-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Mivel a Unity-vel is gondod van, meg ezzel a 2 topbar-ral is én javaslom, hogy próbáld ki a Gnome3-at vagy a KDE vagy Cinnamon vagy akármi mást.
Talán Gnome3-at, mert az a "jövő" az Ubuntunál, úgy értem, hogy az lesz az alap desktop az Ubuntunál, kivéve a Kubuntu, Ubuntu Gnome, és társai (muszáj vagyok leírni, mert magyar fórumon nagyon kötekedőek
)
Gnome3 nálam speciel sokat fogyaszt. Olyan 1.3GB Ram-ot. Ezzel ő vezeti a dobogót. Második a KDE, aztán a Unity 1.1GB Rammal. (De anno nekem a 14.04-el voltak ilyen gondjaim, valami driver vagy valami más az oka... sőt volt olyan verzió talán a 12.10 ahol minden megnyitott folyamat a bezárás után is futottak, így
kill
paranccsal kellett őket mindig manuálisan leállítani.ASUS és Dell laptopok esetében a Unity nálam is sokat fogyasztott alapszinten. A HP laptopokon és egy AMD APU-PC-n viszont ahogy írtam tényleg csak 1.1GB Ramot eszik és ezzel jobb mint a Gnome3. (Igen próbáltam azzal). Érdekes módon ezen a két utóbbi laptop és PC-n a Cinnamon fogyaszt a legtöbbet.
Nekem ezekből az jön le, hogy hardware probléma.
Én pont ezért szeretem a Unity-t hogy mindenhol ott van a Dash és a topbar, egyszerűen. Sajna Gnome3-nál nem tudtam előhozni, hogy duplikázam a Dash-to-Dock-ot.
Szerintem "Asztali Környezet" cserét kellene végrehajtanod.
-
Itt van több módja a felesleges services ideiglenes vagy végleges leállításának:
How to enable or disable services?
How to Manage Systemd Services on a Linux System
Itt azt írják, melyik fut alapértelmezetten, melyiket javallott futtatni, de értelemszerűen a felhasználó igényei ezt felülírhatják:
Linux Default Services Which Are Enabled at Boot
(#30749) imibogyo
A gyors rendszerindítás kikapcsolása Téma összefoglalóból puskáztam
-
-
kriszpontaz
veterán
Mármint 14.04 LTS? Mert az elvileg 2014. április 17-én.
-
-
HardRic
addikt
http://www.omgubuntu.co.uk/2013/12/trim-ssd-support-enabled-ubuntu-14-04
14.04 alatt már alapból engedélyezve van a TRIM. -
Syl
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- EA Sports WRC '23
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest