- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
walanr
csendes tag
Sziasztok.
Már lassan 1 hónapja használok kubuntut, de pár napja a frissítéskezelő nem hajlandó működni, azt írja, hogy Úgy tűnik, hogy már fut egy másik csomagkezelő. Zárjon be minden egyéb csomagkezelőt csomagok telepítéséhez vagy eltávolításához. Mit keressek? mit kellhet leállítani? Valahol korábban írták erre ezt a parancsot: sudo lsof /var/lib/dpkg/lock, de ez nekem semmit nem ad ki terminálban. -
walanr
csendes tag
Sziasztok
A napokban úgy döntöttem, hogy a win 7 mellett böngészésre videózásra (tehát amire 90%-ban használom a gépet) telepítek egy Linuxot, mert a win az utóbbi időkben elég instabil. 3 félét próbáltam, ebből a legtovább a kubuntu jutott, de még ő sem működik rendesen. Az opensuse telepítés közben meghal, a linux mint pedig telepítés után nem hajlandó elindítani a GUI-t. A kubuntu elindul, csak a betöltőképernyő után megszűnik a videojel, a monitor kikapcsol (közben a hangszóróból jövő hangok alapján betölt, csak nincs kép). Ha két-háromszor rányomok a kikapcsológombra, akkor viszont hirtelen visszajön, és be tudok jelentkezni, tudom használni. Kikapcsolásnál újból gond van vele, mert összeomlik, lefagy és csak valami zavart hagy a monitoron. Már elég sok mindent megpróbáltam, de a linuxhoz még kezdő vagyok, adjatok tanécsot, mihez kezdjek?
Ja igen: a gépem:
DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000
MSI K9N SLI V2
4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
ATI Radeon HD 5670 (1024 MB)
Integrált hang
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest