- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
nemurea #19983 üzenetére
Nekem eddig sosem volt baj a pendrive-ról telepítéssel.
Az 50Gb ha van hely, miért ne? Lubuntu 8-10Gb-on elvan (ha ügyes vagy, ötön is), de pl. nálam a Kubuntunak lett egy 40 gigás partíció, azon vanvagy 20Gb hely, de mondjuk olyan a cucc, mint a karácsonyfa; szerver, hálózatról bootoló másik Linux, 3-5Gb levél
-
-
válasz
Misi1980 #19978 üzenetére
Ubuntu verziókból mindben van magyar. Ha gyengébb gép, akkor Lubuntu vagy Xubuntu, ha erősebb, akkor sima Ubuntu (ennek elég meredek a felülete) vagy Kubuntut tegyél fel. (Gúglizz utána, hogy néznek ki.)
Ezt elolvashatod, van benne Linux alapok, telepítés is, alapvetően Kubuntuhoz, de pl. a telepítés és az alapok mindnél ugyanaz. ( A telepítő mondjuk másképp néz ki, de ugyanezeket csinálhatod benne. )
A telepítőben persze, ki tudod választani, hogy melyik partícióra települjön. Érdemes mellé majd létrehoznod egy swap partíciót is (hogy az mi, az ott van a linken).
-
-
-
-
válasz
Misi1980 #19960 üzenetére
A windóz telepítő nem tud rendszertöltőt telepíteni?
Amúgy miért nem a winfos telepítővel particionáltál?
Mit kéne bootolni, dual boot, vagy windózt?@Lev258 : Ja, csak ha nincs fent más, csak ubi, akkor nincs Grub menü, ha jól emlékszem. Telepítőről könnyebben megtalálja.
-
válasz
szetcsuszott #19956 üzenetére
Azért egy memtestet letolnék rajta. Bootolsz a telepítőről, és memory test.
-
-
-
-
-
válasz
BlackJapan #19894 üzenetére
Linuxok alap filerendszere az ext (ext2, 3, 4) és a reiser...
-
válasz
BlackJapan #19891 üzenetére
Mondjuk Fat32-re Linuxot telepíteni, az elég perverz dolog
-
-
-
válasz
V.Stryker #19877 üzenetére
Mountolás jelszóval valami ilyesmi (csak gúgliztam, az én nfs-emen nincs)
mount -t nfs -o username=foo,password=bar ipaddresofNAS:MEGOSZTÁS /hova/mountolod/
Aztán csinálsz egy file-t, aminek az első sora #!/bin/bash
utána beírod azt a parancsot, ami mountolja a megfelelő megosztást, elmented, futtathatóvá teszed. Ezután az a script akárhonnan indítva bemountolja a megosztást. De azt is lehet, hogy x percenként lefusson, és ha megfelelő IP-je van a gépnek, akkor a megfelelő megosztást mountolja. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szetcsuszott #19789 üzenetére
Nézz meg egy Lubuntut, az is eléggé WinXp
-
válasz
toth_janika #19762 üzenetére
Adblockot neki.
-
válasz
szetcsuszott #19754 üzenetére
" és ha nem is hülyebiztos mint a windows, de legalább felhasználóbarát."
Ha rendesen bekorlátozod, akkor hülyebiztosabb... -
válasz
toth_janika #19732 üzenetére
Xxxterm. A Midorival együtt elég minimál.
Opera ami teljes értékű, de nem túl gépzabáló. -
-
válasz
szetcsuszott #19694 üzenetére
Terminálba, azaz parancssor. De másolhatod is, beillesztés crtl-shift-v szokott lenni a terminálba.
-
válasz
szetcsuszott #19690 üzenetére
Használt gépnél láttam olyat, hogy a bolt, ahol eladták, lekapta róla a legál Win8 matricát, majd Linuxos verzióként értékesítette...
-
-
válasz
szetcsuszott #19682 üzenetére
Ajánlat, hogy könnyebben menjen
Kubunturól van szó nagyrészt, de a particionálás, könyvtárszerkezet, az a többiben is majdnem ugyanaz. -
válasz
spammer #19629 üzenetére
Én írtam is ezt a lehetőséget
A Mindigtv-s tunert így is használom. Be kell hangolni, csinál egy csatornalistát, és azt odaadni a vlc-nek, vagy más médialejátszónak.
VLC nekem úgy indul, hogy nincs felület, csak egy keretes ablak, jobb kattra van menü, lejátszólista, abban vannak a csatornák.
Erre lehet .desktop-ot csinálni, de KDE alatt én inkább egy menübejegyzést alkottam, így onnan indul. -
-
-
-
válasz
szundybence #19591 üzenetére
Az is meg lett mondva, hogy lehet.
-
válasz
szundybence #19581 üzenetére
Ha jobban tudod, minek kérdezed.
-
válasz
szundybence #19576 üzenetére
Miután nem kell hozzá külön app, minek csinálták volna
(Kiteszel egy ikont a megfelelő parancssorral, ami pl. egy VLC-t indít a megfelelő streamre, én a TV vételhez ilet alkottam.) MindigTV-ről meg elsősorban a digitális földfelszíni jut az ember eszébe. Ma is tanultunk valamit
-
-
-
válasz
szundybence #19563 üzenetére
MNiért kéne alkalmazás? Amivel digitálos tévét tudsz nézni, azzal a Minddiget is (itthon a földi sugárzású digitális TV az a Mindig). Én VLC-vel nézem egy USB-s vevőről.
-
-
válasz
szundybence #19230 üzenetére
Hogy USB2 vagy 3 szabványú, az nem érdekes. Bármi mást be tud bootolni az a gép az USB kártyáról? BIOS felimseri az USB3-as portba dugott pendrive-t, mint HDD, látod a boot sorrendben? Ha ez nincs meg, akkor nem érdekes.
A Kendek féle 2 pendrive-os műsort akartam én is javasolni, az működhet.
-
válasz
szundybence #19225 üzenetére
Hm, külön kártyáról nem 1000% hogy mennie kell :S
-
-
-
-
Hello!
Mostanában tett valaki Lubuntut VIA procis gépre? Van itt egy C3-as procival szerelt laptop-táblagép hibrid (körbeforgatható a kijelzője, és visszahajtható a gépre) de a forcepae-t nem eszi meg a 14-es Lubi telepítője. Van VIA-kra valami speckó dolog, amiről nem tudok?
-
-
-
-
Hello!
Most duran el az agyam. Sógorcsaj gépére Lubuntu 14.04, Chrome kell neki. Feltettem.
Frissítéskor azt mondja, hogyW: Sikertelen letöltés: http://dl.google.com/linux/deb/dists/stable/Release A várt „non-free/binary-i386/Packages” bejegyzés nem található a Release fájlban (Rossz sources.list bejegyzés vagy helytelenül formázott fájl)
És nem találok rá semmi értelmeset, amit a Google hoz ott is ugyanez van megadva. Van, akinél normálisan frissül a Chrome? Illetve a tárolóinformációk? Kéne egy sources.ist sor... És innen csináltam a telepítést
Köszi
-
Tényleg utána kéne olvasni, ha nem érted, mit csinálsz, akkor nem is lesz jó.
Ezt szoktam önreklámozni, ha Kubuntu is, a telepítés menete és az alapfogalmak azonosak -
-
-
-
Nem. A telepített rendszerre teheted fel az xfce felületet a meglevő mellé, ha telepíted az xfce-desktop -ot. Ha USB-ről akarod kipróbálni, akkor az Xubuntu települője kell, azt nyomod ki a pendrive-ra, és arról bootolsz. Úgy ki tudod próbálni, és nem bántja a telepített 12.04-edet.
-
Az egyes Ubi verziók között kb. a felület a különbség, meg a hozzá adott progik.
Tedd fel az xfce-desktop csomagot (asszem ez a neve) és bejelentkezéskor fogsz tudni felületet váltani.
USB-re kiírni pl. Unetbootin, Yumi, Indítólemez-készítővel lehet telepítőt, az Live rendszer is egyben.
-
-
-
-
-
válasz
Dontorrent #15524 üzenetére
A frissítések között kellene felmennie, de az egy szem meglevő 14.04 alapból fent volt... Nem kell külön telepíteni, hacsak nincs valami gixer. Milyen gép, milyen VGA? Milyen driver?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
FіkuszKukіsz #15427 üzenetére
Az nem feltétlen hiba, ha nincs. Általában hisztiznek érte progik, de általában nem okoz gondolt
Azért jó, ha van egy enter a végén, mert esetleg valami úgy ír oda, hogy az előző sort folytatja -
válasz
FіkuszKukіsz #15425 üzenetére
Lehet rosszul írta be, és valójában nem csatolódik, csak amikor először rákattint, behúzza az automount? :S
-
-
-
Nem tudom. Ha megvannak a csatornák, akkor nem az lesz a baja, hogy nem jó a progi.
Én VLC-vel néztem (mostanában nem nézem, mert megint van analógom, és mivel nincs a kernelben driver, meguntam mindig fordítgatni) Amúgy sem sokat nézek TV-t, és digitálison is ugyanaz a hülyeség megy benne
-
Ha az bejön, akkor már működik... Ott valami a konfiggal lesz...
Nekem IT9135 alapú izé van, az pl. win alatt vagy konfig file szerkesztéssel, vagy finn csatornakiosztással találta meg az ingyenes adókatLinuxon meg kevesebb macerával, de elég hamar meglettek a csatornák.
-
-
Ez onnan volt, amit linkeltél; jó esetben le tudod fordítani, de ez 2 éves, azóta már csak csináltak hozzá rendes drivert...
A További illesztőprogramok nem talál hozzá semmit?
Azt kéne kiderítened, hogy ez milyen kernelmodulokat használ, és egy sudo lsmod után kiderül, hogy betöltötte-e -> ha be, akkor megy a tuner, csak program kell hozzá.Na meg ez egy TV tuner
-
-
-
válasz
sanchomuzax #15377 üzenetére
Ügyes!
-
-
-
-
válasz
Fritz Teufel #15346 üzenetére
Meredek
-
válasz
Fritz Teufel #15342 üzenetére
Én ezt egy sudo mc -vel oldom meg, és az mc szerkesztőjét használva
-
válasz
Fritz Teufel #15323 üzenetére
Azt írtad, a winnyóz se volt jó azon a gépen. Biztos 100%-os az a hardver? :S
-
válasz
vilmaboy #15310 üzenetére
- Tudsz készíteni 32 bites települőt 64 bites gépen. A telepítő ISO-t írod ki, ha 32 bitest teszel ki pendrive-ra, akkor azt
- PLOP bootmanagerrel még a félhalott CD-ről is tudsz USB-ről bootolni (egy kis ISO bootprogi, újraírható CD-re kiírod, az elindul, majd bebootol USB-ről)
- A rackes megoldás is működik, felteszed, és kis szerencsével működni fog másik gépen
- A Pentium M/Celeron M a PAE hiánya miatt nem fog csak úgy menni, a 12.04 támogatta utoljára. Tegyél fel 12.04-et, egy fakepae-t rá, és frissítsd le.
Vagy nézz utána, hogy lesz-e olyan közösségi kiadás, amihez forgattak PAE kernelt.
Nekem is van 2db Pentium M-es gépem, az is szép műsor lesz :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged