Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sihto_

tag

Bocs, hogy csak úgy beleszólok, de pl. nem voltam megfázva jó 8-10 éve, nem voltam orvosnál még sohssem, kivéve gyerekkoromban, nem szedtem még sohasem gyógyszereket stb. ha néha beteg lettem, ami előfordult a szertelen életmódon miatt (kb két évente) az nem tartott tovább két napnál, magas láz és másnap már jól is voltam.
    Aminek ez szerintem köszönhető valószinüleg az állandó mozgás és elképzelhető, hogy a gének hatása és mérsékelten tudható be a kajázásnak.
    Húsevő vagyok, de csak mértékletesen - általában nem eszem édességet se tésztákat.
    Mivel sok sporteseményen vettem részt, néha néha találkoztam vegásokkal is, de ők nem tartották összeegyeztethetőnek a vegás életmódot és a sportokat, így számomra teljesen értelmetlen az egész. (Laktovegások voltak)
    Valójában teljesen ép és egészséges vegetáriánussal még nem is találkoztam, aki így vagy úgy ne juttatott volna állati eredetű aminósavakat a szervezetébe.
    Amúgy is, javítsatok ki, de én úgy tudom, hogy az esszenciális aminosavakat tiszta vegetáriánus étrendből a jelenlegi emésztőrendszerünkkel lehetetlen beszerezni természetes tápanyagokból. (Persze ha megeszel egykét tábla csokit stb - de az nem természetes)
    A multról meg annyit: régen jópár ezer évvel ezelőtt az ember abszolút húsevő volt, pl.: c-vitamint elő tudott a szervezete állítani, a jégkorszakot egy növényevő ember nem tudta volna átvészelni stb.
    Tehát valahol a vadászó életmódtól indultunk és tartunk egy vegyes táplálkozású életmód felé, bármelyik irányba el lehet menni, de a jelenlegi szervezetünknek nem természetes.
    A természetes alatt azt értem, hogy tudsz-e fejlődni, illetve egy terhes nő képes-e egészségesen élni. Nem az a természetes, amikor koplalsz és a szervezeted beáll egy takarékos üzemmódra, ahol sokkal kevesebb fehérjére van szükség - és sokkal kevesebb alvásra is, mert a test nem kezd olyan fáradságos dolgokba, mint uj értékes szövetek építése, ami energiát vonna el, meg fehérjét.

Új hozzászólás Aktív témák