- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Az ESR érték a kondenzátor ekvivalens soros ellenállását jelenti, ami az alaplapi DC/DC konverter által használt magas frekvencián fontos, hogy alacsony legyen. Ezt csak a kondezátor kiszerelése után tudod ún. ESR mérővel megmérni. Ehhez forrasztani kell. Mivel az említett elektronika látja el a processzort tápfeszültséggel, ezért adott esetben akár annak működőképességét is befolyásolhatja. Persze ezt levezetni, bebizonyítani de még cáfolni se tudom. Sajnos ehhez nem rendelkezek megfelelő ismeretekkel. Tehát se azt nem tudom mondani, hogy ''Biztosan nem tesz tönkre semmit'', se pedig azt, hogy ''A processzort tönkre teheti''. Minden esetre ha az említett elektronika tönkre megy, az alaplapi vezetőszálak sérülhetnek.
Az említett hibajelenségből én nem tudom megállapítani, hogy az alaplapi kondenzátorok megnövekedett ESR értéke okozza ezt a hibát. Azonban mérni érdemes és adott esetben javítani is. -
stol
addikt
A hatásfok miatt, ''pengeélen'' táncol a vezérlése a tápnak, és adott konfiggal egy tilos terhelési tartományra fut (félreértés ne essék, nem túlterhelés!), és beint a táp védelme.
A probléma, az alulterhelés miatt áll fenn.
12V-os ágra, 100ohm/5W-os ellenállás akasztása is nagyon hatásos, de leginkább egy relés/tranzisztoros ''cold-start'' eszköz lenne a legjobb.
Bővebb elektronikai magyarázatot csak annak tudok adni, aki mélyen beleásta magát az SMPS tápok működésébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest