- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
proximus
üzenetére
Szerintem a Mandrake jobb valamivel, mint a RedHat. Speciel én egyiket sem szeretem...

A csomagok attól, hogy a vinyón vannak, szerencsére nem lassítanak semmit. A Linux a szükséges megnyitandó dinamikus könyvtárakat cache-eli, mind magát a könyvtárat, mind azt, hogy hol vannak, honnan kell megnyitni. És egy program futásának legtöbb része pont a dinamikus könyvtárak használata.
A Linuxos file-rendszerek iszonyúan fejlettek. A maiaknál nem gond, ha több tízezer file van egy könyvtárban, nem lassítja számottevően.
Igen, srpm-ből a legtöbb részt újra lehet fordítani. Sajnos, rpm alapú rendszernél nem tudom, hol lehet beállítani, milyen procira, milyen egyéb opciókkal fordítson...
Végül is két fontos dolgot jó újrafordítani: a gcc-t, hogy goyrsabban fordíthasd a golgokat, és a glibc-t, mert ez tartalmazza az összes olyan könyvtárat, amit MINDEN Linuxos program használ. Sajnos, ezt újratenni nem mindig egyszerű, Gentoo alatt semmiség, de lehet, hogy más rendszer összeomlik tőle. (22-es csapdája lesz: az újrainstall során elérkezhetsz egy olyan ponthoz, hogy már az új glibc van meg, de még nem frissítetted fel, hogy az újat használja. Emiatt a régit keresné, de az nincs, emiatt nem lehet frissíteni. És reboot után már semmi sem indul el. Én jártam már így, igaz, floppy-ról bootolva, visszamásoltam a régit, és simán működött. Itt kb. ez felelhet meg a registry megsérülésének...
)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Megbízható USB-c to HDMI adapter?
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Fűnyíró topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Suzuki topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- 27% - Acer EK241Y IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / Adaptive Sync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 7900XTX Gaming OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest