- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ubyegon2 #31212 üzenetére
Nem ebből a pc-ből szeretném. Ahogyan írod ez csak ismerkedésre van, viszont majd másik gépből lesz ki alakítva a dolog. Bár számomra ahogyan nézem bőven elegendő lenne ez a sima 16.04-es is.
-Böngészni
-Filmezni
-Zenélni
-Klienst használni
-Alap szerkesztők is vannak rajta.
Ezek bőven elegendőek számomra.Aztán ha jobban bele ásom magam, főleg a disztrók világába .Akkor tudom mit és merre.
-
-
válasz
Dhampir #31206 üzenetére
Nem is a legózás a gond, ha nem az Ubuntu igényének ismeretének hiánya. Mert Ubuntu oldalain is mindíg más a minimum hardverek feltüntetése. Van ahol a Quad core írják , azon próbáltam ki, de ezen szárnyal a rendszer. Így némi viszonyítási alap már van. És szerintem ez alá nem szabad mennem, ha ténylegesen nagy fejlesztést kap egy éven belül akkor pont ez lesz a minimum határ.
-
válasz
Dhampir #31204 üzenetére
Köszike.
Igazából az hogy milyen felülete lesz, Számomra mindegy. Mobilos szegmense meg soha nem érdekelt. Jelenleg is Lumiám van. Bár az se sokáig, mert ezt a platformot is elvágták. Na de Ennyit erről.A kérdésem igazából az lenne hogy a jövőben is jól használható os-t szeretnék, mi az a minimum gép amit érdemes lenne össze faragnom.
Az a tervem hogy egy gyári Dell vagy HP SSF-gépet át faragók média géppé.
Van amiben a régebbi 775-ős E-szériás Dual core hasít, azokra minimális összegből ez megoldható lenne.
Vagy érdemesebb már azért komolyabb 1055-1051-es kiosztásúakat keresni? -
Sziasztok, megtértem az Ubuntura ,LTS verziót tettem fel. Egyenlőre ismerkedek vele, az külön tetszett hogy gyorsan felrakta magát.
Későbbiekben lesz majd pár kérésem, bízom benne hogy tudtok majd segíteni.
Addíg meg olvasgatom az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged