- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2702 üzenetére
Szia!
Én a snapshot verziót használom, mert ebben még 7.0-s x.org van. Ati kártyához ezt tudtam belőni. Szerintem nagyon jó lett. Szinte mindenből a legújabb verzió van és folyamatosan frissül. A cd-dvd írás szerintem a supermount miatt problémás, érdemes kézzel mountolni és root-ként használni az író programot. Ami nekem hiányzik az a mozilla, jobban szeretem mint a firefox-t. A betűk beállításával is van egy kis gondom, de úgy tűnik ezt is az ati számlájára írhatom. A másik amit észrevettem, hogy a sensorok moduljait valamiért nem akarja betölteni, csak kézzel modprobe ..., de ez lehet, hogy csak nálam van így.
Most hirtelen ennyi, érdemes kipróbálni, használni.
Ismét csak gratulálni tudok a fejlesztőknek -
koenig
aktív tag
Hali!
Kipróbáltam, Uhu 1.1 alatt tényleg simán felmegy és fut rendesen fagyás nélkül. Annyira belejöttem, hogy megint kipróbáltam Uhu 1.2 alatt és most felment be is állítottam. Még csak glxgears és fgl_glxgears alatt próbáltam, de ott nem fagyott ki. Érdekes, de úgy tűnik most jó. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
Senki nem tudja a választ? #2330
Újabb kérdés: Valknutban hiába állítom be a max fel-letöltést, nem érdekli. Mindig a teljes sávszélt használja, így elég nehezen tudok mellette netezni. Miért nem tudja elosztani a netet a linux, hasonlóan a cfosspeedhez? Vagy milyen beállításokat kell változtatni, hogy jó legyen?
Strongdc-t nem lehet vhogy beüzemelni linux alatt? -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
Van egy szünetmenetesem ami win alatt teljesen jól működik, gondoltam megnézem linux alatt is. Szerencsére van hozzá linux progi. Viszont feltenni már nem tudtam.
A hiba:
head: warning: `-1' option is obsolete; use `-n 1'
/home/kobalt/Egyebek/Winpower_setup_Linux/Linux/resource/jre/bin/i386/native_threads/java: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.1-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
Gondolom a lib..akármit keresi. Ezt hogyan tudnám orvosolni? -
koenig
aktív tag
Szia!
Nekem is mindig lefagy. Most próbáltam ki, hogy internal vagy external agp-t választok van e különbség. De sajnos mindkettővel rossz.
Még próbálok majd mást is átállítani, hátha megjavul. Nem tudom mit csinálnak az atinál, de ez nagyon rossz így, pedig olyan jól megy az ut2004 rajta.
Már csak játékra használom a wint. -
koenig
aktív tag
válasz
yossarian #2177 üzenetére
Grubot letörölted, amit korábban létrehozott?
Ha a második vinyó mbr-be raktad, akkor bootolásnál azt kell választani.
Gond lehet akkor, ha úgy telepítetted, hogy mindkét vinyó a gépben volt. Én próbáltam már így felrakni, de nem emlékszem pontosan, hogyan is oldottam meg. Esetleg a boot floppyról ki lehetne szedni az adatokat és módosítani a grubot. De nem értek hozzá csak egy tipp volt.
Majd csak segít 1 ''linux-guru'' -
koenig
aktív tag
Kicsit le vagy maradva
Bővebben: link
Bővebben: link -
koenig
aktív tag
Ezerrel töltöm az új ati linux drivert!
Remélem jó is lesz!
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Már többen mondták, hogy nem megy az OOo. Erre már többször válaszoltam, az új 1.1.4 innen letölthető, ezzel megy.
koenig
aktív tag
Nem gond, csak mozillával nem érdemes töltögetni ekkora mennyiséget
De fagyogat. Néha pár perc után, de vmikor teljesen jó akár órákig is. De volt már olyan is, hogy belefagyott a glxgears, fgl_glxgearsbe is. Mplayerbe is belefagy, ha opengl kimenetet választok, de ez is véletlenszerű. Már azt kellett megnéznem nincs vmi a gépemmel, hogy ilyen sűrűn lefagy, de nincs gond.
február 16. óta nincs új driver, talán belefogtak a fejlesztésbe -
koenig
aktív tag
Szia!
A ''live'' 1 cdről működő rendszer, nem kell telepíteni, de teljes mértékben használható.
Pontosan azért találták ki, hogy aki szeretne megismerkedni vele az ki tudja próbálni, particionálás, állítgatás, stb nélkül.
Amiket felsoroltál az mind van benne, és természetesen ingyenes vagyis szabad szoftver.
Tipp:
1. olvasd el a topic legalább egy részét
2. fokozatosan térj át
3. olvass sokat! -
koenig
aktív tag
Én is azért kérdeztem, mert nagyon gyanús volt
Mondjuk nekem gyorsabb lett és kevesebb memet használt. De azért jó, hogy egyszerűen vissza lehet állítani
Engem azért még érdekel és próbálkozni is fogok vele. Gondoltam, hogy kipróbálom a debian vagy mást, de mivel az Uhu magyar ezért ezt szeretném használni. -
koenig
aktív tag
válasz
zLegolas #1990 üzenetére
Nem nagyon akar összejönni. A xorg.log-ban az van írva, hogy nem tudta betölteni a ''fglrx'' modult.
drm] failed to load kernel module ''fglrx''
(II) fglrx(0): [drm] drmOpen failed
(EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
~
(II) fglrx(0): Acceleration enabled
(II) fglrx(0): Direct rendering disabled -
koenig
aktív tag
válasz
zLegolas #1987 üzenetére
Akkor konkrétabb kérdés: Kernelkonfignál kérdezi:
/dev/agpgart - modulba fixen vagy sehogy, én fixen raktam bele a nforce chipset supporttal együtt.
drm - ua. - itt van radeon támogatás, nem tudom melyik lenne jó, ha nincs vagy van
Most akkor melyik a jó szted?
[Szerkesztve] -
-
koenig
aktív tag
Tudsz nekem ötletet adni?
Már majdnem kész van az új kernelem (én forgattam). Csak a 3d nem akar menni. Minden más jó.
Olvastam a hup-on is, de nem akar sikerülni.
Ha alap uhu-ra rakom az ati drivert akkor be tudom állítani a 3d-t, ha új kernelt forgatom akkor már nem megy. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
Forgattam ide-oda kernelt, egész jó móka volt
Nagyjából rájöttem mi az ami kell nekem. Most is saját kernellel nyomulok
Amit nem tudtam beállítani az a 3d. Ezt tényleg nem értem miért nem sikerül. Alap uhun megy rendesen, ha fordítok akkor már nem. Próbáltam a gyári és az új kernellel is.
Próbáltam úgy is, hogy az nvidia agpgarttámogatás benne legyen a kernelbe, de úgy sem jó.
Ötlet? -
koenig
aktív tag
Nekem megy rendesen. Nálatok van a hiba
-
koenig
aktív tag
Ezt változtattad:
Most vmiért nem tudok rendesen audiocd-t írni, más megy. Ezt is felírja, de ide-oda változtatja a sebességet és procit is eszi rendesen. -
koenig
aktív tag
Az uhu amikor feltelepül akkor milyen beállításokkal megy? minden modulba, aztán betöltődik, ha kell?
Kernelfordítás után:
Usb-s egeret szerinted mért nem kezelte? az usb-s nyomtatóm ment.
Tudsz mondani olyan oldalt ahol teljes részletességgel le van írva a fordítás. Én a linuxfórumon találhatót olvastam végig. -
koenig
aktív tag
Neverball - ezt a játékot próbáljátok ki
Nagyon jó, most telepítettem. Az ubk.uhulinux.hu oldalon van, be is lehet tenni a synaptic-ba tárolóként.
koenig
aktív tag
válasz
Jam-Master J #1898 üzenetére
Nm
1 régi 6800gt sliben?Nekem ~3000 9600xt-vel.
-
koenig
aktív tag
Sztem nem a legfrisebbet tetted fel. Már írtam, hogy az ati driver bekavar azért nem indul el.
innen szedd le és frissitsd. Ezzel megy nekem. -
koenig
aktív tag
válasz
Jam-Master J #1883 üzenetére
Az alap, ha fent van a driver.
Graf felületen írd be terminalba hogy glxgears és megy. De segédprogramok közt is ott van, legalábbis nekem igen.
glxinfo - meg kiír néhány dolgot a kártyádról és a driverről. -
koenig
aktív tag
Szia!
Összehasonlítottam az enyémmel a .conf fájlodat.
Option ''FSAAEnable'' ''yes'' ezt írd át ''no''
Option ''FSAAScale'' ''6'' ezt pedig ''1''
Talán segít.
Szerk: Ahogy ''escie'' írta ne használd a uhu-vezérlőpultos beállítást a vga-hoz mert azzal nem megy. Nekem sem ment azzal.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
innen próbáld meg:
elég jól van leírva.
Blackmoto : használd bj-250ként ua. a nyomtató.
[Szerkesztve] -
-
koenig
aktív tag
Ezt a Direct renderinget hol tudom átállítani?
Ez akkor lesz Yes, ha jól konfiguráltál.
mindaddig nem lesz több az fps amíg nem ''Yes'' a válasz
120nál biztos használta vmi a procit.
Másold be a conf fájlt, vagy tedd fel vhova, hogy lássam.
Bár én nem vagyok nagy linux-guru
Én is sokat szenvedtem vele, de addig nem hagytam amíg nem sikerült. Aztán egyből elmentettem a fájlt egy pár helyre -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
Az S3-hoz kerestél drivert? Azt alapból támogatja, sztem.
Miket szeretnél még letölteni, mi hiányzik?
Én tegnap egy Metabench-et is elindítottam wine-al és kaptam 2975 pontot. Hiba nélkül lefutott.
Találtam még egy kis programot is ami mutatja a mem-proci használatot, hőt.
Egyre jobban tetszik az Uhu -
koenig
aktív tag
Én is csak most kezdem tanulgatni. Nekem sem ment eddig külön, xmms és mplayert próbáltam. Most xmms-ben átállítottam a kimenet - Alsa - és ott a default helyett egy másikat állítottam be.
Az mplayerben is alsa van így működik mind2 egyszerre. Próbálgasd.
A 9600xt-d megy rendesen? -
koenig
aktív tag
Én is leszedtem az újat! Nekem is megy, bár telepítésnél problémázott, de már két dokumentumot készítettem vele és ki is nyomtattam. Elég jó lett
Kellene vmi ''ati tray tools''-hoz hasonló progi linux alá is. Winben már nagyon megszoktam, hogy onnan állítom a kártyámat.
Hőmérséklet-jelző progit nem tudsz? -
koenig
aktív tag
Szia!
Azért nem indul el mert az ati driver bekavar. Már más fórumokon is írták.
Fel tudtam telepíteni az ut2004-t, de ''engedély megtagadva'' hibával nem indul el. Root-ként sem.
A monitor frissitést is be tudtam állítani. Az alap felbontásokat átmásoltam, most teljesen jó. -
koenig
aktív tag
Sajnos nem
Addig addig állítgattam, hogy most már a wines sem. Annyira elállítottam a wine-configot, hogy nem indul el már semmi. Most ezzel küszködöm. A monitort, pedig nagy nehezen az xvidtune progival sikerült beállítanom 1152*864@85hz-re, a 100-at még most sem tudja. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
A beállításokat tudom, de ''ő'' vhogy ezt nem engedi. Még 1600*1200ban is megy 85, de 1152*1024ben nem! Csak abban az egyben van rossz érték
Próbáltam úgy, hogy alapbeállításból kiszedni a jó értékeket és átmásolni a xorg.conf fájlba de akkor sem engedi.
Hangkártyáról mennyit tudsz? Szeretném úgy használni, ne csak 1 progi férjen hozzá 1időben. -
koenig
aktív tag
szia!
nem tudsz vmit a kérdésemre?
1152*864@100 ez volt eddig beállítva de most csak 75öt ajánl fel (gnome - beállítás - felbontás)
1280*1024@85 most így megy helyette, de ez nem jó.
Hol tudnám átállítani?
Numlock - hogy lehet, hogy mindig működjön?
Batman, xorg kell, az van az uhuban.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Nekem se ment sokáig, pedig sztem úgy csináltam ahogy kell. Aztán a ''sokezredik'' próbálkozás után most működik.
Ha akarod elküldöm mailben a xorg.conf fájlt. Hátha abból kiderül vmi, vagy másold be.
Viszont ami most zavar, hogy 1152*864 ben csak 75hz enged, pedig én 100on használtam eddig.
1280*1024 be 85-t enged, nem értem. -
koenig
aktív tag
Szia!
Én már többször próbáltam, elolvastam a linkelt oldalt is, de nem megy. A glxinfo-t beírva a direct renderingre a válasz: nem. A próbálgatás során a glxgears egyik esetben 120 szokott lenni, a másik esetben 288.
Neked rendesen működik?
A hangkártyát hol kell beállítani, hogy több program használhassa egyszerre? -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
Már az új 1.2 alól írok
Kérdés:
1.vkinek megy rendesen az ati 3d. Nekem a glxgears igen kevés fpst ad 200-300 között.
Próbáltam az atitól leszedni és felrakni. Fel is települt, úgy-ahogy beállítottam, de maradt ua.
2. strongdc-t nem lehet, vhogy elindítani, wine-al nem sikerült. Persze csak mint kezdő próbálgatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Íme az új Android Auto!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- XPEnology
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest