- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
válasz
#40553216 #27703 üzenetére
Gondolom a kiselejtezett irodai gepeken tarolt adatokat kellene szakszeruen megsemmisiteni es leellenorizni hogy a hdd hasznalhato allapotu-e meg. Ha ez tenyleg, ertheto hogy nem egy szakembert alkalmaznak sok penzert unatkozni a monoton munkatol, de szerintem nem is a felhasznalas modja a kerdes itt, hanem a feladat megoldasanak a modja.
En a problemat egy jol megirt bash scripttel oldanam meg, tehat parancssorbol. Az szepen logolna, a usernek csak a merevlemezek behelyezesere meg a megfelelo idoben megadott igen-nem valaszokra kellene figyelnieennek megfeleoen a smartctl, badblocks, dd parancsokat hasznalnam.
-
TromF
tag
válasz
#40553216 #27684 üzenetére
Nem halhat le a miatt hogy elfogy a hely. A filerendszerben van fenntartott resz (asszem gyarilag 5%), ahova akkor is tud irni, mikor mar az usernek elfogyott a helye.
Nem egy szerveren lattam mar 0byte szabad helyet a "/" csatolasi ponton, es ha docogve is, de mentek. Nem hinnem hogy a desktop verzio lehalna e miatt, max a GUI nem indul el, szoval szerintem valami mas gond lehetett ott, pl a fent emlitett videodriver.
Ilyenkor at kell menni terminal modba (Ctrl+Alt+F1) vagy besshzni masik geprol es a rendszelogbol ki lehet okoskodni mi a baja a linuxodnak. -
TromF
tag
válasz
Dr.FantastiK #27632 üzenetére
# apt-get install smartmontools
es
smartctl -A /dev/sdX -el le tudod kerni a hofokot is, ahol az X a meghajtod azonositoja.
Ha meg a geped amugyis host, pl felrakhatsz egy munint, es barhonnan monitorozhatod a rendszered, es meg emailt is kuld, ha valami nem ok. Ez is a fenti csomagot hasznalja a hdd monitorozasra.Nekem is lenne egy kerdesem; ipconfig fol tarolja a rule-jait, melyik fileban? Tudom hogy van iptables-save es -restore, de nekem egy hdd-rol kellene levadasznom ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged