Aktív témák
-
gyurman
tag
KDE nagy ratyi. Majd talán sok sok hibajavatás után.
Valaki próbálta az új PULSEAUDIO 13-at? Nagyon praktikus, elég sok extra van benne. Már ismeri a hangkártyáim nevét, működik mindig a devicechouser, ha piszkálom deamon.confot, nem kell demonizalni, csak start, elmenti a hangerőszabályzót, emlékszik mi volt az utolsó hangkártya, meg ilyenek.
De van egy jó hibája, önmagát ismétli, és késik a hang a hang a hang.
Meg truutytymmmaaa.Szóval kiváló. Marad a 10-es. Hajrá Jaunty
-
gyurman
tag
Kedves W500!
Valóban nehezen érthető a problémád. Küldenél egy képernyőfotót?
S amúgy a saját gépedre kell telepítened az előírt szoftvert?
S mit ajánl az ottani rendszergazda? Kbubuntu? Vagy mindegy milyen linux, csak KDE legyen rajta? Vagy KDE 4 legyen rajta?
Miért ragaszkodnak ehhez? Ez alá fejlesztetek, vagy ez valahogy központilag managelhető mint a windozok?
Gnomeben is lehet futtatni KDE progikat. Az nem elég nekik? Vagy nézegetik az asztalod?
Én pl már azért le lettem cseszve egy helyen, hogy a lopott MS office helyett open officeben számolgattam.
Szóval azért örülhetsz, hogy tákolhatod kedved szerint a rendszert. Szerintem.
Szerinted rosszul látom? Akár egy sör vagy bor mellett erre már kíváncsi vagyok. -
dr_strange
senior tag
Nem egeszen ertem a gondolatmenetet.
"Amúgy nem lenne rossz a KDE, ha nem mindennek más neve lenne, mint egy bármilyen oprendszerben."
A KDE nem oprendszer, desktop kornyezet."Gondolok itt arra, hogy a hang alatt minden van, csak pl. ilyen nem, hogy ikon kiválasztás,"
Ezt sem ertem, hogy jon a hanghoz az ikon kivalasztas?
"nekem egy nem szar gépem van egy ThinkPad T61 lehet mondani, hogy kompatibilis volt mindennel amit rátelepítettem:
Fedora Core
Mandrake 2008
OpenSUSE11
Ubuntu 8.04
Windows XP
Windows VistaMindennel működnek a nyorsbillentyűk, és nem kell varázsolni hozzá. Szóval, ha egy ThinkPad-el nem kompatibilis akkor mivel az???"
Feltehetoleg a fentieken nem 4.2-es beta allapotu KDE-t hasznaltal DE-nek?
"Nem baj, hogy ezt kell használnom,"
Kell? Linux is about choice. Visszaallhatsz a stabil, kiforrott, megbizhato 3-as sorozatu KDE-re. Vagy attrehtesz GNOME-ra, xfce-re, vagy a negyvenketmillio ablakkezelo valamelyikere.
"ha 8 oprendszerben hasonlóan kell beállítani valamit, akkor itt miért gyökeresen máshogy"
merthogy ez uj koncepcio, uj felepites, mittudomen; akinek megtetszik, ennel marad; aki nem, valt, ilyen egyszeru
-
Nkboy
senior tag
1. Billentyű parancsot jelenleg nem tudok. K menüből lehet hibernálni. Persze ha működni fog, ami nem biztos, de ez lehet, hogy nem a "csodálatos" KDE 4.2 hibája.
2. Itt tudod megváltoztatni a bill. parancsokat.
3. Nálam ez a probléma nem jelentkezett, így fogalmam sincs Nálad mit takar, hogy "szétcsúszik az egész".
A KDE 4.2-beta2 mint a neve is mutatja beta. Még egy darabig lesznek gondok.
Ha használtad volna a KDE 4.0.x verziót, akkor láthatnád, hogy mennyit fejlődött. A 4.0.x verzió az maga volt a káosz
-
Nkboy
senior tag
1. Panelon jobb klikk >>> panel opciók >>> Grafikus elem hozzáadása >>> Feladatkezelőt hozzáadod, add hozzá még az asztalváltót is, így tudod a görgővel is váltani az ablakokat.
2. K-menü >>> Multimédia >>> Kmix ,Elindítod, Beállítások >>> Beállítóablak: Kmix >>> Dokkolás a paneltálcába >pipa be. Ha be lenne pipálva, akkor csak zárd be a Kmix-et, ott fog maradni a tálcán az ikonja.
3. Első pontban leírva.
Ha mindent vissza akarsz állítani alapra, akkor a /home/neved könyvtárban található .kde (rejtett) mappát töröld ki, ekkor újra felépíti az asztalt és a panelt is.
Egy kis olvasnivaló
Mik azok a fontos dolgok, amit nem találsz?
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged