Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sb #10 üzenetére

Nem a töltés sebessége miatt írtam, hanem ha gyengébb a töltés watt, mint amit a gép elvár, akkor harmadára limitálja a proci sebességét olyan töltőre (dokkra) dugva. A töltés ikonnál az óra mellett meg megjelenik olyankor egy "slow charger" figyelmeztetés. Ez főleg akkor szopacs, amikor úgy reklámozzák a dokkot, hogy a laptop saját töltőjével használhatod, nem kell más hozzá és nem mellékelnek töltőt hozzá. Ennél a hírbélinél 135 wattos saját megoldást használtak, amiből 100-at kiad (azt nem olvastam, hogy a másik 20w-os porttal egyszerrte tud-e ennyit).

A specifikáció ráadásul két részből áll. Egyik az, hogy mivel kompatibilis a dokk.
    A másik meg az, hogy a gép, amit rádugsz mit tud. Plusz milyen kábelt dugsz közéjük. Ez mind lehet limitáló, nem véletlen hogy külön sorban van a tb4 portos gépes képesség leírása, mint az usb-c módos.

A dokkokban még eddig usb-lan adaptereket láttam beépítve. Az kompatibilis visszafele a csak usb-t tudó gépekkel. A thunderbolt ritkább.

• azbest

félisten

nem rossz és árban végülis hasonló szintű, mint a laptopgyártóké, de lehet ez kicsit többet tud.
    És mivel nem type-c táp átvezetést csinál, hanem saját tápegységgel és átalakítással dolgozik, így nincs olyan gond, hogy a laptop gyári tápja + a dokk által levont 10-20-30W miatt nem működne.

A bekapcsoló gomb gondolom csak a dokkot kapcsolja. Úgy olvastam, hogy nincs szabványos bekapcsolás protokol type-c -n át. Így a gyártók dokkjai csak a saját fajtájukat tudják kapcsolni.

#6 zooly
    Hm, a gyártói oldal szerint is 8k 60Hz tb4 mellett
    Dual 4K 120Hz—This USB4 laptop docking station dual monitor lets you extend to one 4k monitor or two at up to 120Hz, or 1x computer monitor at 8K 60Hz.

Új hozzászólás Aktív témák