- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
almi
senior tag
-
almi
senior tag
Okés, köszi!
Én ezt is elfogadom. Viszont nem szeretném, hogy mindenki hozzáférjen a DC-hez, vpn-hez, stb és véletlen is, de elállítódjon valami.. Valamit eltolnak a fejlesztők és akkor meghal a DC, a levelezés stb..De ha az úgy simán megy, hogy minden egyéb megy az egyik szerveren (DC, Fileserver, mail, vpn, apache) a másikon pedig a szoftver környezet van belőve, az úgy jó lehet sztem, nem?
-
almi
senior tag
Ez egy kis cég lesz, szóval kb. 15 ember.
A fejlesztő szervert használná kb. 3 fejlesztő + esetleg én, a domainben pedig kb. 15 gép lenne, és 15-20 user(A dolgozók userei ugye, esetleg 1-2 tech és test user.). Egyszerre VPN-en sztem nagyon max 10 ember lenne. 3-4 ember viszont külföldön lenne szinte folyamatosan(legalábbis eleinte), nekik a mail elérés és a shared drive-ok miatt lesz szükségük vpn-re. -
almi
senior tag
Áháá. Nem tudom, Eddig Windowsal foglalkoztam, ott nem volt szerencsés, hogy ha minden egy szerveren volt. Külön volt ugye Exchange, külön a DC stb. Ezért gondoltam, hogy külön külön szervert csinálok neki.
No meg azért, hogy ez a sok cucc megfér-e egymás mellett. Nem rossz mondjuk egy apache-ot futtatni a DC-men, stb?
A fejlesztőt mindenképpen külön szeretném. Van egy alkalmazás, ami élesben fut már valahol és ez egy ilyen teszt/fejlesztő környezet lenne, ahol ugyan úgy fel van configolva és telepítve a cucc, mint az eredeti.
-
almi
senior tag
Ő, biztosan így is jó, bár nem teljesen tudom, hogy hogy is kell ezt elképzelni.
Nem tudom, hogy így egy daemonon belül mik a korlátok, hogy is kell ezt pontosan elképzelni. Pl. a fejlesztő szerveren egy egész komoly configot kell felállítani. Ez mondjuk megy a daemonon belül?
Vagy ezt már a dockerrel keverem? -
almi
senior tag
Sziasztok!
Egy elég általános kérdéssel fordulok hozzátok.
Kezdő vagyok Linux téren, és hamarosan össze kellene állítani egy kis irodai hálózatot, szerverekkel.
Ubuntu szervereket gondoltam telepíteni, Vmware-re. A rendelkezésre álló host viszont egyelőre nem valami combos, szóval nem tudok minden szükséges dologra külön szervert létrehozni.
Amire szükség lenne: DC, File server, Mail server, vpn, egy fejlesztő szerver és az egyiken egy weblap futna.
32 GB ramom lesz jó esetben, szóval max 3-4 szerverből kellene megoldanom ezeket a dolgokat.
Mi a "legjobb" csoportosítás, milyen szolgáltatások futnak el egymás mellett kényelmesen és biztonságosan?
Mint pl.: SRV01 DC+File server
SRV02 Weblap + vpn
SRV03 Mail server
SRV04 Fejlesztő szerverMost csak példának írtam, nem tudom, hogy kivitelezhető-e így. Weblap ugye kimegy netre, ott nagyobb biztonság kell, stb.
De eleinte jobb lenne, ha mondjuk csak 3 szerver futna.
Mi lenne a legjobb csoportosítás?
Köszönöm szépen!
-
almi
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyelőre csak virtualbox-ban fut, teszt jelleggel, hogy ha élesben kell, akkor már ne legyek abszolút kezdő.
Ez a libpam-smbpass elvileg szinkronizálta a kliens gépeken futó local usereket és így lehetett vele alakítani a mappa hozzáféréseket.
Egyelőre biztos, hogy nem lesz domainem, szóval mit ajánlotok a libpam helyett?
(Esetleg valami jó leírást, hogy hogyan is lehetne ezt megvalósítani?)Köszi!
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu file szervert szeretnék csinálni, de valamiért nem tudom feltenni a libpam-smbpass-t Ubuntu 17.04-re.
A következő hibát kapom:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Package libpam-smbpass is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package 'libpam-smbpass' has no installation candidateMi lehet a probléma?
Próbáltam már az apt-get update-t is, felrakott mindent és utána is ezt a hibát kapom.
Köszi!
Üdv.
almi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged