- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
válasz
quailstorm #9090 üzenetére
Jobbat.
Majd kiderül, mert mindenképpen össze akarom hozni a dolgot.
Más:
Avimerge-vel összedolgoztam a kétrészes avi-kat. Amíg a kapott fájlméret 2 GB alatt van, addig semmi gond. Viszont 2 GB feletti fájlméret esetén, ha Samba megosztáson keresztül, Win 8-on nézem a filmeket, akkor a 2 GB feletti részhez ugráskor több másodperc a reakció és elkezd terhelődni a proci.
Van valami megoldás erre? Tudom, hogy egyes eszközök nem szeretik a 2 GB feletti videókat, de ha eleve egyrészeset sikerül találni, azzal mérettől függetlenül nincs ilyen gond.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Próbált már valaki VHS-t digitalizálni Ubuntu alatt? Ha igen, milyen kütyüt és szoftvert használt hozzá? A különböző formátumban (VHS, mini VHS, mini DV) fellelhető családi videókat szeretném egységesíteni és rendszerezni végre.
-
megema
őstag
válasz
#40553216 #8962 üzenetére
Jó kérdés... Igazából nincs semmi különösebb oka. Fel is tettem inkább azt egy fórumtéma elolvasása után.
Ha XBMC felületre akarok automatikusan bejelentkezni (mert az lenne a cél), akkor 12.10 alatt alkalmazni kellett a grub fájlban az rc6 mód kikapcsolását, különben fekete képernyő fogadott kurzorral, megfagyva. Semmilyen formában sem lehetett csatlakozni a géphez.
Ismert hiba Intel Sandy Bridge GPU-val, de azt írták, hogy 12.04-en még nem volt. Ezen felbuzdulva raktam fel. Felfrissítettem mindent (kernelt is), és persze hogy itt is jelentkezett... Mindegy, más szempontból viszont jobb a 12.04. 13.04-en emlékeim szerint már nem jelentkezett ez a hiba, cserébe nem tudott leállni a rendszer az esetek többségében.
-
-
megema
őstag
Ez a 13.04 egy rakás... Majdnem minden újraindításnál vagy leállításnál elakad a szűz telepítés is. A Samba meg fel se megy rá normálisan. Sehogy se kerül be a Unity menübe, akármit is csinálok.
A gáz az, hogy a GPU hang abbamaradt, viszont úgy általában sokkal használhatatlanabb, mint a 12.10.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy otthoni szerver/HTPC szerepet betöltő gépem, amin Ubuntu 12.10 fut XBMC felülettel. Felajánlotta nekem annak rendje és módja szerint, hogy frissítsek 13.04-re, amivel szeretnék is élni.
12.10 alatt elég gyakori a rendszerhibák dobálása a szerveren (GPU hang miatt, Unity felületen és xrdp-t használva is), illetve másik gépen futtatott virtuális gépen is. Virtuális gépre felraktam a 13.04-et és az nem csinálja.
Na most a kérdés az, hogy ha do-release-upgrade-et futtatva felfrissítem, az okozhat-e valami problémát? Pl. ilyen-olyan program eltűnik, vagy nem fog működni. A gyári biztonsági mentés mit tartalma? Vagy hogy érdemes backup-ot csinálni a komplett rendszerről (rendszermeghajtóról)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest