- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Spyx
tag
nem tépted feleslegesen az újjad. ez nem lenne rossz ötlet de kicsit hosszú a futási ideje.
egy rekurzív algoritmus is jó lehet mert az utólag át lehet alakítani dinamikus programozási megoldássá.
egyébként addig én is téptem az ujjam és már közel járok egy lehetséges megoldásnál már csak néhány kódolási hibán kell átrágnom magamat és kideül a tesztelésnél hogy fölösen dolgoztam -e ezzel a módszerrel
De addig is kössz hogy rászántad magad hogy segíts! :DD -
Spyx
tag
Azért nem volt jó az előző mert ott más volt a kérdés. De ha valakit nagyon zavar az hogy ennyi topicot nyitogatok akkor boccs.
A megvalósítást úgy értem ha már volna egy algoritmusom azt le tudnám kódolni de még az sincs.
futási idő: annyi egységnyi időt kell futnia egyfojtában mielőtt a befejezési időt eléri
nem kell végrehajtani mindet csak annyit és azokat hogy a nyereség maximális legyen.
PL.:
be:
2 3 60
3 4 100
2 4 60
ki:
[1 , 3] { azért az 1. és a 3. hajtjuk végre mert így 120 a haszon és ha esetleg a 2.-at hajtanánk végre nem jutna idő a másik kettőre}
Remélem nem voltam nagyon zavaros -
Spyx
tag
Egy kötelező iskolai program megoldásához kellene segítség.
probléma:
egy tömben vannak letárolva az egyes feladatok egy számhármassal ábrázolva
1 elem: futási idő
2 elem: legutolsó befejezési idő(ameddigre kész kell lennie)
3 elem: haszon az adott feladat végrehajtásakor
Az feladatok befejezési idő szerint rendezve vannak.
kimenet: azon feladatok indexeinek kiiratása egy egydimenziós tömbe amelyeket végrehajtunk. Úgy kell kiválasztani a végrehajtandó feladatokat hogy minél nagyobb hasznot érjünk el. Ha több maximális megoldás van akkor is csak egyet kell megadni.
Nem kész programot kérek. Az algoritmus a lényeg azt már én meg tudom valósítani(elvileg). Vagy ha valaki tud szakirodalmat az is jó van időm átböngészni.
Előre is kössz!!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest