Új hozzászólás Aktív témák

• alpy79

csendes tag

A navigációról röviden: jobb mint a Touch, de ne menjünk ennyire előre.
    Amikor megkaptam, egyből beleraktam egy ilyen
    átlátszó tokba. A legelsők között a navigációt próbáltam. GPS vevő bekapcs, GPS Status progival nézem év percekig tart amig két nyavalyás műholdat végre megtalál. Már a világ legnagyobb lúzerének gondoltam magam, hiszen részben ez a funkció az egyik legfontosabb számomra. Elkeseredésemben nekifeküdtem a google-nek és találtam mindenfélét, de ami nagyon meglepett, hogy egyes Umi telefonokra azt írták, hogy az összeszerelésnél van egy kis gubanc amit könnyen (??) lehet házilag is orvosolni. Aztán találtam a szétszerelős videót, és akkor hasított belém a felismerés: A TOK. A tokon bizony egy szép fémcsík húzódik körbe, ott is ahol az antennák miatt a hátlapon műanyag borítás van. Faraday-kalitka, árnyékolás, tanítom minden évben a tizedikeseknek. Lekapom a tokot és láss csodát egyből tíz műholdacska zöldül be, tokot vissza, máris csak kettő. :W Azért nagy kő esett le a szívemről.
    Ma autókáztam is egy kicsit, hadd lássuk mit tud menet közben a Waze-vel. A pozíciót minden bekapcsolás után másodpercek alatt megtalálta. A pozíció a térképen mindig jó volt, bár ha a tempomatot bekapcsolva egyenletesen haladtam, néha azért a sebesség érték ugrált egyértelműen rossz tartományba is.
    Összességében azt kell mondani, hogy jól használható a navigáció, ötből csak azért adnék négy csillagot, amit az utolsó részben tapasztaltam. Ilyen tokot pedig csak akkor vegyetek, ha nem kell navi (nekem van egy eladó :) )
    Az iránytű pontosnak mondható, ha éppen hülyeséget csinál, egy kis csuklógyakorlattal hamar kalibrálni lehet.
    Ma már néhány Munzee-t is lőttem, a jövő héten geoláda keresésben is kipróbálom.

Új hozzászólás Aktív témák