- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
N0zer0 #16126 üzenetére
A rendszerpartíció nem nagyon töredezik, mert ugyan van, hogy sok fájl íródik rá, de ezek többnyire pici, állandóan változó (pl. log) fájlok. Megaméretű fájlok meg nem változnak olyan sűrűn, hogy a Windowsétól jelentősen eltérő filestruktúra (nem a mappastruktúra, hanem a fájlok elhelyezésének rendje) a Windowson szokásos töredezettségmentesítést szinte teljesen feleslegessé teszi.
Egy egyszerű leírás. -
törölt tag
válasz
Aethelstone #16122 üzenetére
Meglehet, te így használod. De ez azért még gyakorlott Linuxos körökben sem átlag otthoni felhasználási mód, nemhogy egy olyan embernél, aki lehet, nem is tudja, eszik-e vagy isszák a Linuxot. A felhasználás köre meg amúgy fel lett sorolva. Arra nem kell 50GB /.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #16116 üzenetére
Nem érzem lesavazásnak, ha egy feleslegesen nagy, és nagy eséllyel messze ki nem használandó partícióra valaki azt mondja, hogy nagy. Mert 50GB tényleg az. Asszony gépén a 64bites Debian a 20GB-s partícióból 12-t használ, pedig van rajta egy s más.
Ha itt vagyok, mikor kérdezi, akkor neki is ezt írom. -
törölt tag
válasz
énvagyokAdam #15912 üzenetére
Jaja, nem figyeltem.
Lehet, valóban egyszerűbb újraformázni. -
törölt tag
válasz
énvagyokAdam #15906 üzenetére
Lehet, de ilyen eksönöknél azért az adatvesztés lehetősége fennáll.
Én annak idején nem csináltam meg a /home partíción, mert akkor még nem volt külső mentési hely.(#15905) csiben1
Terminál:sudo apt-get install lubuntu-desktop
vagy
sudo apt-get install xubuntu-desktop
Ha ezekkel is, akkor rakj Manjarot, vagy valami mást.
-
törölt tag
válasz
énvagyokAdam #15902 üzenetére
-
törölt tag
válasz
csiben1 #15890 üzenetére
Rakj fel egy másik felületet!
Lubuntu, Xubuntu, esetleg gnome-session-fallback.
A Unityt meg minden járulékával töröld le!(#15891) énvagyokAdam
Direkt szívattad magad a 13.10-zel? Két hónap múlva lejár, nem lesz több frissítés, és válthatsz másra. Ha jót akarsz magadnak, akkor LTS-re (12.04 vagy 14.04), de hogy melyikre, az már csak kísérletezéssel fog kiderülni. -
törölt tag
Hali!
Ubuntu 12.04 Gnome fallback: alsó panel nem reagál a jobbklikkre, nem kerül oda semmilyen megnyitott program ikonja, így r=1 szinten problémát okoz a már megnyitott ablakok meglelése. Tudom, utóbbira korrekt megoldás az alt-tab, de azért jó lenne vissza a régebbi állapot.Más.
Lubuntut használok, az update-manager rendszeresen feljön anélkül, hogy bármi frissíteni való lenne, vagy lett volna, de újraindításra buzdít. Van valakinek ilyen jelenség? Esetleg megoldás?Köszi
T -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15858 üzenetére
-
törölt tag
-
törölt tag
Pedig de. Pl. a héten is jött.
"a linuxosok a 11.2.202.356-os verzióval kapják meg a javítást" -
törölt tag
-
törölt tag
"Telepítés közben nem fogok tudni feljönni."
Miért is nem? A LiveCD/DVD/USB-nek pont az az egyik előnye: először a live rendszer indul el, kipróbálhatod a hw-elemeket, böngészhetsz. Utóbbi fícsör miatt a telepítés közben is böngészhetsz, tehát ide is feljöhetsz. Kábeles netet bedugod vagy a wifi-re mész, jelszó megad, és megy a net. A telepítéshez is kell, úgyhogy ez nem lehet akadály.Milyen két gépről? Hol volt szó eddig két gépről? Avagy mit számít, hogy két gép van? Egyszerre kettőre úgysem telepítesz.
-
törölt tag
Most egy (akármilyen)buntu van a gépeden, nem? Mivel nem számít, telepíted-e újra vagy sem, javaslom, hogy telepítsd ÉS KÖZBEN gyere ide fel, és úgy csináld, hogy közben kérdezel!
Nyilván live rendszert indítasz (*buntu kipróbálása...), és mikor felállt, akkor először feljössz ide a fórumra, utána indítod az asztalról a telepítőt. -
törölt tag
Értem. Ez az egy évvel ezelőtti itt nem látszott.
Ezzel együtt a cd-ről telepített upgrade felesleges volt. Simán upgrade-elhettél volna rendszeren belülről, utána felrakhattad volna a X/Lubuntuhoz kellő, és leszedhetted volna a nem kellő cuccokat. Csatolni semmit sem kellett volna. De ha már telepítetted, akkor meg a csatolás nem bonyolult, én is most csináltam (két hete?, amikor kijött a 14.04), amikor újraraktam. Ugyanaz a felhasználónév, simán, formázás nélkül becsatol a /home alá, újraindít, és minden megy.
De: szintén akkortájt raktam egy Asus Eee PC 900-ra is, két kicsi SSD, az egyikre a /, a másikra a /home, a /usr és a swap, simán megvolt. Tehát a másik lemezen lévő /home sem gond, és nem csak azért, mert frissen telepített.Bár ahogy nézem, nagyon elfajultak a dolgok.
-
törölt tag
Ha jól látom, 4-5 napja raktad fel az első Ubuntut.
Feleslegesen upgrade-eltél, mert simán rakhattad volna fel egyből a 14.04-et. Ezen belül még a livecd-ről való "upgrade" meg még feleslegesebb volt. A telepített 12.04-en belül egy alt-F2
gksu update-manager -d
és ez megtette volna, amit akarsz. Most olvastam végig a sort.
Ha a 14.04-nél tartasz már, akkor célegyenesben vagy. Felrakhatod a teljes Lubuntu desktop felületet, vagy csak az LXDE-t (jóval kevesebb felesleges programot rak fel, pl. ha az alap Ubuntu felment, akkor már van Libre Office-od, így a Abiword és a Gnumeric felesleges). Ha meg fent van a szükséges minimális felület, leszedheted a többi, már nem kellőt (persze, enélkül is leszedheted, de akkor csak a konzol marad
), így kevesebb helyt foglal a gépeden.
Mielőtt bármit csinálsz, egy képernyőképet tölts fel ide a GParted-ről, minden lemezről! Ha van hdd-ről induló rendszered, akkor azon belülről indított GParted-ről, ha nincs ilyen rendszered, akkor LiveCD-s GParted-ről. Addig SEMMI MÁST NE CSINÁLJ!
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #15544 üzenetére
Nekem már évek óta nem megy a Unity, kb. ugyanezt csinálja, így én Lubuntut használok.
-
törölt tag
Most nézem, a Lubuntu LTS az nem Ubuntu LTS, azaz desktopra csak 3 év a támogatás, nem 5.
New Features in Lubuntu 14.04
LTS Support (3 years).
-
törölt tag
válasz
gtasystem #15493 üzenetére
Control compiz zoom from the command line
Hirtelenjében ezt találtam.
Ha nagyon nem megy, akkor végső soron a recovery-ből is törölheted a saját mappádban a compiz beállításokat, vagy akár úgy is, hogy átmenetileg felraksz egy másik felületet (mondjuk az lxde-t), és mivel azt indítva nem indul a Compiz, így a nagyító sem.
Saját mappádban .compiz (pont van előtte) nevű rejtett mappa, a fájlkeresőben ctrl+h-val teheted ezeket láthatóvá.
(#15496) hcl
Nekem nem sikerült ezzel beállítani. Azaz részben igen, csak amikor kikerült, akkor lefagyott a panel, ha rákattintottam, hogy csatlakozzon.(#15494) montgat
A vezetékest nálam látta, csak a wifi-t nem. Melyikkel próbáltad? -
törölt tag
válasz
gtasystem #15490 üzenetére
Találtam ilyet.
Bár ő éppen használni szeretné. De esetleg erre, azaz a Compiz (config settings manager-ben) keresgélhetsz. -
törölt tag
válasz
vicces #15463 üzenetére
Én fentebb írtam, hogy egy Asus Eee PC 900-ra raktam múlt héten 14.04 Lubuntut. Nyilván az ssd miatt is, de fürge, 1GB rammal is. Sajna a böngészőkkel csak reklám, flash és JS blokkolással lehet segíteni, csakhogy utóbbi kettő kényelmetlenebbé teszi a böngészést. Ez van.
-
törölt tag
válasz
sanchomuzax #15259 üzenetére
Hali!
ctrl-alt-F1/2/3/4/5/6 valamelyikét beütöd, konzolra mentél, belépsz, és itt is telepíthetsz, eltávolíthatsz. Ha az aptitude-ot indítod, akkor egy Synaptic szerű csomagkezelőt kapsz. A menüjében megtalálod a kezelő parancsokat. Takarítasz, és újra raksz. -
törölt tag
válasz
Dashington #15247 üzenetére
Mármint a synaptics drivert érted? Nem kell. Vagy van más beállító? Ezt lehet, le kell. Tedd fel, nézd meg!
Hibája, hogy nálam a gui vagy a rendszer újraindítása után "elfelejti" kikapcsolni a touchpad-ot (nekem az van beállítva). Lehet, mást is elfelejt majd, nem tudom. -
törölt tag
válasz
Dashington #15239 üzenetére
gpointing-device-settings
-
törölt tag
Igen, olvastam. De a kis f.szom, hogy miért nem lehet úgy megcsinálni, hogy lássa a wifikártyát. A Wicd egyből látta, és egyből lehetett csatlakozni.
Meg persze lehetne terminálban is csatlakozni. Egyszer komolyan veszem magam, és megtanulom azt is.(#15230) stopperos
Kedvencem. -
törölt tag
No, felküszködtem a 14.04-et a saját gépemre is. Először mini.iso-ból, de iszonyatos instabil volt bármelyik felület, xfce4, lxde, gnome fallback. Újraraktam lubuntu.iso-ból, így is kellett a hálózatkezelőt csesztetni (nem műx a wifi), network manager le, wicd fel, ez műx. Összességében 5,7GB, teljes Texlive-vel, LibreOffice-szal együtt, persze nem felrakva a Texlive több száz MB-nyi dokumentációit.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #15161 üzenetére
A repóban az a verzió (talán opensource, vagy mi) szokott lenni, amelyikhez nem lehet USB-s eszközt csatolni.
(#15162) DS39
Én kiírtam (L/Ubuntu) DVD/CD-re és pendrive-ra is, mindkettőnél megjelent a wubi.exe. Nem indítottam, mert nem arra voltam kíváncsi, de ott volt.(#15168) vicces
ctrl+D -
törölt tag
válasz
lionhearted #15116 üzenetére
Lubuntut írtam feljebb, és vicces is írta: a wifi-kártya driver nincs benne. Mini.iso is eszembe jutott, de elvoltam.
Akinek feltettem, letöltögetni nem nagyon akar, gyakorlatilag netezni (Médiaklikk.hu-n a Kossuthot, esetleg tv-t), skype-olni, egy-két doksi. De nagyon minimális rendszert azért nem akartam, mert egy hét múlva Brüsszelben lesznek, oda meg nem nagyon tudok kiszaladgálni, hogy javítgassak. -
törölt tag
No, Asus Eee PC-re felment az alap 14.04, majd alakult LXDE-re. (Mondjuk nagyon nem tetszik, hogy a Unity és a Gnome teljes magyarítottsága ellenére LXDE-re váltva US billentyűzetkiosztás fogad.) A telepítés harmadjára lett jó. A 4GB-s SSD-re ment a /, a 16GB-os másikra a /usr, a /home és a swap. A /usr-t elsőre "kicsire" csináltam, a 4GB már alaptelepítés után is olyan 85%-ig tele van. Így utólag tologatom a partíciókat, 1GB megy a /home-ból a /usr-nek. Kész lett, megy.
Nyilván nem lesz egy sebességbajnok, de azért az XP-hez képest szépen fut. Pl. a több percnyi (jelszó nélküli) XP boot egy 40 sec-es jelszavas Ubuntu boot.
Felment a Pipelight is. Szerintetek érdemes a Pipelighton keresztül a Windowshoz való legfrissebb flash-t is feltenni?
Skype kép, hang megy.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #15078 üzenetére
pm-suspend-hybrid?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #15001 üzenetére
Jó sokára, de inkább
gksu update-manager -d
-
törölt tag
válasz
lionhearted #14907 üzenetére
Ok. Nem is adja fel. Így friss telepítés lesz.
Viszont az Eee PC-re pendrive-ról közvetlenül nem tudom telepíteni, előbb az Ubuntut kell, utána átpofozni Lubuntura, mert a Lubuntu telepítővel nem látja a wifit, és nem ad hangot, amikor pl. a mediaklikk-en elindítok valamit. Ubuntu telepítővel ugyan azokkal a paraméterekkel megy a dolog.
-
törölt tag
válasz
lionhearted #14903 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Azt hittem, ha az Ubuntut rakom fel, akkor az Ubuntu-tárolós LX-csomagok is frissülnek.
-
törölt tag
Hali!
Egy Asus 900 EeePC-n kell kukázni XP-t. 12.04 LXDE-s Ubuntut rakok rá. Jó lesz?
Lemezről, pendrive-ról futott. Az ssd-hez kell valamit bütykölni? -
törölt tag
MIni.iso-val minden van.
(#14874) Decepticon
Ha megy a 14.04 (esetleg majd a 14.04.1), és nem nagyon cserélsz benne valamit nagyon újra, akkor felesleges a 14.10-re menni. A fontos programokat úgyis frissítik (a 14.04.1 még újabb kernellel is jön majd, nagy eséllyel), amit meg esetleg nem, ahhoz mindig van külső tároló, legtöbbször maguktól a program készítőitől. Pl. a LibreOffice a Launchpad-en. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14809 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14809 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14807 üzenetére
No de a wget-tel szembeni averziódat még mindig nem indokoltad meg.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14803 üzenetére
Most ezt nem igazán értem. Miért nem alternatíva? Mi a bajod vele?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14800 üzenetére
"Lassú, körülményes."
?
man wget
-r --recursive
Rekurzív (recursive) letöltés. Az URL protokolltól függően ez
két dolgot jelent. HTTP oldalak rekurzív letöltése azt jelenti,
hogy a parancssorban megadott URL-t letölti, azt HTML-
dokumentumként kezeli (ha egyáltalán az) és letölti mindazokat
az állományokat, amelyekre a dokumentum hivatkozott, ezt
folytatja egy megadott szintig (alapesetben ez 5 szint, -l
opcióval megváltoztatható). wget a HTTP szerveren található
könyvtárstruktúrával azonos struktúrába tölti le a
dokumentumokat.Ez az opció bemutatóknál hasznos, ahol a lassú Internet
kapcsolatot szeretnénk elkerülni. A legjobb eredményt akkor
kapjuk, ha a hivatkozások relatívak, mivel így az oldalak a
letöltött helyen is gond nélkül fognak működni.FTP esetén a rekurzív letöltés a megadott könyvtár összes
alkönyvtárának letöltését jelenti, hasonlóan a HTTP rekurzív
letöltéséhez.Jól meg kell gondolni a rekurzív letöltés használatát, mert az
Internet kapcsolat nagy leterhelését eredményezheti. A
terhelést a letöltés mélységének csökkentésével (Ld. -l)
és/vagy az újrapróbálkozások számának csökkentésével (Ld. -t)
lehet csökkenteni.-l szint --level=szint
A rekurzív letöltés mélységét adja meg. Alapesetben ez 5. A
megadott letöltési mélység elérésekor a letöltés visszatér a
szülőkönyvtárba, és onnan megy tovább másik szálon. Így az -r
-l1 használata csak egy dokumentumból történő letöltést
eredményez. A letöltés mélységének 0-t megadva (elméletileg)
végtelen mélységű letöltés érhető el. Jól gondoljuk meg, mert a
letöltött dokumentumok száma exponenciálisan növekszik a
letöltés mélységével.Példa a manuálban:
Yahoo letöltése 50 letöltési mélységben:
wget -r -l50 http://www.yahoo.com/(
Ne tedd!)
Nem látszik körülményesnek.
Próba:
wget -r -l2 http://mek.oszk.hu/12400/12427/index.phtml
Eredmény (egy saját mek.oszk.hu mappa létrehozása után oda töltött le):
BEFEJEZVE --2014-04-10 12:11:03--
Valóságban eltelt teljes idő: 22s
Letöltve: 153 fájl, 15M 7,7s alatt (1,94 MB/s)Sem lassú, sem körülményes nem volt. Külön jelezném, most csináltam először.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14795 üzenetére
Köszi.
Bár mintha videók letöltéséről is szó lett volna. Vagy csak én értettem félre valamit?
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14793 üzenetére
No, de komolyan kérdeztem, melyik az a kiegészítő.
-
törölt tag
Üdv!
Abban segíjjetek nekem, hogy lehet a teljesen felesleges PAE-kernelt és csatolmányait lezúzni a 12.04-ről. Egyszerű kijelölés és törlési kísérlet nem működik. Neten keresgéltem, de nem találtam olyan megoldást, ami nekem működne.
Köszi
T -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14504 üzenetére
Akkor öröm és bódottá!
Tényleg jó, a raw külön is jó. És nem csak DNG-t, de nálam PEF-et. Nyilván a Gimp miatt. És kattal lehet váltani a raw-jpeg között.
-
törölt tag
Erre csak azt tudom írni, amit arra a cikkre, ahol írják, hogy megtalálták a 4-es metró alapkövét:
Végre!
Bár az akkor is fennáll, hogy csak akkor, ha ott a fókusz. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14498 üzenetére
Ami meg engem bármelyik windowsos képnézegetőben idegesít, hogy az egéggörgővel nem tudok belenagyítani a képbe. Meg általában a Windowson: ahhoz, hogy egy ablakban görgetni tudj, bele kell klikkelni.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14498 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon idióta a megfogalmazásod. Nekem az általad végtelenül fontos funkcióra eddig sem volt szükségem, és valószínűleg nagyon sokan vannak ezzel így. Ami azért is nagyon valószínű, mert nem programozták bele pont ezt a tudást programba. És hidd el, nem azért, mert bénák, vagy ne lehetne megcsinálni Linuxon (szerintem egy rövid kiegészítő szkripttel is megoldhatná, ha valakit érdekel és ért hozzá).
A gpicview ráadásul éppen majdnem azt tudja, csak még kettőt kell klikkelni a fullscreenhez.
Amúgy ne idegeskedj! Írd meg magad, nyílt forrás. Vagy küldd el a kívánságodat a készítőknek!
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14495 üzenetére
Hali! Nálam most a gpicview van fent. Van szalagos ki nézet, de az csak kinyitja a klikkelt képet. Azonban az így megnyitott képbe duplaklikk után feljön a fullscreen, amiben aztán a többi képet is nézheted, míg alul ott marad a szalagon a kis nézet.
-
törölt tag
válasz
gyulank #14415 üzenetére
Azért teszed sokkal jobban, ha tárolóból telepítesz mindent, amit lehet, (ha réginek találod a csomagot, van sok külső tároló -- pl. a VLC-hez is -- a Launchpad.net-en,) mert itt frissülni fognak, nem kell a szokásos windowsos megoldás, hogy egyenként ellenőrzöl és frissítesz minden programot.
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14380 üzenetére
Az mit jelent, hogy kézzel? Kinyomtatod, megfogod és rárakod?
Terminálban:
sudo apt-get install ... és itt akármennyi csomag nevét felsorolhatod, ami a tárolókban van, ha nem tudod végig, akkor valamennyit az elejéről beírva tabbal kiegészíti, ha több választási lehetőség van, akkor dupla tabbal ezeket listázza, és így írhatod tovább. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lionhearted #14308 üzenetére
No, most beállítottam 0.0.0.0-ra, és megy. Köszi.
De alapból is az volt, és mikor még nem állítottam át, akkor nem ment. A T-Home-os mondta egyébként, hogy írjam be.
Ráadásul hiába állítom át felül 0.0.0.0-ra, ha alul beírom az IP-címet, automatikusan beírja fentre.
Sebaj. Most már jó.Default portot nem használok, inkább 5 számjegyűt, és természetesen gpg kulccsal lépek be.
-
törölt tag
Az alapszitu: itthonról tartom karban egy ismerősöm gépét. Az övé router -- most éppen az említett típus -- mögött van. Itthonról nem tudok belépni, amikor ott voltam náluk, akkor az ő hálózatára csatlakozva akkor is be tudtam, amikor a 192.x.x.x, a router által kiosztott, és úgy is, hogy a szolgáltató által kiosztott (az egyébként itthonról is próbált) IP-címet pötyögtem be. És természetesen beállítottam pf-ot, vagy legalábbis azt hiszem, mert a beállítófelületen beírtam az ehhez szükséges dolgokat. Ha nem így lenne, akkor a külső IP-címet beírva nem tudnék belépni még úgy sem, hogy egy routeren vagyunk.
A régebbi routereken is be volt állítva a pf, mert aktív volt a tűzfal. Az egyik router ráadásul a sajátom volt korábban, csak az övék tönkrement, és odaadtam nekik.
No, majd csinálok képeket a pf-beállításról, meg a többiről is, hátha jobban látjátok, és tudtok segíteni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
sh4d0w #14277 üzenetére
No, most már biztos, hogy nem tudok, mert itthonról nem lép be.
Ilyen úri huncutságok mint a mobilnet nem nagyon vannak használatban nálam.Sem okosteló, sem tablet.
(#14276) n00n
Több router-rel azért már sikerült ez a nem túl bonyolult akció, gyakorlatilag 3,5 éve így frissítgetem a gépet, volt, hogy egy hétig Germanyból tettem gond nélkül. De azok a router-ek egy egyszerű D-Link meg egy TP-Link voltak, az itthoni meg egy Linksys. De a nyomi Technicolor-ral nem megy. Múlt héten hívtam a T-Home műszaki segítségnyújtó szolgáltatását is, pont semmit nem tudtak segíteni. Viszont azt mondták, többeknek volt már bajuk ezzel a router-rel. Ha nem sikerül, hibajegy, és kicserélik. Köszike, hogy kísérleti nyúl lehetek. -
törölt tag
Hali!
SSH-n keresztül tartok karban Ubunturól Ubuntu, csak sajna, közben van egy Technicolor TC7200 router, amelyik eddig nem nagyon akarta engedni a port forwardot.
Most az én gépem is a helyi hálózatban van, így be tudtam menni a gépre a 192.xxx címen. Ezután megpróbáltam a külső ip címről is, mintha kint lennék. Így is be tudtam lépni. Ez vajon azt jelenti, hogy majd otthonól is megtehetem ezt, vagy azt jelenti, hogy bár külső ip címet írtam be, mégis csak azért tudtam belépni, mert én is a belső hálón vagyok?
Köszi
T -
törölt tag
Linuxos alapismeretek mindenkinek, ingyen
Ilyen is van. Nyilván nem magyarul, de a forrásból. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #14179 üzenetére
Különösebben nem zavar, hogy láthatólag totál figyelmen kívül hagytad, amiket írtam, de rögtön az első témába vágó hsz-emben írtam az ntfs-config-ot.
Most csekkoltam magamnál: 2GB-nyi képet másoltam külső ext4 hdd-ről a dualboot-os XP NTFS-ére. Kevesebb, mint másfél perc alatt végzett, és még az én ratyi gépemen (Intel Celeron M530) sem ment 100%-on a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest