-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Ubi alatt ki mit használ zene lejátszásra?
Van valami Foobar-szerű lejátszó? -
T_Stark
őstag
Köszi a tanácsot, alszok rá egyet, ma már úgysem telepítek.
De valószínűbb hogy feltolom arra a 20GB-os helyre amit már megcsináltam neki, aztán lesz ami lesz.
Ha beüt a sz*r, még mindig inkább a Windows-t csesszem szét, mint a terás vinyómon csináljak valami adatvesztést ami csupa fontos dologgal van tele. -
T_Stark
őstag
(#6545) Syl
Akkor ezt a home partíciót szerintem én kihagyom ha ki lehet, amúgy sem tárolok semmit az ilyen előre elkészített mappákban Windows-on sem, azért van a 400-as partícióm meg a terás vinyó hogy a cuccok oda menjenek.(#6546) csixy
Az 1 terásat nem akarom bántani, az csak adattár, azon vannak az űberfontos dolgok, meg az amúgy is egy 5400 RPM-es Green vinyó, az 500-as meg 7200 RPM, a rendszert mindig arra teszem.
Az 500-asra akarom mindenképp rávarázsolni mindkét rendszert, ha lehet, ha nem lehet normálisan megoldani akkor meg marad ahogy van, annyira nem fontos. -
T_Stark
őstag
-
T_Stark
őstag
Na szóval, így néz ki a dolog:
Az 1MB-os unallocated nem tudom mitől van ott, de az már régóta ott van, nem tudok vele mit kezdeni.
A 350MB-osat a Win8 csinálta, a 45 GB-oson van a Win8, ez volt eddig 65, amiből lecsíptem 20-at, az lett az a 20GB-os unallocated amire az Ubit szánom majd.A 400GB-oson pedig adatok vannak.
Jó lesz ez így, vagy valamit elrontottam?
-
T_Stark
őstag
válasz
lionhearted #6522 üzenetére
A 65 GB-os C-ből lecsíptem 20GB-ot (a Win8-nak 45 is bőven elég), akkor arra a 20-asra megy majd az Ubi.
Több partíció nem kell? Swap, home meg ilyenek?
Nem tudom hogy megy ez, most telepítek így először ubuntut. -
T_Stark
őstag
Üdv!
Párszor már volt fent az Ubuntu, de csak wubi-val mertem feltenni. Most gondolkodok rajta hogy kipróbálom "rendesen" is.
Viszont így abszolút kezdőként nem tudom hogy álljak hozzá. Az 500GB-os HDD-men van most 3 partíció és egy Win8. Az egyik partíció az a 300MB-os amit a Win8 csinált magának, a másik egy 65GB-os C amin a Windows és a programok vannak, és van egy 400GB-os D amin adatok vannak.Az Ubuntu-nak mennyi, mekkora és milyen partíciók kellenek? Hogy lenne érdemes megcsinálnom úgy, hogy a jelenlegi Win8 és az adataim is sértetlenül ússzák meg a dolgot?
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Ubuntura tudtok valami jó foobar-szerű audio lejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged