feltenni, és kaptam ugyan azt a hiba üzenetet.

• __Psion__

tag

válasz Male #7506 üzenetére

Természetesen az sem megy fel (kép)... mégpedig ezért nem.

Xp alól flottul ment az ubuntu (persze a 'csodás' grafikus felület nélkül).

Helyesbítek, csak 2 hónapja használok Vistát (de ezek szerint már örökkévalóságnak tűnik :B )

• __Psion__

tag

válasz Male #7504 üzenetére

Linuxot használtam VirtualPC-n, de 4-5 hónapja váltottam 64bites Vistára és azóta nem tudom rá feltelepíteni. Ugyanis a VirtualPC 32bites processzort emulál, a rendszer meg 64bites (C2Q6600). Szóval kapok egy ilyen csinos hibaüzenetet installáláskor.

Most szintén Xp telepítettem, de itt már nem vergődtem a hálózat konfigurálásával. Simán NAT-on keresztül kiengedtem a hálóra (NAT - megosztott hálózat). Persze nem is használom semmire (mármint az Xp-t).

S3Trio 4MB-os VGA-t emulál Vista kompatibilis módban, azért valóban megmosolyogtató...
    Gépigény.

ttt1 a Vmware nem is rossz ötlet, megnézem hátha arra felmegy a valamelyik disztrib.

ps.: úgy néz kis a Digi szép csendben megemelte a sávszélességet. 20/20-nál 30/20-ra 10/10-nél 20/10. Vagy valami hasonló...

• __Psion__

tag

válasz helkis #7498 üzenetére

Hát lehet, de bennem nem ég e fajta megfelelési kényszer. Másfelől tudod, hogy a pokolba vezető út... :))

• __Psion__

tag

válasz helkis #7495 üzenetére

Például lehet, hogy a hátérkép valami dinamikus csill-villi varázslat (persze nem)... De had ne találjam ki, hogy milyen alkalmazások futottak éppen akkor a gépeden egy kép alapján. ;)

Még a 74491-es hozzászólásoddal kapcsolatban lenne egy kérdésem... egy tapasztalt felhasználó gépére minek egyáltalán bármilyen vírusirtó? Inkább megszokás, mint szükség, nem?

• __Psion__

tag

válasz helkis #7491 üzenetére

Még seregnyi alkalmazás futhat a hátérben a régi windows-odon, hiszen a jobb alsó sarokban látható ikonok nagy részét elrejti a tálca automatikusan. Szóval az az ezer pont ott van a hátérben futó, am de nem látható alkalmazásokban.

Ha arra céloztál az utóiratban, hogy kezdő vagyok (bár nem tudom, miből jutottál erre a következtetésre)... nos, 7500, majd 8500, és jó ideig 128MB-os 9500Pro 9700-esként üzemeltetve... szóval valószínűleg ismerem a R300-as GPU családot, és a hozzá tartozó drivereket is.

Éppen ezért kell régebbi kártyákra Omega drivereket, vagy egyéb módosított meghajtókat keresni. De a hivatalos driver esetén sem kötelező Catalyst Control Center-t telepíteni. Mert abban egyetértünk, hogy komoly kívánni valót hagy maga után a program.

mod.: még mielőtt belekötnél... tudom, hogy a 8500-as az R200 GPU-ra épült.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz helkis #7488 üzenetére

Azért a régi windows alatt fut egy Avast (vírusírtó) és egy Comodo (tűzfal)... ezek önmagában erőforrásigényes alkalmazások (az Avast különösen). Illetve bizonyos, hogy jócskán akad pulsz folyamat a 'régi' windows alatt...

... persze az új windows telepítése rendszeresen ajánlott, de egy videókártya csere miatt még messze nem szükséges.

Male: csinálj egy rendszervisszaállítási pontot, aztán ha 'szétba***a' a rendszer, legfeljebb visszaállítod a windows-t.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz vviktor1 #7476 üzenetére

Sose azt nézd! Én meg egy vidéki házikóról álmodom... ;)

• __Psion__

tag

Nekem lassan egy éve van 20/20-as előfizetésem, az adatforgalomért nem hisztiznek (jó pár torrent oldalon sok TB feltöltésem van). A pingek nagyon jók, ezt megelőzően 10/1-es chello Classic volt, hát ahhoz képest a mostani egy álom (a pingeket tenkintve). Annak ellenére, hogy a nemzetközi IP-ek Bukaresten keresztül érem el.

http://www.frostytech.com/ (Pennsylvania/Greensburg)

Tracing route to entropy.cubearmy.com [208.65.201.43]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 92-249-210-1.pool.digikabel.hu [92.249.210.1]
    2 <1 ms 1 ms <1 ms 78-131-1-1.core.hdsnet.hu [78.131.1.1]
    3 <1 ms <1 ms <1 ms 78.131.4.21
    4 3 ms 3 ms 3 ms ge-1-0-26.bb01.szekesfehervar.digicable.hu [78.131.3.9]
    5 4 ms 3 ms 3 ms ge-1-0-28.bb01.dunaujvaros.digicable.hu [78.131.3.5]
    6 3 ms 3 ms 3 ms te-4-3.br01.budapest.digicable.hu [78.131.3.1]
    7 3 ms 3 ms 3 ms bb01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.65]
    8 7 ms 7 ms 7 ms 213.154.130.17
    9 20 ms 21 ms 20 ms 64.214.145.5
    10 133 ms 113 ms 113 ms xe-4-3-0.cr1.iad1.us.nlayer.net [69.31.31.213]
    11 113 ms 113 ms 136 ms po2.ar1.iad1.us.nlayer.net [69.31.31.146]
    12 115 ms 113 ms 113 ms r1.vadc1.eicomm.net [69.31.30.218]
    13 113 ms 113 ms 113 ms entropy.cubearmy.com [208.65.201.43]

Trace complete.

www.hardware.info (Netherlands/Amsterdam)

Tracing route to 217.115.193.92 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 92-249-210-1.pool.digikabel.hu [92.249.210.1]
    2 <1 ms 1 ms 1 ms 78-131-1-1.core.hdsnet.hu [78.131.1.1]
    3 <1 ms <1 ms <1 ms 78.131.4.21
    4 3 ms 3 ms 3 ms ge-1-0-26.bb01.szekesfehervar.digicable.hu [78.131.3.9]
    5 3 ms 3 ms 4 ms 78.131.3.5
    6 3 ms 3 ms 3 ms te-4-3.br01.budapest.digicable.hu [78.131.3.1]
    7 3 ms 3 ms 3 ms bb01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.65]
    8 7 ms 7 ms 7 ms 213.154.130.121
    9 21 ms 24 ms 21 ms 213.154.130.29
    10 33 ms 21 ms 21 ms te4-4.ccr01.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.14.193]
    11 29 ms 29 ms 29 ms te2-1.ccr02.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.1.162]
    12 31 ms 29 ms 30 ms te3-1.mpd01.ams03.atlas.cogentco.com [130.117.3.62]
    13 29 ms 30 ms 29 ms nxs-internet.demarc.cogentco.com [149.6.128.6]
    14 29 ms 31 ms 30 ms 217.115.193.92

Trace complete.

Cfos azonban kell hozzá, mert a nélkül ingadozik a sebesség...

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz kovi #7212 üzenetére

Nahh igen, a mai napig "három-hegyi buliként" emlegetjük. Inni bárhol lehet mértéktelenül, csak szándék kell hozzá... :DDD

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #7210 üzenetére

Másik AGP-s kártya lesz helyette, vagy lecseréled a komplett géped?

• __Psion__

tag

válasz vviktor1 #7194 üzenetére

"Megyünk, megyünk.... :) "
    Ott lesz ahol tavaly, vagy megint odébb rakták pár dombbal?

• __Psion__

tag

válasz Male #7162 üzenetére

Egy őstaggal kapcsolatban? 122 apróval a háta mögött? Ugyan már... ;)

• __Psion__

tag

válasz dokar #7158 üzenetére

Egy hét alatt ennyi "érdeklődő"... :DDD
    „jól jársz vedd meg!!!"
    Pedig az ilyen szövegnek köztudottan nehéz ellenállni (a "rohadt jónak" meg pláne)! :C

figyelj így kell eladni egy procit. Semmi "halandzsa", csak egy jó ár, és azonnal elviszik...

• __Psion__

tag

válasz vedini #7094 üzenetére

Hű! Hát eddig azt hittem, hogy elég "kocka" vagyok... de ilyen mélységekig azért nem merültem.. :DDD

Dokar: már csak ez a kép maradt bizonyítékul.
    Ezt a procit 30K-ért itt Veszprémben vettem, valamikor tavaly ősszel.

• __Psion__

tag

válasz dokar #7091 üzenetére

Legyen 23K egy dobozos, "0 kilóméteres", 1 garanciával a E4600-as (nézz körül egy kicsit jobban). De ha körbe kukkantasz itt a ph-n találsz jóval olcsóbban is, igaz azokat a processzorokat mások tesztelték. ;]

Márciusban adtam el az E6600-as (dobozos) processzorom 23K-ért. Igaz ismerősnek, de ezek szerint "kicsit" jól járt (3,6Ghz-en használtam ezt a CPU-t).

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz dokar #7088 üzenetére

Nem sok az egy kicsit? Vagy ismét a "varázslatos" veszprémi árak kísértenek?

• __Psion__

tag

válasz b-max #7008 üzenetére

Ilyen 2-3 év után, vibrálás, Ráadásul a probléma melegben jött elő.

• __Psion__

tag

válasz hegege27 #6999 üzenetére

Valószínűleg a sorvégtranzisztor haldoklik, ez az agónia tarthat fél évig is, de lehet, hogy már holnap kifekszik (bár ez utóbbi nem valószínű, ez csak a kezdeti stádium :DDD ). Szedd le a monitor hátsó burkolatát, esetleg applikálj egy ventilátort hátulra, a problémát nem oldod meg, de időt nyersz míg veszel egy új monitort (javítani a sorvégtranzisztor nem lehet, beszerzése pedig drága).

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #6990 üzenetére

„Koszi, de van 2 bicajom is,"

ehh, akinek ugye bejött az élet... :K

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #6988 üzenetére

Vegyél inkább egy biciklit... azt esetleg tudok is kölcsönözni.
    (biciklivel ráadásul pikk-pakk lent vagy a Balatonnál)
    Veszprém környékén, és a Balatonfüred, Baltonalmádi vonalában a szél a legkellemetlenebb "ellenfél". Szélcsendben nem lehet vészes.

A videóhoz pedig: az már valóban huszáros dolog lenne, ha valaki egy üveg Becherovkával a "belében" végig menne itt. :DDD

• __Psion__

tag

válasz Male #6869 üzenetére

Privát ment!

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz vedini #6813 üzenetére

Akkor te nem is vagy földi halandó! Boszorkááány!!! :DDD Égessük meg!
    (mindjárt keresek valakit akit gyíkká változtattál)

Egy szimpla DX10-es is játék is megtenné. Tényleg nem támogatja már a Ferrari-t? Nem is figyeltem, bár soha nem bírtam azt az istállót. Inkább menjen máshová, másnak a pénzem.

t1: ezzel csak az a probléma, hogy több mint egy éve az Nvida minden innovációt megfojt a piacon. Kérdemén ez most kinek jó? Ennek tükrében bármely Nvida vásárló bőszen verheti a mellét, hogy "NVIDIA POWA"?
    Bennem ez a fajta üzletpolitika (s ahogy olvasom másokban is) komoly visszatetszést szül.

• __Psion__

tag

válasz vedini #6800 üzenetére

Inkább a valódi DX10-es játékokat várnám. Mert amíg ilyen szoftverek nincsenek a piacon, addig nem beszélhetünk "harcról". Ez a CF meg X2 mizéria is vicc... nincs olyan program ami érdemben kihasználná. Egyszerű földi halandónak nagyon ritkán van 22" feletti monitorja (egyenlőre persze).

Talán az ATi-nak nem kellene ismét verziószámot ugrania, mert megzavarja a laikus vásárlókat. Bár amilyen káosz az AMD a középkategóriás processzorai elnevezései körül van, nincs min csodálkozni. :(

• __Psion__

tag

válasz Male #6422 üzenetére

Mivel úgy tűnik, perpillanat én vagyok az "ügyeletes" bunkó (és negrós bácsi :DDD ) a topicban. Ezért bátorkodom leírni a minden bizonnyal nagy visszatetszést kiváltó véleményem...

Két dolog van amit nem árt ha figyelembe veszel ha winchestert akarsz eladni:
    1., használt merevlemezt nem szívesen vesznek az emberek, mert körülbelül olyan, mint az orosz rulett. Hiába a sok garancia, ha a hardver tönkremegy, az adatok nagy valószínűséggel odavesznek. Vagyis a kockázat nagy, a vevő részéről. Ezért csak arcpirítóan alacsony áron lehet megszabadulni ezektől az alkatrészektől.
    2., a termék aktuális kiskereskedelmi ára. És egy 320GB-os Samsung winchester jelenleg 15-16 ezer forint körül helyezkedik el (Gianninál 15 900; az ipon-on 15 360 Ft). Vagyis valóban kicsit magasra szabtad az árat.
    Persze annyit kérsz érte amennyit akarsz, csak nem kell buta arcot vágni, ha fentiek tükrében valaki pofátlan(?) alkudozásba kezd.

ps.: egy hdsentinel kép talán lendítene a bolton.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz cigam #6421 üzenetére

Igazán nem posztom kioktatni, de nem erősséged a szövegértelmezés (s úgy tűnik a vita sem). Ugyanis egyik szó sem pejoratív értelemben hangzott el. Mert például az, hogy: „megjátszod a hülyét" nem azt jelenti, hogy hülyének tartalak, hanem éppen ellenkezőleg.
    (bár most egy kicsit rezeg a léc... ;] )

Nem, ez egy társadalmi berendezkedés (egymáson átgázolás, mások semmibe vétele, stb.) amely eltérő formákban mutatkozik meg életünk különböző területein. A közlekedés ezt tökéletesen példázza.

Te most azt komolyan gondolod, hogy a "Fittipaldis" mondatod egy érv? Nem kell válaszolnod... ebben a formában nincs értelme a tovább folytatni ezt a diskurzust.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz cigam #6411 üzenetére

„Ez így nagyon gyenge."
    Legalább valami (ellen)érvet tegyél le az asztalra csillagbogár, mert ez így valóban „gyenge".

„Most érvényesűlni akarsz, vagy eljutni A-ból B-be?"
    Ez egy társadalmi jelenség... ha nem érted összefüggést tényleg, sajnállak. De szerintem "csak" megjátszod a hülyét.

Male: legközelebb majd :D "körberöhöglek" :DDD ...

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz cigam #6406 üzenetére

Erre nincs általános megoldás. valószínűleg kell egy-két évtized, mire esetleg felnő egy "egészséges" generáció. Akik nem ebben az abszurd posztkommunista érában nevelkedett. Ahol ahhoz, hogy érvényesülj, mindenkin keresztül kell gázolnod (az üzleti életben, akár a közlekedésben).

Hidd ez ezek az eszközök mindíg, minden időben visszaütnek. Soha ne becsüld alá az emberi butaságot, illetve rosszindulatot.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz Male #6407 üzenetére

Úgy hangzott? :F

• __Psion__

tag

válasz cigam #6400 üzenetére

Ehh, a má' megint a vamzerkedés... inkább eredj utána, szorítsd az árokba. majd nevelő szándékkal "kicsit" taposd ki a belét.

Ez talán maradjon a rendőrök dolga. Egymás feljelentgetéséből még soha, semmi jó nem származott (bár tagadhatatlanul van a dolognak hagyománya az országban).

• __Psion__

tag

Abit AW9D-MAX alplap eladó. Veszprémi átvétellel 15K...

• __Psion__

tag

Remélem a kormány levonja a megfelelő konzekvenciát, miszerint nem lehet társadalmi konszenzus nélkül reformokat végrehajtani.
    Ennyi "értelme" talán volt ennek a referendumnak...

Talán nem az oktatás és az egészségügynél kellene először meghúzni a nadrág szíjat (persze elkerülhetetlen), hanem a óriás beruházások újragondolásával esetleg befagyasztásával.
    Bár kis szelete lenne a költségvetésnek, de ha a parlament saját magán illetve az államizgatásban kezd megszorításokba, talán hitelesebbnek hatna a többi reform.

• __Psion__

tag

válasz vedini #6060 üzenetére

Nem vagy egyszerű... :DDD

Sajnos(?) én a "kigyúrt állatokat" választottam. De reménykedem. h. előbb-utóbb ásnak egy kutat, vagy találnak egy oázist.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

Valaki nem tud a környéken egy eladó Q6600-ast, ~40 ezer forintért?
    Lehet B3-as is...

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz dokar #5948 üzenetére

Fogadd mélységes együttérzésemet, remélem teljesen meggyógyult!
    Viszont ha gondolod "csomagolok" neked egy kis empátiát, h. jusson azoknak is, akiknek jövőre jut ki ebből a szörnyű betegségből...

A Microsoft a szabványokat, az Nvidia pedig a játékok nagy részét (közvetve) gyártja. Tényleg brutális teljesítménye van 9600 kártyának, és nézd meg mi történt az árakkal ATi térfelén.
    Mi lenne, ha egy valódi DX10 kártyát adnának ki?

• __Psion__

tag

válasz dokar #5934 üzenetére

„egész jó hsz-eid vannak"
    Hát nem lehet mindenki tökéletes... :DDD
    kivéve az aláírosod"
    Morbid jövőkép.

„én egyáltalán nem vagyok kétségbe esve a PC-s hardverpiac miatt. már megvettem a HD3850-em és sokáig ki szeretném vele húzni."
    Jó neked. De én tartok tőle, h. az Nvidia előránt a "varázskalapból" egy új szabványt, és a csodálatos ATi kártyáink fabatkát sem fognak érni.
    Persze azért teljesen nyugodtan alszom. :U

kovi nehéz leírni, hogy j-á-t-é-k?

• __Psion__

tag

válasz dokar #5925 üzenetére

„közösségi beszélgetős topikban mi értelme van az OFF-nak? itt minden ON, kivéve az üresposzt."
    Széljegyzetnek szántam... azért szürke.

„én most nem is a közeli jövőről beszéltem."
    Semmi gond, próbáltam eloszlatni a kétségbeesésedet, h. csak az Intel, és az ATi marad a piacon... :DDD

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz dokar #5921 üzenetére

„a Crysis-ban tudtommal semmi DX10 nincs"
    Talán ezért emeltem ki, nem gondolod? :W
    Minden fórumon ezt szajkózza az összes "jól értesül" vérpisti.
    Egy kevés DX10 talán szorult bele. A részecske szimulációt DirectX10 alatt gyorsabban hajtja végre, így valószínű, h. ott már az új API-ra támaszkodnak. Persze ez nem biztos.

Amit vedini, mond az akár az elkövetkezendő 1-2 hónapban megvalósulhat. Hiszen "csak" driver szinten kell megoldani a dolgot.
    GPGPU a jövő zenéje, évek kellenek mire a játékosok asztalán lesznek ezek a kártyák.
    A fejlesztések az Nvidia részről is régóta folynak. Már 2004-ben kiadott egy sajtóanyagot a cég, h. ebbe az irányba haladnak a fejlesztések. És tavaly (2007-ben) piacra is dobták a Tesla C870 nevű terméküket.
    Bővebben itt.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #5919 üzenetére

Jahh, a speedtest kilóméterórája "csak" 30Mb/sec-íg mér... :DDD

dokar: Azért nem csak az NVidia tehet ezekről hibrid félmegoldású DX10-es játékokról (jajj! Nem a Crysis-ra gondoltam!). Egyszerűen arról van szó, h. egy saját engine-el rendelkező játék fejlesztése legalább 3 évet igényel.
    Hol volt még 3 éve a DX10? Gyerekcipőben...
    Az Nvidia nagyon jól tudta ezt, és csinált egy baromi gyors "mutánst"
    Jól átlátták a helyzetet, ezért nem lehet megkövezni őket.
    Másfelől nem hiszem, h. pusztán ők fognák vissza a DiretcX10 elterjedését (persze van rá nem is egy példa). Hisz vannak független stúdiók, amiket talán nem befolyásolnak (pl. Remedy). Ha jól tudom ők közelebb állnak az Microsoft-hoz (az Ms meg az ATI-hoz), így valószínű, h. az Alen Wake lesz az első játék ami teljesen kihasználja az új API-t lehetőségeit.

Persze én is hasonlóan látom a dolgot mint te.
    Szimpatizálok az ATI technológiai újításaival. Ezért évek óta piros nyákra szerelt videókártyát vásárolok.
    De azért azt nem szabad elfelejteni, h. az ATI sem a mi kedvünkért fejleszt és újít.
    Kis cég, csak előre menekülhet. Míg az Nvidia diktál... ha fordulna a kocka, más lenne a helyzet, ebben szinte biztos vagyok.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #5903 üzenetére

Hát nekem nem. :U
    Eredetileg az sg.hu-ra készült ez a "bemutató", A korlátlan internet korlátai ciimú UPC-s pr cikk miatt.
    Abban az időpontban (délután 5 és 6 óra között) az sg szerver leterhelt volt. Maximum 700-800Kb/sec-al csordogált az adat.
    Ezért választottam a hardwired.hu-t. A szerverek nagyon gyorsak, és egy játékdemó éppen a megfelelő méretű ehhez a "teszthez".

• __Psion__

tag

válasz Male #5875 üzenetére

„ami az egyik vezetéknélkülieknél volt, hogy nagyobb file levették a sávszélt"
    Úgy látom egy sörrel kevesebbet kellet volna vételezni. :DDD

20/20-as DigiLan-os hozzáférésem van, lassan három hónapja (előtte Chello Classic). Valódi felüdülés a UPC után. Kezdetben voltak gondok, de mostanra megszűntek a problémák. Egy kis bemutató: :P

Feltöltés; Letöltés; Torrent.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz helkis #5859 üzenetére

Nem.
    A Invitel/PanTel (HTCC) gerinchálózatára csatlakozik a Digi.
    Az Invitel/PanTel magyarországi hálózata.
    Egy tracert.

Ekkora sávszélességnél szerintem már nem jöhet szóba a műholdas "átjátszás".

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz Male #5317 üzenetére

E-mail ment!

• __Psion__

tag

válasz RpPRO #4673 üzenetére

Valójában, csak windows-t nem akar telepíteni az új hardver mellé... :D

Szerintem is felejtős az AGP (az asrock meg pláne). Ráadásul szép pénzt adnak még mindíg a használt X1950Pro-ért.

• __Psion__

tag

válasz ballington #4522 üzenetére

Már, h. a viharba ne lenne az... manapság mindenet átjár a politika. Így maradnak a finnek meg kiszel tündi melltartói.

[ Szerkesztve ]

• __Psion__

tag

válasz ballington #4519 üzenetére

Baromi nehéz manapság Magyarországon politikailag korrektnek látszani. Bár mindenki tisztában van a szóban forgó napilap politikai hovatartozával... a látszatra mégis ügyelni kell.

• __Psion__

tag

Eladó (ha lehet egyben):

MSI K8N SLI-FI

Nagyobb méretben.
    Socket 939, nVidia nForce4 SLI, 4 DDR, Dual Channel, 3PCI, 2 PCI-E x16, 3 PCI-E x1, 4 SATA, Raid, 2 IEEE1394 - VIA 6307, RealTek ALC850 7.1, LAN Marvell PHY 88E1111 10/100/1000 Mbit.
    Minden tartozékával. Körülbelül fél évet használtam.
    A lap egyetlen problémája, h. BIOS-ból nem lehet 250 Mhz fölé vinni az FSB-t, mert eldobja magát. Sajnos gyárilag így van konfigurálva.
    2010 Február 14.-ig garancia az Alien Computers-nél.
    8 000 Forint.

A-Data 2x 1GB PC3200 DDR Ram.
    254 Mhz-ig stabil 2.5-3-3-5 1T időzítésekkel. Természetesen tökéletesen működik Dual Channel-ben.
    2010 Február 14.-ig garancia az Alien Computers-nél.
    16 000 Forint.

3700+ San Diego CPU
    2,2 GHz 1024 kb L2-cache
    A fenti MSI lapban 2552 Mhz-en használtam (11*232). De egy ASUS A8N32 SLI Deluxe lapban 3184Mhz-en stabil volt.
    OEM processzor így borda nincs hozzá.
    2008 Február 14.-ig garancia az Alien Computers-nél.
    6 000 Forint.

Érdeklődni pm-ben.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés