Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Hali!
Egy-két kérdésem lenne.
1. hogyan tudok UHU-ban framebufferes konzolt használni? vesafb, fbset nincs, csak fbgetty, az meg nagyon nem akarja... odáig eljutottam, hogy csináltam egy /dev/fb0-t, de mikor használni akarom fbgetty-vel, azt mondja, hogy nem tud 29-es majorhoz modult betölteni. megoldható ez kernel fordítás nélkül?
2. ha már kernel fordítás. valaki írta, hogy nem a kernel.org-ról valót fordítsuk, mert az nincs még belőve az UHU-hoz. ez mit jelent? nekem egyelőre csak az van meg, mit kell ebben változtatni, ha UHU-hoz akarom fordítani?
3. rc3-t használok, és igazából semmi kölönösebb gondom nincs vele. az 1.0 tényleg olyan gáz? ki akartam próbálni, de ha ennyire lassú/instabil, akkor inkább kösz de nem...
4. feltettem az nVidia drivert, a GLSnake screensaver kb. 2,5x több fps-t tudviszont a gnome-terminalban az mc nagyon lassan reagál, a csík baromi lassan közlekedik, olyan, mintha közben gigákat másolnék a vinyób. eddig ilyen nem volt. mitől csinál ilyet?
van egy-két válaszom is.
1. kis gépre: próbáljátok ki az XFCE ablakkezelőt! nekem nagyon bejön, gyors, nagyon elüt a windowstól (nekem fontos szempont), a gkrellm szerint futó zappinggal/gnome-terminallal kb. 20-30 MB-t eszik a memből, a swap terület meg a vinyóm legnyugodtabb része... ja, amúgy 384 MB a full mem.
na még mit akartam...fene...
tompika elfelejtette...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Iphone 14 Pro Max 128GB AKCIÓ!!!// Akku 100% // Számla + Garancia //
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest