- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Furcsán fogalmaztad meg, én nem így tenném. Nem kap egyik modell sem plusz magot. Amire te gondolsz az már egy másik modell. Másik modell, hiszen más a neve. Például a 13700 ami 16c/24t, a 14700 viszont már 20c/28t-as lesz. Igen, mindkettő nevében ott a "700", de ennek semmi jelentősége, hiszen ezek csak nevek. Ez pontosan ugyanaz, amit már koróbban írtam. Az Intel célja a potenciális vevők bizonyos szintű megvezetése! Igaz, itt egy olyan SKU-ról van szó, ami hiánypótló lehet, hiszen a 13. generációs modellek között nem volt 20 magos. De a lényeg a megvezetésen van. Pontosan azt akarja a gyártó elérni az "azonos" modellszámozással, hogy fejlődésnek tűnjön a dolog. Valaminek, amiért esetleg még a 13. generációs modelleket is megéri lecserélni. A helyén kell kezelni a dolgokat. Egyébként pedig lesz újabb 13900K is (+200 MHz).
-
westlake
félisten
válasz
Fücsök007 #63 üzenetére
Oké, de ezt most miért is említed? Ugyanolyan frissítés csak, mint asztali vonalon. Igaz, mobil vonalon lesz egy kis cache növelés is. Én eleve azért nem említettem ezt a témát, mert a topik témája az asztali vonal (alaplapjai). Az én megítélésem szerint a teljes 14. generációs vonal érdektelen, súlytalan, abszolút művi.
-
westlake
félisten
Intel Core i7-14700K has an 8P+12E Core Configuration
16,6%-kal több szál és 16,9%-kal magasabb pontszám Cinebench ben (MT)? Egyszerűen elképesztő!
-
westlake
félisten
Nagy a csend. Folyamatosan várom a cikkeket, ahol azt taglalják, hogy a refresh milyen fejlesztéseket tartalmaz.
-
westlake
félisten
válasz
Fücsök007 #52 üzenetére
"Attól is függ melyik SKU-t hasonlítod össze, polírozás ide vagy oda kb. 10% IPC növekedés várható ami nem rossz. (Az IMC-t is javították, kíváncsi vagyok mennyit hoznak majd az új 8GHz-es DDR5 ramok.)"
Ezt honnan szedted/szedtétek? Én semmi ilyenről nem tudok. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a refresh előnye kizárólag csak a magasabb működési frekvenciából adódik majd. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy refresh SKU modell "lehozva" az annak megfelelő nem refresh SKU szintjére (downclock) azonos teljesítményre képesek. De mondom, majd a tesztek megmutatják, hogy igazam van-e.
-
westlake
félisten
válasz
Fücsök007 #50 üzenetére
Új SKU-tól, meg a DLVR-től nem lesz jobb globálisan a teljesítmény. Ezek egyike sem fejlesztés. A tweak nem egyenlő az új generáció fogalmával. Az új SKU-t eddig is kiadhatták volna, 13. generációs modellként. Nem tették, hiszen logikus, hogy jobban mutat majd 14. generációsként. Kezdetektől fogva arra próbálok célozni, hogy nincs technológiai fejlődés, generációváltás meg végképp. Polírozás, meg csiszolgatás.
Egyébként teljesen felesleges vitázni erről, a tesztekből pontosan ki fog derülni, hogy mire is céloztam. -
westlake
félisten
Te miről beszélsz? Milyen plusz magokról? Tisztában vagy, hogy mit is takar valójában a Raptor Lake Refresh? Érdemes lenne talán informálódni, mielőtt badarságokat írtok. Esetleg mutassatok már olyan cikkeket, ahol azt taglalják, hogy a már meglévő technológiához képest milyen fejlesztés(ek) van(nak) lesznek az új modellekben. Segítek, nem fogtok találni, mivel nincs fejlesztés. A MHz emelése nem fejlesztés, se nem technológiai fejlődés. Emelik a feszültséget és nő a fogyasztás. Elrendezés, meg IMC fejlődés? Cseppet el vagy tévedve.
-
westlake
félisten
válasz
Fücsök007 #45 üzenetére
Ez csak elnevezés, semmi más. A 14. generációnak nevezett valami csak a meglévő generáció "frissítése". Átnevezik az adott modelleket és kicsit magasabb működési frekvenciára állítják őket. Ebben semmi olyan nincs, amit ne tudna meg bárki megcsinálni pár pillanat alatt a BIOS-ban. Ez nem valami bonyolult dolog, nem kellene ilyen nehezen megérteni. És főleg nem kellene valakinek emiatt lecserélnie a meglévő Raptor Lake processzorát.
-
westlake
félisten
Nem igazán értem, hogy ezt mire, vagy miért írtad. Friss mikrokód akkor lesz, amikor lesz. Ennek semmi köze a se a jelenlegi CPU-khoz, se azokhoz, amik a jövőben jelennek meg 14. generáció elnevezéssel. A BIOS-okban már ott van a két szükséges tartalom, most is működne az összes új modell bennük. Sőt, működne a legelső BIOS-okkal is, hiszen a mikrokód verziójának nincs köze a támogatottsághoz. Pontosan ezért írtam eredetileg, hogy mivel a két széria (ami valójában egy) CPUID-je azonos, ezért a CPU-k is "azonosak". Pontosan ez a CPUID lényege! A mikrokód meg a szoftver az adott CPUID-hez, amit folyamatosan hegesztenek. Egyébként nekem nem kell MMTool képeket mutogatnod, van némi tapasztalatom ezen a téren (1700 darab Intel mikrokód van a gyűjteményemben).
-
westlake
félisten
Sajnos manapság a mikrokód jelentése nem egységes. Egyébként nem arra gondoltam, ami a CPU-Z-nél Revision. Ennek az adatnak csak generáción belül van jelentősége. Inkább CPUID-t kellett volna írnom. B0671 és B06F2. A lényeg, hogy mindkét szériához ugyanaz a "szoftver" tartozik. Szoftver alatt pedig azt értem, ami a BIOS-ban van egy-egy processzor szériához. Egyébként ezt nevezik mikrokódnak. Ugyanolyan szoftver a CPU-nak, amilyen a BIOS az alaplapnak.
-
westlake
félisten
Egyrészt én az alaplapokról beszéltem, másrészt ugye az megvan hogy a 14. generációnak nevezett valami, az ugyanaz a technológia, amit most is bárki megvásárolhat a boltokban? A refresh szó sokat elárul ezekről az "új" processzorokról. Nem attól lesz valami újabb (következő) generáció, mert valaki kijelenti, hogy az. A generáció az egy fogalom, nem pedig egy cím, amit osztogatni szokás. Az Intel kicsit állítgatott a gyártósoron, meg más nevet adott nekik. A jelenlegi "generációzással" egyértelmű az Intel célja, megtéveszteni a vásárlókat. Elhitetik a hozzá nem értő felhasználókkal, hogy valami nagyon újat, nagyon jobbat kapnak. Ha nem ez lenne a cél, akkor nem is kellene új fantázianevet kitalálni nekik. Nemde?
-
westlake
félisten
Nem az a gáz, hogy az ilyen alkalmakat a gyártók meglovagolják, hanem az, hogy van, aki megveszi ezeket az úgymond "jobb" termékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest