- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki_Alfonz
tag
Az a gond, hogy multiméteres témában nem vagyok otthon, de keresek majd valami ismerőst. Egyébként az elmúlt 3/4 év alatt,sosem volt vele gond, soha nem kapcsolt le, indult újra, vagy ilyesmi, még 1,5 óra NFS:MW, vagy 16 óra CCE film dekódolás alatt sem.
Ha sikerül életet lehelnem bele, visszarakom a procit 1,65-re, aztán meglátom, lehet ilyen egyébként az alacsony proci fesz miatt? -
Senki_Alfonz
tag
Sziasztok!
Segítsen valaki eme rejtély megoldásában, a helyzet a következő.
Tavaly novemberi 0 km-es HP táp (340 watt, LiteOn belsejű), Abit NF-7+2,5 Barton konfig.
Pontosan egy hete este kikapcsolom, reggel se kép se hang, időm reggel semmi, kihúzom, este bedug, simán indul, azért megijedtem egy kicsit, de gondoltam egyedi eset, és gond sem volt vele, nem fagyott, nem kapcsolt le a táp, semmi intő jel.
Aztán ma reggel ugyanaz a helyzet. Az alaplapon van két led, a piros készenléti világít, indításkor a mellette lévő zöld VCC (ez nem tudom mit jelent) led villog (normál esetben folyamatosan ég, ha megy a gép).
Mivel a gépet leginkább netezésre, filmnézésre használom, ezért a barci feszkóját levettem 1,65-ről 1,5 voltra így nem kell akkora fordulatszám a ventinek, így csendesebb.
Kérdésem az lenne, hogy ez okozhatja e az előbb leírt problémát, vagy a táp gyanús, mert a ventik felpörögnek, de a vinyók már nem, magyarán nem kel életre a rendszer.
Valakinek valami ötlet? -
Senki_Alfonz
tag
válasz
DrGonzo22 #98 üzenetére
Működik a 24 tűs táppal, azzal nincs gond.
Viszont többféle variáció létezik.
1. a 24 tűs csati gyárilag meg van osztva 20+4 tűre, ekkor a legegyszerűbb a helyzet, csati szétszed, 20 tű alaplapra rádug, + 4 tű félrehúzva.
2. a 24 tűs csati nincs megosztva, ekkor is rámegy, a szélső négy tű lemarad, amúgy is csak egyféleképpen engedi rádugni.
3.a 24 tűs csati nincs megosztva, ráadásul az alaplapi csatlakozó mellett kondi is van , akkor marad egy éles szike, és a 4 plusz tű levág, és így félrehúz.
Kérdés, hogy egy vadiúj táp gariját érdemes e veszélyeztetni egy ilyen beavatkozással.
4. létezik átalakító is 24-ről 20 tűsre, olyan 800 pénz körül, de azt nemigen javasolják.
A lényeg, mindenképp megosztott csatlakozójút vegyél, az jó most és jó a későbbiekhez is.
Amit belinkeltél nem tom az-e, azt nem írja, talán érdemesebb a gyártó honlapján utánanézni, amúgy az ilyeneknél 20+4 tűs alaplapi csatlakozóként szokták írni.
Kb. ennyi, amúgy szerintem nem ebbe a topikba való a kérdés, de ha már itt tetted fel...
[Szerkesztve] -
Senki_Alfonz
tag
Köszönöm, az előzőeket visszaolvasva a multiméteres dologig én is eljutottam, csak nem játszadoznék vele, mert se időm, se multiméterem, se szakértelmem az elektronikához nincs.(Gondolom ezt az értéket nem is lenne olyan egyszerű megmérni, mint a 12 vagy 5 voltot)
A kérdésem központi témája az lett volna, hogy ez az I/O fesz pontosan mit lát el a gépen belül, illetve az az ominózus Dual 3.3 mi?
Végül is ha az érzékelőn kívül másban nem mutatkozik meg, nem vágja haza a gépet, akkor a risztás kikapcsolásával nyilván orvosolható (legalábbis a szirénás hangzavar)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Senki_Alfonz
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám(?), remélem tud valamelyikőtök segíteni.
A gépemben egy 340-es tápegység dolgozik, a gondom az egyik feszültség értékkel van.
Minden stabil, a +12,+5 voltos ág, processzor magfeszültség is, de a Hmonitor nevű program az I/O feszültségnél erőteljes ingadozást mutat, olyan 2,6 és 3,1 V között mozog. A program szerint 3.3 az optimális.
Everestben, biosban kb. ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy az Everestben van mégegy érték, egy ún. Dual 3.3 volt, na ez stabilan annyi.
Amúgy a gép átlagos, NF7-es, 2,5-es barton, Radeon 9000 Pro, 2 vinyó, 1 DVD-rom.
Fagyni még nem fagyott, ugyan ritkán játszom, de akkor sem.
Kérdésem lenne, hogy ez az I/O fesz. pontosan mit takar, meg nyilván, hogy az előzőekben leírtak normális dolognak számítanak?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest