- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
válasz
Cathfaern #795 üzenetére
Susebol is van magyar, amugy annyira nem zavar az se ha angol (a winem is az most). inkább a kezelhetősége lenne a szempont (és hogy minél több minden menjen grafikus felületről)
konkrét problema: akarok itthon játszani adatbázisszerverrel. fogom letöltöm MySQL (erröl hallottam itt a forumon) a netosztó gépre RPM csomagban. ráklik, csomagkezelö bejön, klikk telepitésre. kiirja error. kiikszelem a függőségek ellenőrzését (apropó ez mi?), akkor végigmegy (legalábbis ugy tünik, ir vagy 1-1,5 oldalt abba a logba ott oldalt), és akkor sehol se találok semmit. konzolba bepötyögöm h. mysql, és kiirja h. ilyen nincs.
másik: sikerült feltennem magamhoz egy Operát (ez se ment 1.re, itt is ki kellett húzni a csomagkezelöben egy csomó mindent - köztük ezt a függőségellenőrzést). OK felmegy. konzolba bepötyög Opera és jó. na ezek után hogy lehet pl. ikont csinálni belöle (melyik fájl az indito? mert a könyvtárat már elvileg megtaláltam) -
bdav
őstag
válasz
Cathfaern #793 üzenetére
passz. saját gépemen feltettem, felbontást felraktam picit (windows alatt birja a cucc), aztán azóta nem jön be. (esetleg 5letek?)
ezenkívül iptables-el netet osztok egy másik gépen, igazán nincs vele gond, csak lassu (500mhz amd k6-2), bár ritka az hogy bármit is csinálni akarok vele (amikor igen, rendszerint nem sikerül)
amugy abszolut lama vagyok linux ügyileg. itt kérdezhetek tök lamaságokat UHUval kapcsolatban? esetleg próbáljak meg valami más disztribet magamnak? -
bdav
őstag
Sorry ha volt már, de most nincs kedvem végigolvasni mind a 600 hozzászólást:
Van ez az UHU-linux tűzfal verzóban fent az oldalukon. Ez mire jó / miben különbözik a sima változattól (azt észrevettem, hogy nagyon kicsi. ezexerint sok mindent kipakoltak belőle)? Internet-megosztó gépre szeretném felrakni, amugy linuxban kezdö vagyok. Egyszerűbb ez mint a full változattal szenvedni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest