- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
Erről hallottatok? Cryptojacking Linuxon – Kártevőt találtak az Ubuntu Snap Store-ban..[link]
-
Dévacsen
senior tag
válasz
szotadi #33047 üzenetére
Köszönöm,elég volt a compiz ra állítani,és eltűnt a csíkozódás,több videót is kipróbáltam,nyoma sincs,kb 2 évig nem bírtam ezt megoldani,(persze nem mindig próbálgattam
)azt láttam hogy a compíz fut a háttérben pl: a zorinnál is,aztán kivették,amit meg én felraktam az nem futott csak ha kézzel elindítottam.Remélem átvihető a Mate Tweak más rendszerekre is így kinyílik a kapu több irányba.
-
Dévacsen
senior tag
Mate felment,hálózat probléma megszűnt..
-
Dévacsen
senior tag
válasz
lev258 #33041 üzenetére
Köszönöm hogy fáradtál,sajnos nem lett jó,most elfogadta a cikkben levő módszert aztán meg 2 perc múlva eltűnt,felrakom a matét,aztán majd kisegítetek hogy milyen video gyorsítót kell felrakni.Intel Bay trail procim van a kis laposomban,más kártya nincs benne,szándékosan vettem ezt,mert 20 w a fogyasztása.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
ubyegon2 #33042 üzenetére
A felületek hidegen hagynak,csak abból az 1 okból használtam a sima Ubit mert egyedül az alatt nem csikozódnak a vlc ben a videók,az összes Ubuntu verzió alatt és a Mint alatt is,Zorin alatt is csikozódnak vízszintesen,amúgy nekem a mate jobban tetszik,de mondhatnám a lubuntut,xubuntut is,bármelyik jó lenne,csak ezek a mesa meg nem tudom már melyik driverek sem voltak jók,raktam én fel mindent,de nem múlt el a csík,gyorsabb jeleneteknél,az ubi az meg mindeféle mókolás nélkül jó volt,erre most elveszik nekem a vezetékes kapcsolatot.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
lev258 #33035 üzenetére
Nincs,Wired és Vpn van csak.Se a beállítások fogaskeréknél,se a + jel nél nincs lehetőség dsl beállításra,Wifi is van de nekem az nem kell.Nem tudom miért kellet kivenni,nem értek hozzá,ők tudják,lehet van egyszerűbb módja csak nekem magas.Teljesen friss telepítés nem nyúltam semmihez.
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok,nem találom a DSL kapcsolati lehetőséget a18.04 ben(17.10 ben sem találtam),hogy tudok vezetékesen kapcsolatot létrehozni?16.04 en is gondom volt a vezetékes kapcsolattal,pedig ott még benne volt a dsl opció,ott megoldottam a sudo pppoeconf beállításával,de 18.04 en már nem működik végig megyek rajta ahogy kell és nincs hálózat,béta verzió óta használtam a 18 as verziót ezen leírás alapján létrehoztam egy DSL kapcsolatot..[link] ez sem volt tökéletes,de működött,most a végleges verzióban már nem fogadja el a parancsot.Nem találok semmi számomra hasznos leírást,nem használnak már vezetékes kapcsolatot vagy én nem veszek valamit észre?Inkább utóbbira gondolok,valami tippet kérnék.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
#19482368 #32447 üzenetére
Bányászathoz még csak meg sem kell fertőzni a gépet,úgy is befogják termelni,elég olyan oldalra menni,rendszertől függetlenül.Ezért ajánlatos pl: az Ublock origin kiegészítőtt telepíteni a böngésződbe,ebben van bányász scriptek elleni védelem is alapból és egyéb filterek mindenféle mocsok ellen,adathalász oldalak stb...firefox és chrome ra is elérhető,több éve használom.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
God Vazzeg #29728 üzenetére
Értem.Köszi.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
God Vazzeg #29726 üzenetére
Igen, a 4.10 est innen töltöttem le és tettem föl,nem is volt vele semmi gond,de időközben az jutott eszembe,hogy ha majd jönnek a frissítések a rendszerhez akkor figyelembe veszi e hogy 4.10 es kernel van a rendszeren nem a 4.8 as,és a 4.10 est fogja frissíteni? vagy mi lesz,ez elbizonytalanított.Úgy döntöttem megfogadom a tanácsot,és annak ellenére hogy nem okozott galibát,többet nem frissítem,esetleg ha valami probléma lenne csak akkor.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
floatr #29723 üzenetére
Canonical Kernel Team nevű tárolóba botlottam használtam is egy ideig,minden reggel,új kernel jött,nem csinált szerencsére problémát,nem tudom normállis e ez,no mindegy leírás alapján feltettem a 4.10 est,az is jó volt,időközben levettem a C.K.T tárolót,jobb a békesség alapon,de kíváncsiságból visszatettem hátha jött a 4.10 hez uj frissítés,és ez hamarabb felteszi,erre,a 4.8 nak rakta fel a 40 es verzióját,ezután kérdeztem,nehogy majd a jövőben baj legyen,inkább nem piszkálom.
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok, az érdekelne engem hogy ha egyébként semmi probléma nincs a rendszerrel,minden tökéletesen működik,van e értelme a kernel frissítésnek,vagy elég az ami majd jön a frissítésekkel.
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok,ha valakit érint a dolog,tegye meg a megfelelő lépéseket.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest