Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
A lényeg, hogy 2200Mhz-en menjen. Azt, hogy ezt milyen szorzóval és FSB-vel éred el, egy más kérdés. Az ideális tényleg a 200 Mhz lenne. Ilyenkor a mem. 2x200 Mhz-en, a proci pedig 11x200 Mhz-en megy.
A 60 C° szerintem sok. Nekem 10,5x200-on megy egy 2500+os Barton.
Idle: 39-43 C°; 100%-os terhelésnél (Prime95): max. 52 C° -
Egg
csendes tag
Most kaptam egy AMD Athlon XP 3200+ Barton procit kérdéseim a következőek
csak 200-as fsb-n megy 3200+ -on?Mert csak igy ment ezen a sebességen
alapból 60 C°-os a proci ami azért elég sok vagy enyin kéne mennie?
A segítséget előre is köszi és bocs a lama kérdésekért. -
-
rgb7
tag
Számtalanszor törtem le a duronom (1.2morgan100) sarkait. Szinte egyszer se tudom levenni a hűtőt úgy, hogy egy homokszemcse-méretű darab ott ne lenne a szilikonpasztában. Ránézésre is elég szépen töredezett a magom, de még mindig megy! A lesarkazástól nem kell félni, a túlmelegedéstől már inkább.
-
g0tcha
tag
A graphics aperture size nem az, hogy a rendszer memoriabol mennyit ehet meg a VGA ? 512Mb vagy afolott illik 128 ra rakni... de nemtom h jol tudom e .
-
Grisa
csendes tag
Hi,
Végigolvastam ami itt összegyülött a témával kapcsolatban, mivel elég régen (3 éve) foglalkoztam utoljára gépépítéssel. Vacilálok az P4 és Athlon XP között.
Kicsit elrettent az hogy a proccessor szériaszámát nekem kell leellenöriznem ha nem akarok ráfázni. De ne is ezért ragadtam billentyüt...
Sógorom vett tavaly dec körlyékén egy konfigot amit a kisker rakott össze. Akkor még MSI alaplappal. Sógorom nem egy guru és a gép nem akart rendesen futni, hát engem hivott segítségül. Elsö gondom az volt hogy a BIOSban a Graphics aperture size: csak max 64 MB lehetett. Persze 128 MB videokártyával, így gondolom abból csak 64 MB látszott. Egyébként pár tesztprogram is azt irta ki hogy a videokártya 128 MB de az AGP memoria csak 64 MB. Szóval visszavittem és kicseréltettem egy ASUS A7N8X-X re. Ezután ujabb vizsgálodás után kiderül hogy A7N8X2.0 lett belöle. De ez gondoltam még nem olyan nagy gond. Mivel a proci egy 2200+ és azt olvastam fentebb hogy ez a széria belekerült a hamisak közé így tegnap szétkaptam és leellenöriztem a szériaszámot. Ugy néz ki minden rendben van vele. Bár ''I'' betü nem volt benne, de a szám megfelelt a gyári listában megadottnak, a 7 és a 2 alakja is rendben volt. Megnyugodva összeraktamm, és most jött a meglepetés. Gépet bekapcsolva semmi nem jelenik meg a monitoron. Mintha nem lenne jel.
Kérdésem az lenne: attól, hogy levettem a hütöbordát a professzorról leolvastam a számot, majd visszaraktam a hütöt, lehet e ilyen baja? Vagy csak éppen most volt kedve megadni magát?
Pár forummal odébb azt olvastam hogy voltak gondok ezzel az alaplappal. Mivel azt látom hogy elég sokatoknak van ilyen talán tudtok segíteni.
A videokártya rendben, másik gépben üzemel.
Elöre is kösz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Szerintem ha ennyire új a cucc, akkor annak mennie kéne. Tehát a PCB ver.-nek se kéne olyan réginek lennie, hogy gond legyen vele. Szvsz. vidd vissza, hogy próbálkozzanak vele ők.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
''PCB verziót hol látom???''
Ha jól tudom, akkor ez az alaplap verziója.
Nézz rá az alaplapra, hátha találsz vm. verziószámot. Általában a slot-ok között szokott lenni. Egyébként, hol vetted a lapot, és mikor? -
back|
csendes tag
lehet, hogy már elofordult a kerdes, de BARTON prociknal is elofordult hasonlo gyengebb minosegu szallitmany?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Hi!
Ez az alaplapod van?
http://uk.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X&langs=11
Milyen Bios-al?
Érdemes lenne szétnézned itt:
http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx
Ha A7N8X-es lapod van, akkor (az előző link alapján)
- a lap PCB verziójának 1.04 -nek, vagy a fölöttinek kell lennie
- a Bios verziónak pedig 1002-nek, vagy a fölöttinek kell lennie
ahhoz, hogy támogassa a 2500-as Bartont. -
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
ram mégis jó lesz auto-n.
Asus PC Probe-t nem tetted fel? Rajta van az alaplapi cd-n, megmutatja a hőmérsékleteket és a hűtők fordulatszámát.
Átállítottam 166MHZ-re de megint lelőtte magát pár másodperc után!!!
Éredekes, jumper(ek) jól állnak? -
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Átállítottam 166MHZ-re de megint lelőtte magát pár másodperc után!!!
???
-
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Mire szolgál,hogy 128MB-ra lett állítva?
Pontosan nem tudom, de legalább legyen annyi, mint a vga-n lévő mem.
Próbáldd csak ki a 166-ot.
Memori freq legyen by spd (sok esélye nics, de lehet hoyg segít)
PC Probe mire van beállítva?
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Ezek szerint full ok?

Mekkora a proci hőmérséklete így? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Hoppá!

Ezek szerint tévedtem, és mégis ez lett volna a gond?
-
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Megnéztem, ott nem lehet. Asus PC Probe-ben lehet álligatni, ott mennyi?
-
<Adamsky>
nagyúr
Lehet, hogy nekem kerülte el a figyelmem valami, de hol van itt (#266) fesz. emelés?
Sanyi!
Tedd fel a ''CPU external freq''-et 166 Mhz-re >> 11x166 ~ 1833 Mhz.
Ennek így menni kell! Ha nem, akkor gariba vissza az egészet!
Ezt: ''FSB spread spectrum'' esetleg még tedd ENABLED-re.
Ha beindul, akkor Prime95-el teszteld a gépet. Legalább 4-5 órát menjen
a ''Torture Test''.
Szerintem a ''Graphics aperture size'' olyan szinten, hogy beindul-e a gép vagy sem, ill. hogy stabil lesz-e vagy sem, nem oszt nem szoroz. -
Sensut
őstag
Olvastam, hogy a legyártott AMD processzorok 20 százaléka startból megy a kukába, úgyhogy van miből sarkazgatni. Lehet, hogy valakik ott direkt ezzel foglakoznak, rohadjon le a kezük...
-
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
1. BIOS-ban mennyi a lelövő hőmérséklet?
2. 1 vagy 2 db mem van a gépben?
3. Melyik Catalist, 4.6? -
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Gyárilag pasztázott a hűtő
-
DarkFater
tag
Sajna ez van Srácok....
Még itt a PH-n is volt hír az, hogy nyugat európát, főleg németországot elárasztották a hamisított AMD procik.
Teljesen természetes, hogy miután ott megbuktak vele, gondolom utána hozták ide a szarokat.
Már nem ez az első topic amit ebben a témában látok, szóval csak azt tudom mondani, hogy nézzétek meg a gyári oldalakat, hogy milyen azonosítókkal mennek a procik és figyeljetek oda a vásárlásnál. -
[Kovi]
tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Nem lehet hogy frekvencia emelése miatt jobban melegszik a proci és alaplapi hővéfelem állítja le a gépet?
-
maszat
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
Na itt az első bibi:
9,Graphics aperture size:64MB
Állítsd át 128 MB-ra, azt' meglátjuk. Lépésről lépésre haladva egyszer csak rendben lesz
Amit mondtam a vinyó hőjéről, azzal most ne foglakozz (ki kell bírnia), de a házhűtőt mindenképpen javallt ketenni (ma vettem egy 750 Ft-osat a M***ral-ban, elég halk, szerintem az is megfelelő volna) -
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
UP!!!
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Szia!
Az volna akérdésem, hogy mit állítsak át a BIOSban, mert nem vagyok egy bios mágus.
Egy idő után lelövi magát a pc amikor megváltoztattam a cpu freqjét 100ról 133mhz és 166mhz-re
133Mhz már 1900xp ír
166mhz pedig 2500xp
De gondolom valami feszültséget kell emelni, de nem tom mennyire és mit hol mikor.
Ezért leírom mit látok a Biosban:
ADATOK: Jelenlegi bios beállításokkal
1,CPU external freq: 100Mhz
2,CPU freq multiple setting: AUTO
3,System performance: OPTIMAL
4,Memory Freq: AUTO
5,FSB spread spectrum: DISABLED
6,AGP------------//-----------------------
7,CPU Vcore setting: AUTO
8,x Cpu Vcore 1.650v
9,Graphics aperture size:64MB
10,AGP freq: AUTO
11,DDR reference voltage: 2.6v
12,AGP VDDQ voltage:1.5v
UI
lyanok legyenek a beállítási adatok,hogy ne füstöljön el semmi sem 
THX!!!!! -
moskow
csendes tag
Sziasztok!
A napokban raktam össze egy 2400+ -os konfigot., és az volna a gondom, hogy marhára melegszik szerintem. Az az igazság mostanában nem igazán vagyok képben, mennyi is ezeknek a prociknak az alap hőmérséklete, ezért én a biztonság kedvéért 60 °C-ra állítottam a warningot (eddig 1600+-ost használtam aminek a hőmérséklete 35-45 °C között mozgott, bármit is csináltam). A winbe 51-53 °C az alaphőmérséklet, ha a ház oldala nincs fent. Amikor felrakom 57 °C körül van, és ha elindítok valamit rögtön sípol a gép.
Az érdekelne, hogy normális e ez a hőmérséklet, és ha nem akkor hol lehet a hiba?
A proci alapórajelen megy(asszem
15x133) a feszkohoz sem nyúltam, a hűtőm egy Spire WhisperRock III. -
Flashy
veterán
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
100as fsbn megy a géped 166 helyett? akkor nem csak simán darabra hiányzik az a 800Mhz, a memóriaelérés is csúnyán lassú. nézd meg biosban és ha nem annyin megy mint amennyin kéne akkor állítsd arra.
-
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi
üzenetére
A Vga nem lehet szerintem mert 39C' 499Mhz-en. [No Overdrive ]
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Hy All!
Az volna a kérdésem az miért van,hogy egy idő után beszaggat pár játék?
Okozhatja a cpu felmelegedése vagy a vga meleg???
Barton 2500+ 1100Mhz-en jár , Club3D 9600XT alapon jár, Whisperock IV, Asus A7NX8
Szerintetek mi a probléma?
UI:A Bios szerint 60-62C' fokos a cpu (4-5óra után). Ja és nem én állítottam be a 1833Mhz-es prockót 1100mhz-re.Lehet,hogy az a 700Mhz craft hiányzik?De nem vagyok benne biztos mert mikor bekapcsolom a gépet akkor minden megy szaggatás nélkül
HELP!!!
Üdv Sunyi Sanyi -
Thommyboj
aktív tag
Van lockmentes barton, csak egy adott időpontig lehetet lockmentest kapni. Az enyém is lockmentes anno 2800+ -ra úgy tuningoltam fel a 2500+ omat, hogy 11x szorzót felvittem 12,5x -ös szorzóra és kész is volt. Van pár fórum is ahol szintén írnak a lockmentes bartonokról.
pl itt egy: http://www.pcworld.hu/segelyvonal/viewtopic.php?t=2240&postdays=0&postorder=asc -
Thommyboj
aktív tag
hát nem tesztprogram állította hanem tudom még anno feltuningoltam egyszer szorzóemeléssel a 2500+ -> 2800+ ra hogy annak is ismerte fel a gép, csak le kellett venni a tuningot mert hát űgye marhára melegszik
hát hogy super lockos-e azt nem tudom.
hát mondjuk igen elég nehéz szorzólockmentes bartont kifogni -
Thommyboj
aktív tag
hát ezt én is tudom, hogy nem kellene egy bartonnak így viselkednie, boltban sem mondtak rá semmi, de kicserélni sem akarták.
mondjuk nem szorzólockos, de hát ez most nem annyira jó hír, mert ha húzom akkor mégjobban fog melegedni. láttam más 2500+ az 45 fokos volt pl.
egyik amire gondoltam, hogy valami gyártási hiba van benne. -
Thommyboj
aktív tag
1. nincs scannerem
2. jól van rajta borda
3. most ha lenne scannerem akkor sem tudnám, mert eléggé nehéz volt lekapni a régit meg felrakni az új hűtőt rá, én nem is bírtam, egy ismerősőm csinálta a szervízben mert ott dolgozik.
u.i: megtaláltam gari papírt rajta a proci gyártási számával: Y866657280214
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
-
Thommyboj
aktív tag
Hello!
Nekem AMD 2500+ van. Tavaly október végén vettem. Első hütőjét ki is nyírta vége felé már 80 fok fölé is ment a hő meg sokszor újra is indult a gép.
Vettem rá új hütőt: most 60 fok az alaphőmérséklet. Átlagban terhelés nélkül csak a win fut 65-67 fokon megy. Ha terhelve van símán megy 70 fok fölé, pedig ez egy spire falconrock II-es. Ja és hozzá kell tennem, hogy a ház oldallapja soha sincs felrakva csak ha viszem valahova. 2x volt fent, mindkétszer újraindult a gép.
Na kb ennyi az én procimról. -
Christoph
aktív tag
-
Panther
HÁZIGAZDA
Csomagként akartam először feladni, mert szép nagy lett az egész a szivacsoktól, stb-től (fő a biztonság). De a postáskisasszony azt mondta jó könnyű úgyhogy mehet levélként is -- mondok OK.

Ajánlottan, légipostával 1.400.- Ft volt.
MOD: Ja és azt mondanom sem kell hogy ez már _valóban_ TBred-B, azaz pl POST-olt 2250 MHz-n is. (Alap: 1800 MHz.) Meg jó hűvös. Egy baja van csak: super-lockos. De hát ez van.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
a 2500+ bartonokat is veszélyezteti ez a dolog, hogy hamisok lehetnek, bár ha karácsony óta megy miat akarok én cserélni mi?

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Ja igen, megkaptam még akkor az új procit a boltban ahol vettem, de az is hamis volt
Szóval fulljó, hamis helyett kaptam csere-hamisat. 
Végül úgy döntöttem hogy mostmár csak visszaküldöm az AMD-nek... azt mondták adnak helyette egy újat. Igaz állati sok időbe tellett, de sikerült. Kiküldtem nekik Angliába a proccot, bevizsgálták, azt mondták tényleg trükközött, és a tálcás hamis 2000+ helyett postáztak egy eredeti dobozos 2200+t. Most boldog vagyok vele.

[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
uhh, ilyet nem szokott az amd. meg nem kell agyonhúzni a procit(procik meg főleg nem bekapcsolásnál szokott csontraégni, hanem az égekighúzott, nemhűtött procik
másik: én már láttam 1000Tbirdet bordával és leállt prociventievel is menni 3 napig, és mégse lett semmi baja. kicsit fagyott igaz, de ment utána is simán.
tehát ha normálisan használod nem romolhat el. ha mégis elromlik ott a gari -
Christoph
aktív tag
Végiolvastam az elmúlt 20 hozzászólást, és már látom a jövőt, hogy majd néhány Intel fan a hasonló topicokban azzal veri a mellét, hogy az AMD procik elfüstölnek minden ok nélkül...

Már a topic címe is kételyeket ébreszthet...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
én is benyaltam a lockolással nem kicsit...
még valami, ha tavaly karácsony óta megy a cucc, akkor már tuti nem hamis igaz? vagy a hamisak el semi indulnak?
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
Na ezért fogom én az athlon-om nyáron venni

-
Lunatic
aktív tag
Na, most jutott vissza hozzám a gép, amiről írtam már ebben a topikban egy hozzászólást..., és egy gyanús xp2000+ van benne. Ugyanis ahogy beindult a nyár, úgy kezdett kékrefagyni a cucc, idlében 65 fok, igloo2410-el, meg egy brutális házhűtővel.

A kérdésem az lenne, hogy ha az L11 jelölésnél a jól látható két vágás van a két pötty között (pont úgy mint Pantherén) az már önmagában casus belli? Lehet verni az asztalt a blúfisben? Garanciajegy természetesen megvan, és még garis is.
[Szerkesztve] -
Cecy
csendes tag
Szia! nekem 1800B+ os xp-m van semmi baj vele... igaz én miskolcon vettem szeptemberben. Bár az alaplapom gányol egy kicsit néha! Ecs k7s5a pro.
A melegedésről amit tudok nekem egy speeze 2500+ os hűtéssel zárt ház+1db 8cm 3125/min házhűtő és max 37 fok 10 óra NFS UG után.
Értékelhető az hogy segíteni próbálsz másoknak!!! -
Panther
HÁZIGAZDA
Na! Most láttam hogy jött mail, holnap mehetek a csereprociért.

-
Dufresne
addikt
Nahát, akkor nekem nagy mákom lehetett, mert karácsony előtt vettem 2200+-t és nincs vele semmi bajom Igloo 2420-al alapon megy úgy 35 fok körül.
-
<Adamsky>
nagyúr
Hali!
Szóval akkor ez volt a gond? -> Bővebben: link
Nem nagyon szoktak csak úgy leégni - minden ok nélkül - az AMD-k.
A ''tisztogatás'' elött ugyanis ment a proci, nem?
[Szerkesztve] -
dbali
aktív tag
Hi!
Én épp most égtem be egy AMD Athlon procival a jó édes ***-ját az AMD-nek hog yígy kicseszett velem.. valszeg leégett de nem tom hogyan egyszer csak bekapcsolásnál elkezdett sistergő hangot adni....aztán büdös bakelit égett szagot árasztott..
-
TRitON
aktív tag
Én idióta! Pár hete itt pattogtam, hogy ÚÚÚ, MAJD HA BEMEGYEK A BOLTBA GÉPET VENNI, AKKOR JÓL MEGNÉZEM, HOGY NEM HAMIS-E A PROCI! Bementem Mistralba, kértem egy 1600as Duront, hazavittem, és mikor kentem fel a szilikont, akkor láttam hogy érdes a széle...
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, BAˇ˘˛ˇ˘°76ˇ˘°`ˇ˘°31423)/!(%/ MEG!
kissé mérges lettem...csak jár a pofám, de miko odakerülök akko elfelejtem...gondolom mosmá nem érdemes visszavinni, ugye? -
TRitON
aktív tag
Nézd meg a steppinget. Interneten utána lehet nézni, hogy az adott procikra mi a hivatalos stepping. Ha attól eltér, akkor hamis. A lesarkazás csak látszólag nincs, vagy nagyítóval nézted? Énis így jártam a múlt héten...
[Szerkesztve] -
szesz
tag
Sziasztok!
A proci nem volt lesarkazva, nem erre gondoltam az ''olyasmi'' alatt, hanem hogy nekem ily olyasmi jel van a magon mint amit Panther fenykepezett le a masodik kepen amit belinkelt. Azert olyasmi, mert azon a kepen sem kiveheto, hogy mit abrazol.
De ha jol ertem, ez nem jelenti azt, hogy a proci hamis lenne, hanem alapbol nincs semmi a Barton procik magjan csak egy kor alaku jel.
Udv,
Sz. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Hát, ez még csak elvileg... de lebeszéltük az egészet emailben, odamentem személyesen, procit visszaadtam, azt mondta keddre minden bizonnyal tudnak adni egy újat. Még a számlát sem kérték el, pedig előkutattam és vittem magammal.
Azért cserélik, mert bizonyítást nyert, hogy hamis. Felirat alapján TbredB, szoftverek szerint TbredA (ez utóbbi a valóság), és az AMD hivatalos válaszlevelében is az áll, hogy trükközött. -
Panther
HÁZIGAZDA
Elvileg kedden kapok új procit.

Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Óvodások homokozója
- Bittorrent topik
- Androidos tablet topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Anyagi helyzetek és életutak
- További aktív témák...
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Alienware 17r4 olvass
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

lyanok legyenek a beállítási adatok,hogy ne füstöljön el semmi sem 

Próbáld meg azt hogy küldesz az AMD-nek egy képet a procidról hogy ez most jó-e, és ha az a válasz hogy hamis, azt mutathatod meg. Talán annak hisznek.