Aktív témák
-
cqr
aktív tag
A legújabb 8.5 -ös ati driverek esetén a beépített telepítőt használva mind mandriva mind ubuntu alatt gyakorlatilag tönkrevágta az xorg-ot. Azóta feltetem egy debiant és ezen howto alapján [link] (plussz még egy két dolgot szórakoztam de sztem azok lényegtelenek voltak) végre MŰKÖDIK ! El se hiszem, mindjárt sírok
Nem laggolnak az ablakok 8k körüli fpst dob a glxgears.. szal perfekt , azért ide írom mert, ha nem is pont igy de ubuntu alatt is tuti fel lehet ehhez hasonlóan tenni (nekem a restricted drivers bepipálása után felrakott fglrx közel sem volt ilyen jó), plussz akkor egy sry az atinak, ez a driver már 2D-ben is remek (az x800-on legalábbis).
-
cqr
aktív tag
Az ati control center szerint amit feltettem az a 8.47.3 volt.. tehát ez is a "performance is much boosted" driverek közül való.. hát elképzelni sem tudom milyen lehetett a nem boosted...
A 8.49.akárhány meg lehet hogy még nem compatibilis valamivel mert a login után fehér képernyő fogad, tudom forgatni a kockát csak azok az oldalai ahola desktopok voltak fehérek (se ikon se menü semmi) , egyébként a firefox kétszer lerakva tálcára majd vissza mindig anachronistic chron anachron üzenettel volt szives meglepni.... ugyhogy ennyi egyenlőre elég volt -
GD
őstag
sztem alapvetően ez vga driver problem, nem tudja elég gyorsan a képernyőre küldeni, feldogozni a megváltozott képernyő tartalmat, mivel nem használja ki a rossz driver miatt az eszköz számítási kapacitását, helyette erőlködödik a cpu..
megoldás: nvidia kártyára csere
sztem ATI téren átütő javulás nem várható a közeljövőben, ez részükről szemléleti kérdés, ami nehezen változik, ehhez meg úgy tűnik az opensource közösség kevés.. -
n0_gAboR
őstag
Hat a Compiz eszik nemi eroforrast. Baratnom ATI9250-esevel pl a scrollozaskor (FFox) erezheto a lag, az otthoni 6100-on is. En kartyamon (7600GT) csak akkor ha be van kapcsolva a vsync, es akkor is csak minimalis, aki nem figyeli sztem eszre sem venne. Szoval kartya teljesitmenytol is fugg.
Aztan regebben az ATI driverek arrol voltak hiresek hogy 3D-ben sokkal szarabbul teljesitettek Linux alatt mint Win alatt. Bar valoszinuleg a helyzet valtozott azota.
-
n0_gAboR
őstag
Ha nem megy a a catalyst control center, az azt jelenti hogy nem megy az fglrx driver.
Gondolom a X alapbol a nyilt forrasu ati drivert tolja.
Be kell allitani sztem az xorg.conf-ban hogy az fglrx drivert hasznalja
(Device section:
Driver "fglrx")
De mivel nvidia kartyam van, igy reszletesen nem vagom. -
n0_gAboR
őstag
Ajánlom a Compiz-os cikkemet
A végén le van írva hogy hogy lehet a teljesítményt fokozni (autodetect refreshrate-> off, vsync->off)XGL-t meg ne hasznaljatok mar, AMD(Ati) Binaris driverben (fglrx a neve) van AIGLX tamogatas, azt kell feltenni. Alapbol nem volt desktop effects magatol?
Ahogy nezem, ha az envy-t hasznalod, akkor ujabb verziot tesz fel, mint ha a sima fglrx-et. -
cqr
aktív tag
Feltettem újra, most a 8.04-et majd az xgl telepítése után ismét eléggé lelassult (pl a fórumot nagyon akadozva görgette, ablak teljes képernyőre kirakása is eléggé akadt..) de a driver letiltása után egész jó.. lehet hogy a 8.04 ben az xgl nem támogatja az x800 at vagy, nemtudom.
Most az lenne a kérdésem, hogyan lehet összehozni az operát a flash playerrel, eddig csak a firefoxhoz akarta hozzáadni..
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged