- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ManY
senior tag
válasz
lev258 #23855 üzenetére
Most igazából ott tartok hogy a wint is újra kéne raknom mert rendeltem neki egy 256 os samsung sm951 m2 est de nem nagyon tudja az aqua beszerezni ezért még mindig várok rá (kb 3 hete)...
arra már rájöttem hogy a 256 nem lesz elég játékoknak úgy hogy még normális linuxot is szeretnék
úgyhogy időközben elugrottam egy 256 os evo ért amit a win mellé használnék majd adattárolónak meg játékokat oda telepíteném... ebből egy 64 gigát lelehetne keríteni az ubuntunak.jelen pillanatban pedig egy 1 terrás hgst winyó van benne amin a win pörög
tehát úgy fog kinézni a művelet hogy a win marad a hgstén egyenlőre
az ssd t meg mindjárt beszerelem és arra menne akkor 2 partíció...
180 giga mondjuk adat néven és a maradék az ubuntunak egy új partíción
vagyis pontosabban annyi partíción amennyit létrehoz magának az ubuntu
gondolom van vagy 20 XD najó csak vicceltem
adatok nem fontosak sehonnan, munkák giten...Előre rettegek
létrehoz még nekem 2 új bootopciót
az már összesen 5...
-
ManY
senior tag
válasz
lev258 #23852 üzenetére
Ha kihúzom a pendriveot akkor is látom
de ha úgy próbálok indítani róla hogy nincs bedugva a pendrive akkor valami DOS szerű módot dob be.A grubot ha silentbe rakom utána rendesen indítja a windowst vagy a régi efi módban a windows jel alatt karikázva?
Bár mondjuk ebben az esetben már gondolom minden ilyesmi értelmét veszíti és ki kell kapcsolni a fastbootot is meg mindent... hogy működik ez?
-
ManY
senior tag
válasz
lev258 #23850 üzenetére
sajnos kitörlöm és következő indításkor újrateremnek
pontosan mit jelent az hogy efi miatt? UEFI modba telepítettem az ubuntut is...
vagy legalábbis a telepítő pendrivera azt írta uefi, meg gpt t választottam mikor készítettem.ha a grubot belehet úgy állítani nem fogja megdobni a bootidőt?
logikusan ebben a esetben valamit a windows boot előtt elindít nevezzük ezt GRUB nak és máris több időről beszélünk de ha ezt lehet minimalizálni akkor oké
de utána rendesen uefis módban asus logóval elkezd nekem bootolni a gép?
olyat még nem láttam -
ManY
senior tag
Sziasztok
Ubuntu telepítéskor valamit elkreténkedhettem és most biosban 2x irja az ubuntut mint boot opció...
Maga az ubuntu egy pendrivera telepult de a windows os belső winyóra rakott egy inditó valamit vagy inkább 2 t, hogy lehetne az egyiket eltűntetni?Ujratelepiteshez is adhattok tanacsot akár
Cél az lenne hogy az hogy egy ubuntut rakok a win mellé ne csessze el a windows os boot időt egy oprendszer valasztó kepernyove,l hanem automatikusan a win induljon, viszont ha megnyomok egy gombot inditasnal akkor win helyett linux induljon.Ez most ugy van megoldva hogy bedugom a pendriveot es f2 gep inditasakor majd ranyomok biosban a boot override nal hogy ubuntu es ilyenkor ubuntut indit de magatol ha csak bekapcsolom a gepet gyorsan dobja a windowst uefis modban asus felirat alatt karikazva tolti a wint.
Elore is koszi mindenki segitseget
Most tanulgatom a rubyt es muszaly volt ubuntut is tennem a win melle mert winfoson nagyon szenvedos es bugosviszont jatszani is szeretnek neha arra meg elengedhetetlen a win. Igy most felig tanacstalan vagyok de a mostani helyzettel mar kibekulok reszben csak szurja a szemem a plusz 2 uj bootolhato hely a winyon
Egyebkent nem ertem hogy egyaltalan miert nyult a winyohoz miert nem mindent a pendrivera rakott vagy ha kulon particio kell miert nem a pendrivebol faragott maganak plusz 1 et
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Linux haladóknak
- Netflix
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest