-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Unteroff
aktív tag
válasz
ubyegon2 #28710 üzenetére
Hát, nem tudok belépni, mikor felrakom.
Az Mlinux szerint követem a jelszó beállítást, és mikor be kellene írnom a "root" felhasználót a bejelentkezésnél, az útmutatóval ellentétben nem "Password"-öt ír, hanem valami: root@4MLinux:~1 -
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Nem tudom hogy jó helyre írok, de itt megkérdem, külön "melyik OS-t válasszam" topicot nem találok.
Elővettem a régi Asus X58c laptopomat (1,2 Ghz egymagos celeron (1,5 Ghz boost), 2 GB RAM és valami SiS integrált vga), kb 2006-os gyártmányú fenevad...
Eddig Xp volt rajta, próbáltam Win 7-et és 10-et is rakni, de egy rakás driver nincs rá, illetve elég kevés az erőforrás, hogy jól működjön, de most már az Xp is lassú rajta. Keresnék rá egy nagyon pehelysúlyú OS-t, ami elmegy ennyivel, és megy rajta a Chrome vagy Firefox, vagy valami más böngésző. A lényeg hogy megbírkozzon a korlátolt erőforrással és lehessen rajta netezni.
Tudtok ajánlani valami jól működő OS-t?Találtam egy Slax nevű OS-t, egész jól ment a gépen, magyarúl is van, csak sajnos usb-ről bootolásnál tovább nem tudtam eljutni, rászeretném telepíteni egy USB-ről a merevlemezre, csak nem találok rendes leírást. A laptopon már nincs semmi, Xp telepítővel megformáztam.
Van egy modernebb, jobb laptopom, csak azt szervízbe kellett adnom, illetve mobilról nehéz netezni, addig meg a régit használnám, ameddig még bekapcsol.
Előre is köszönöm a választ!
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Most vettem a fáradságot, hogy felrakjak egy Lubuntut a régebbi laptopomra, amelyen van már egy win xp, a 160 Gb helyből 50-et elfoglal, de a többit még nem particionáltam. Sajna a Lubuntu telepítés elején elakadtam, mert nem tudom hogy kell partíciókat csinálni.
Igazából, csak írja le valaki, mit kell csinálni:
Méret:
Az új partíció típusa: Elsődleges/Logikai
Az új partíció helye: A hely kezdete/A hely vége
Használat: Ext4/Ext3/stb..
Csatolási pont.Sok helyen olvastam, kell egy kis külön partíció a virtuális memória számára is, de ahhoz se értek...
Dual Boot-ba szeretném a Tip-toppomat, meg legalább elkezdek ismerkedni a linux rendszerekkel.
-
Unteroff
aktív tag
válasz
sanchomuzax #13180 üzenetére
Mennyi tárhelyet biztosítsak, ajánlottnak?
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e...
Már régebben is akartam egy Linux alapú rendszert felrakni a laptopomra (Most Win Xp van rajta, meg kipróbáltam Win 7-et is, de kicsit régi a gép, és gyenge is, az XP-nek is néha kevés az erőforrás), segítséget szeretnék kérni, csak netezéshez, meg videó nézéshez kellene. Vagyis kérdés, melyik Linux-ot érdemes felrakni egy Asus X58C laptopra (Intel® Celeron® Processor 220 : 1.2 GHz 533MHZ, 1MB L2 Cache, 2x1Gb DDR 2 RAM, 160 Gb HDD).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest