- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Teljes harci díszben várhatók az Oppo csúcsmodelljei
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
válasz
Cathfaern #795 üzenetére
Susebol is van magyar, amugy annyira nem zavar az se ha angol (a winem is az most). inkább a kezelhetősége lenne a szempont (és hogy minél több minden menjen grafikus felületről)
konkrét problema: akarok itthon játszani adatbázisszerverrel. fogom letöltöm MySQL (erröl hallottam itt a forumon) a netosztó gépre RPM csomagban. ráklik, csomagkezelö bejön, klikk telepitésre. kiirja error. kiikszelem a függőségek ellenőrzését (apropó ez mi?), akkor végigmegy (legalábbis ugy tünik, ir vagy 1-1,5 oldalt abba a logba ott oldalt), és akkor sehol se találok semmit. konzolba bepötyögöm h. mysql, és kiirja h. ilyen nincs.
másik: sikerült feltennem magamhoz egy Operát (ez se ment 1.re, itt is ki kellett húzni a csomagkezelöben egy csomó mindent - köztük ezt a függőségellenőrzést). OK felmegy. konzolba bepötyög Opera és jó. na ezek után hogy lehet pl. ikont csinálni belöle (melyik fájl az indito? mert a könyvtárat már elvileg megtaláltam) -
bdav
őstag
válasz
Cathfaern #793 üzenetére
passz. saját gépemen feltettem, felbontást felraktam picit (windows alatt birja a cucc), aztán azóta nem jön be. (esetleg 5letek?)
ezenkívül iptables-el netet osztok egy másik gépen, igazán nincs vele gond, csak lassu (500mhz amd k6-2), bár ritka az hogy bármit is csinálni akarok vele (amikor igen, rendszerint nem sikerül)
amugy abszolut lama vagyok linux ügyileg. itt kérdezhetek tök lamaságokat UHUval kapcsolatban? esetleg próbáljak meg valami más disztribet magamnak? -
bdav
őstag
Sorry ha volt már, de most nincs kedvem végigolvasni mind a 600 hozzászólást:
Van ez az UHU-linux tűzfal verzóban fent az oldalukon. Ez mire jó / miben különbözik a sima változattól (azt észrevettem, hogy nagyon kicsi. ezexerint sok mindent kipakoltak belőle)? Internet-megosztó gépre szeretném felrakni, amugy linuxban kezdö vagyok. Egyszerűbb ez mint a full változattal szenvedni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- Mikrotik routerek
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- OLCSÓBB 10.13.! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra Jetblack 12/256 GB Új,6 hó gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest