- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Honor Magic V2 - origami
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
válasz zitaa01 #1246 üzenetére
Szia!
Na akkor egy sorstárs úgy látom van itt. Épp irni akartam hogy mai nap ugyan ez történt velem is. Reggel még simán látta a telefonom a Win10, délutánra már nem... konkrétan rádugom és semmit nem jelenít meg. Ha átkapcsolom az adatátvitelt XP kompatiilis módba és felcsatolom az sd kártyát, akkor azt látja, de a telefon belső memóriáját nem. Anyám gépére rádugtam amin szintén windows 10 van, azon meg még megy. De ezek szerint egy frissítés kiiktatta valahogy ezt a funkciót hogy lássa a gép a telefont win10 alatt. Vajon hogy lehet ezt helyrehozni?
Másik két aróbb problémám hogy trackelek kerékpározás közben, azaz a gps alapján menti a program hogy merre és mennyit megyek éppen. Szóval a gps be van kapcsolva, sőt a leg pontosabbra van állítva hogy mobil hálózat alapján is bemérje a tartózkodási helyemet elvileg így tíz méteres pontossággal mér. De valamiért a trackingbe bizonyos helyeken csak egyenes vonalakat húz, magyarul nincs az úton a gps, elveszti a jelet gondolom. Szóval nem tudom erre is mit lehetne kitalálni. Másik gondom a kamera. Sajnos bármilyen programot próbálok, a kamera lencse szélei borzasztóan homályosítják a képet. Mutatok példákat, íme: 1,2,3.
Főleg a képek bal szélét mossa el teljesen a lencse, de néha a jobb széleket is. Középen semmi baj a képpel. Persze tudom, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni.-Norbi-
-
SharpSA
veterán
válasz zitaa01 #1167 üzenetére
Azért én nem nevezném trágyának. Ha van elég fény vállalható képeket lehet vele készíteni főleg mondjuk az A Better Camera appal. Sőt ezzel még kevesebb fény mellett is. De tény, hogy nem LG G4 szint, de ennyiért ez nem is róható fel.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Norby86
őstag
Nem annyira trágya azért. Vagyis hogy is fogalmazzak, volt Xiaomi telefonom előtte, a Redmi Note 2, az pár fokkal jobb képeket készített, de csak abban az értelemben hogy nem mosta el a széleket a kamera. Ajánlom neked az Open Camera szoftvert, nekem most ez vált be, ezzel kb. 10%-ot javul a képminőség és nálam a szélekről is eltünteti a mosottságot.
Amúgy nagy kár hogy más telefonba nem tesznek ekkora akksikat, mert nálam első az üzemidő, azért is vettem meg ezt a telefont hogy ne kelljen minden este töltenem és gyorsaságban megkapjam azt amit szeretnék. Mert azért elég fürge a rendszer ezen a telefonon, arra nem lehet panasz.Más: Szerintetek Gravitybox-ba érdemes úgy beállítani a hálózati csatlakozást hogy ha nem vagyok mobilneten akkor 2G-re álljon autómatikusan? Nyerhetek ezzel is némi üzemidőt még, vagy ezt fölösleges beállítani?
-Norbi-
-
HuaweiU8500
senior tag
Senkivel sem szeretnék vitatkozni kamera ügyben, de ez egy Sony Exmor RS kameramodul, az alábbi telókban használt:
ASUS Zenfone 3 Laser,[90]
Cherry Mobile Cosmos One Plus,
Cubot x11,
Elephone Pioneer P7000,
HTC Butterfly 2,[91]
HTC Desire Eye,[92]
HTC One M8 Eye[93]
HTC One M8s
HTC One M9s
HTC One A9,[94]
Huawei Ascend Mate 7,[95]
Huawei Ascend G7,
Huawei Ascend P7,
Huawei Honor 4C,
Huawei Honor 5X[96]
Huawei Honor 6,
Huawei P8lite,
Huawei P9 lite,[97]
InFocus M530,
IUNI U3,
Jiayu s3,
Meitu M4 (front and rear),[98]
Moto G 2015,
Nexus 6,
Obi Worldphone SF1,
OnePlus One,
Oppo Find 7,
Oppo Find 7a,
Oppo N1 mini,
Oppo R1K,
Oppo R1S,
Sony Xperia C4,
Sony Xperia C5 Ultra (front and rear),
Sony Xperia M4 Aqua,
Sony Xperia M5 (front),
Sony Xperia X Performance (front),
Sony Xperia X (front),
TCL P728M,
Vivo X5,
Vivo Xshot,
Vivo Xshot Elite,
Vivo Xshot Ultimate,
uleFone Be Touch 2,
uleFone Power,
Umi Zero,
Weimei We,
Xiaomi Mi 4,
Xiaomi Mi4i,
Xiaomi Mi Note / Mi Note Pro,
Yu Yureka Plus,[99]
ZTE Nubia Z7,
ZTE Nubia Z7 Max,
ZTE Nubia Z7 mini,
ZUK Z1Motorola MCR 4800...... J5 (2016), Ulefone Power 2, Umi Plus, Oukitel K3, BV9500
-
Keeperv85
nagyúr
válasz zitaa01 #1160 üzenetére
Szia!
"- Az értesítési LED csak nem fogadott hívásnál/smsnél/töltésnél világít, vagy működik Facebook/Hangouts üzenettel, emailekkel is?"
Villog az említett eseményekre is!
"- A megvilágítás nélküli érintőgombokat nehéz megtalálni (sötétben főleg), vagy hamar hozzá lehet szokni?"
Megvilágítottak, csak nem rajzosak! A középső kör elég nagy, mellette két kisebb fehér pötty világít.
"- A helyére nem illeszkedő/aljzatból kieső füles típushiba, vagy csak bizonyos példányoknál vagy fülesekkel fordul elő? Talált erre valaki megoldást?"
Egész biztos nem típushiba, nálam ugyanis nincs vele gond, de pl. a szilikon toktól nem megy bele rendesen, szóval le kell róla előbb szedni...
"- A telefonnal készült képek minősége a legfrissebb rommal és más kameraszoftverekkel is kifogásolható, vagy az újabb frissitésekkel már javult a dolog, netalán van csodatévő kamera-app? Viszonylag sokat fotózok vele, ezért érdekel."
R9viden és tömören: ez a kamera egy hulladék. Bővebben: nincs semmi szoftver, ami ebből többet vagyis eleget tudna kihozni. Nem tudja a gyártó kalibrálni ezt a lencsét, így a fény beeresztése egy nagy nulla. Cserébe a szoftver megőrül a korrekció közben szinte. Elégséges szintre tornázható, de ne várj tőle semmi komolyat.
"- Telenorosoknak működik az LTE?"
Nekem nem, de lehet szoftveres gebasz csak és megoldódik egy frissítés után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani!
Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
Ami nem feltétlenül a telefonhoz vagy a működéséhez kapcsolódik, azt légyszíves tegyétek "off"-ba. Ez lehetőleg minél kevesebb legyen!
A szerkesztési időt figyeljétek, 5 percen belül ha eszetekbe jut még valami, az utolsó hozzászólást kell szerkeszteni! Ha több embernek szeretnél válaszolni, akkor azt megteheted egy hozzászólásban is, de ez nem kötelező. Prémium tagoknál ez az idő 15 perc.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest