Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
válasz
wwenigma #2973 üzenetére
Egy jobb low ESR-es kondenzátor élettartalmát 3-5000h-ra adják meg maximális hőmérsékleten. Az, hogy meddig fog üzemelni nem ilyen kondenzátorral, nem lehet egyszerűen megmondani, mert sokmindentől függ, főleg a kondenzátor ESR értékétől. Kapcsolóüzemű tápokba mindig alacsony ESR-es kondenzátort építs a tartós és biztonságos üzem érdekében. A kondenzátor típusából egyébként meg lehet mondani, hogy milyen tulajdonságai vannak. A hulladék kínai gyártmányoknak nem szokott típusa lenni, de pl. a Jamicon-nak, amit te is beszereltél, van.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
wwenigma #2963 üzenetére
Láttam én már tranzisztort, IC-t kinyílni. De nem is ez itt a lényeg, hanem az, hogy a beszerelt kondenzátoroknak van egy típusa, amit figyelembe kell venni ilyenkor. Te viszont - abból következtetve, hogy sokadszori kérdésre se adtál választ - nem vetted figyelembe. A szekunder oldali kondenzátorok esetében alacsony ESR-es kondenzátorokat szabad csak beszerelni, mert az általános célokra gyártott kondenzátorok nem tűrik jól a magas kapcsolási frekvenciákat. Nem véletlenül szoktam mindenkinek javasolni, hogy csak szakember nyúljon a tápba, aki pontosan tudja mire kell cserélni az alkatrészeket. A tényleges javításhoz nem elegendő annyi, hogy ki- és be tudja valaki forrasztani az alkatrészeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest