- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
-
Mobilarena
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
villamos
őstag
válasz
M_AND_Ms #3342 üzenetére
Nem is igazán az idős nagymama, hanem inkább a hihetetlenül korlátolt munkáltató, aki kizárólag nyomtatott, szolgáltató által pecsételt számlát hajlandó elfogadni a béren kívüli juttatáshoz, mivel az elektronikus számla szerinte nem hiteles.
Az idős nagymamának inkább a különféle távirányítókkal, és egyéb kütyükkel gyűlik meg általában a baja.
-
villamos
őstag
válasz
gyemipapa #3216 üzenetére
Az én nagyapám 75, és már eléggé látszik rajta, hogy el van butulva, őt semmilyen eszközzel nem tudnád rávenni, hogy mobilozzon, vagy leüljön gép elé. Ugyanígy a tv távirányító kezelése is gondot okoz számára, egyszerűen képtelen megjegyezni, hogy melyik gomb mit csinál, még évek után is.
Kérdéses, hogy a kedves szolgáltató mikor szándékozik kirúgni a sámlit az analóg adások alól. Értem én, hogy a digitális adás a jövő (és a sokkal nagyobb profit természetesen).
-
villamos
őstag
És a kispénzű nyugdíjasokkal, öregemberekkel mi lesz? Akiknek még egy sima tv távirányító kezelése is gondot okozhat, akkor most majd rá lesznek kényszerítve még egy használatára? Nem beszélve a villanyszámláról, és a 20W -os készenléti állapotú fogyasztásokról...
Persze tudom, a profit mindenek felett.
"Piszkos gyökér banda!" -hogy nagyfatert idézzem...Nem, nem veszünk tizenzrekért univerzális távot...
-
villamos
őstag
válasz
WonderCSabo #3202 üzenetére
Jaj!
Nem szántam belekötésnek. Ha véletlenül mégis félreérthetően fogalmaztam, és megbántottam ilyen módon bárkit is, akkor esedezek bocsánatért.
Nem volt szándékos.
-
villamos
őstag
válasz
WonderCSabo #3200 üzenetére
Ki kötött bele? Mibe? Mikor?
-
villamos
őstag
válasz
copperhead #3198 üzenetére
egy fórumon mi lehet a téma nem te döntöd el
Én nem, de a moderátorok viszont igen.
Az adott tévécsatorna köztudott, hogy milyen körökhöz kötődik, és az is, hogy milyen körök próbálnak a bolhából elefántot csinálni. Ezen a fórumon ez legfeljebb technikai, műszaki jellegű problémaként léphet fel.
Ha te rendszeres nézője voltál a csatornának, és ezért most hiányolod, azt természetesen megértem, én is átéltem már hasonlót, nevezetesen hogy egyik napról a másikra elveszik a kedvenc csatornádat.
A szolgáltatóknak egyébként nem szokásuk kikérdezni az előfizetőik véleményét általában a műsorkiosztásról, és változtatásokról. A fibernél legalábbis nem volt szokás. Egyik nap még Discovery ment, másnap pedig Fishing&Hunting ugyanott.A Discovery -t sokan nézték, az F&H -ra a kutya nem kíváncsi.
De most legalább ezt visszaadja a UPC, akik viszont a Hálózatot nézték (számomra teljesen érdektelen adó, de biztosan nézték azért) most hoppon maradnak...
-
villamos
őstag
válasz
copperhead #3186 üzenetére
Az Echo tévés hiszti során, csak a bolhából csinál elefántot egykét "egyéni beállítottságú" média. Pusztán technikai okai vannak, és ezt a "rétegadót" nem vették el csak analógon nem sugározzák tovább. Ezentúl digitális csomagban érhető el.
Ennél többet ez a téma, ezen a fórumon nem érdemel. -
villamos
őstag
Belátom, hogy a vitánk parttalan. Pár modern tévével rendelkező ügyfél kedvéért nem fogja megváltoztatni a kedves szolgáltató, a francos üzletpolitikáját.
Egy kicsit megpróbáltam körbenézni, hogyan csinálja nyugaton a kedves szolgáltatónk ezt az egészet. Ránézve a kinti weblapokra nincs különösebben hangsúlyozva, hogy a szolgáltatásuk dobozkával érhető el. Ez valószínűleg csak a helyi ÁSZF -ekben van benne. A több tévé használatos menüpontoknál viszont ott figyel a dobozka képe, kérdéses hogy esetleg csak illusztrációképpen van e ott, de nem hiszem. Nyugaton feltételezéseim szerint már korábban is inkább műholdon tévéztek, az ottani felhasználók számára sokkal természetesebb, hogy egy ilyen vacakkal kell tévézni, nem pedig a levegőből jön a tv adás csak úgy.
A wiki információi szerint a UPC Hollandiában használ CI+ szabványt 2010 -től, illetve egy Svájci leányvállalata is használja.
A CI+ szabvány tartalmaz védelmet. Fejlesztésében több tévékészülék gyártója is részt vett, a szabvány 2008 májusában készült el. -
villamos
őstag
válasz
copperhead #3179 üzenetére
A DIGI még hagyján, de még az igen tisztelt T-Home sem követeli meg feltétlenül a box használatát. Annak ellenére, hogy kénytelen vagy bérelni, gyakorlatilag nem kell használnod, felteheted a szekrény tetejére. (ez természetesen csak a hagyományos kábeltévénél igaz, az iptv esetében annak technológiája miatt nem tudod megkerülni) Ugyanezt a fibernél is meg tudtad lépni. Talán a júpíszi az egyetlen, amelyik minden áron erőlteti a nyomorult dobozát, és ezzel szívatja az előfizetőit.
-
villamos
őstag
Igen, az előbb nekem is eszembe jutott, az igen értékes hábéót óvni kell... Hát óvják. Doboz nélkül nem lehet óvni?
Mégegyszer: nem kell kidobni a dobozt. Csak jó lenne egy választási lehetőség, hogy ha akár drágábban is, de doboz helyett, az előfizetői kártyát fogadó modult lehetne bérelni. Kimondottan azon ügyfelek számára, akik már átléptek a XXI. századba.
A tévékről:
Én mostanság akárhol is jártam, egyetlen nagyobb elektronikai áruházban nem található katódsugárcsöves televízió. Egy-egy típus esetleg akad valamilyen dzsunka márkával, tizenezrekért. Egyetlen neves gyártó nem gyárt már ilyet. Csak lapostévék vannak, és mindegyik oldalán ott figyel a CI (common interface) modul fogadására alkalmas nyílás -
villamos
őstag
Szinte mindegyik új LCD tévé rendelkezik DVB-C tunerrel, és a szolgáltatói kártya fogadására alkalmas modulfogadóval.
Nem azt mondom, hogy felejtsék el a dobozokat. Viszont lehet egy olyan előfizetői csoport, akit talán még többet is hajlandó lenne fizetni a szolgáltatónak azért, hogy ne kelljen kényszerdobozt használnia.
Nem értem milyen védelmet kellene törni. Nekem személy szerint semmiféle szándékom nem lenne ilyesmire, én csak tévézni szeretnék de kényszerdoboz, és plusz távirányító nélkül.
Ebben ugyan nem vagyok biztos, de elképzelhető, hogy a tévékészülékeket is lehet az előfizetői kártyához társítani.
A műsorok rögzítésével, és az ezzel való esetleges visszaéléssel kapcsolatban, a tévék is védik a rögzített anyagot. Pl a Samsung (bocs, igen személyes példa) saját speciális kódolást, saját rendszerformátumot használ. A rögzített adást is kizárólag csak azzal az egyetlen készülékkel lehet megnézni, amelyikkel rögzítették. -
villamos
őstag
válasz
Narancs #3166 üzenetére
Sajnos az új szolgáltatónk a XX. században él. Ezért kénytelen vagy használni az agyonkorlátozott dobozkáját, még abban az esetben is, ha véletlenül a tévékészülékben van is DVB-C tuner. Nem hogy máshonnan származóba, de még egy másik, tőlük származó dobozkába sem tudod betenni az előfizetői kártyát, mert társítják őket.
Aki eddig élvezte a fiber közel 60 analóg csatornáját, az hamarosan kénytelen lesz dobozt bérelni, ha továbbra is ugyanazt a műsorkínálatot akarja elérni.
Szomorú, hogy emberek megvesznek több százezer forintért digitális vételre alkalmas készülékeket, és azokat kénytelenek voltaképpen egy monitorrá degradálni, mert a szolgáltató erre kényszeríti őket.
A legnagyobb poén viszont az, hogy a digitális tévézésről szajkóznak, miközben olyan dobozkákat dobnak a tisztelt ügyfeleik felé, amelyen csak analóg scart kimenet van. Ennek az égvilágon semmi köze nincs a digitális technikához.
Miért nem tud a szolgáltató az egyeseknek felesleges, és áramzabáló dobozok helyett egy arra alkalmas modult biztosítani, melyet az előfizető az arra alkalmas készülékébe tud helyezni, és így igénybe venni a szolgáltatást? Hiszen egy ilyen modult ugyanúgy bérbe lehet adni, mint egy vacak dobozt, még akár drágábban is. Biztosan lennének olyan ügyfelek akik igényelnének ilyet, ha lenne erre lehetőség.
Amíg nem történik meg a technikai átállás, addig változatlanul a régi csatornakiosztás marad, csak azok szűnnek meg, és lesznek más jellegű csatornákkal pótolva, amelyekkel nincs az új szolgáltatónknak szerződése, ilyen pl a Hálózat tv. -
villamos
őstag
válasz
lumpen_stex #3136 üzenetére
Magas ívből nem érdekel kinek a tévéjében mi van, és mi nincs. Az enyémben van. Ettől kezdve az STB technikailag felesleges. A UPC meg elmehet a fenébe az áramzabáló dobozkáival együtt.
Mondjuk ha tényleg létezik erre egy "okos" megoldás az mindettől függetlenül akár érdekelne is, csak nem hinném, hogy ezen fórum, ill. oldal keretein belül meg lehetne osztani ilyen jellegű infókat...Mindenesetre az tény, hogy a többi általam felsorolt vételi mód technikai, és minőségbeli visszalépés az előzőleg tárgyalt digitális adáshoz képest.
-
villamos
őstag
válasz
TomPack #3123 üzenetére
Mivel a UPC továbbra is a XX. században él, a médiabox kötelező. Én a magam részéről ezért nem ajánlom a váltást, csak ha tényleg nincs ennél jobb alternatíva. Ebben az esetben sem az analóg kábel-tv, sem bármilyen tányéros, sem-pedig az IPTV nem számít annak.
Nálunk a fibert fogja a UPC váltani várhatólag tavasszal. Ahogy ez megtörténik abban a pillanatban le is mondom.
-
villamos
őstag
Semelyik szolgáltató sem ad adaptert, mivel mindegyikük még mindig a 20. században él, csak van néhány "engedékenyebb" szolgáltató, akiknek a kártyája azzal is működik. Természetesen az sem hivatalosan. A UPC viszont nem ilyen.
Egyedül a földi sugárzású MinDigTV, amely hivatalosan is nézhető adapterrel.
-
villamos
őstag
Jelenleg a Fibernél ha nem is rendszeresek a cserék, de legalább félévente mindig változik valami, bár inkább az érdektelen csatornákat cserélgetik más, hasonlóan érdektelen csatornákra. Mondjuk a Discovery elvtele tavaly érzékenyen érintett...
-
villamos
őstag
Nos... A jelenlegi szolgáltatónk a Fiber csődbe ment, és az Invitel megvette. Csakhogy valamilyen különös perverzió folytán a Pesti, és Fejér megyei területeket ők egyből át is passzolták a kedves UPC -nek. Hogy miért pont (feltételezéseim szerint) a legjobb, legmodernebb állapotban lévő hálózatot adta át, az számomra rejtély. Így megpróbáltam utánajárni, hogy mire kell hogy számítsak a közeljövőben. Az utóbbi hetekben egy kicsit utánaolvastam az leendő új szolgáltatónknak, és tudomásul kellett vennem, hogy a talán országos szinten a legkapzsibb, legrugalmatlanabb céget sikerült a nyakunkba kapni. Cseberből vederbe, vagy talán még annál is rosszabb, cseberből (pöce)gödörbe kerültünk.
Amint bekopogtat hozzám a kedves UPC, az lesz az első dolgom, hogy lemondjam a kábel Tv-t a fenébe.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest