- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Nos. Generic-et kiválasztva nem megy, de a másik rendszerről szépen lementettem a ppd-jét, és azt kitallózva viszont isteniül funkcionál. Köszönöm a segítséget.
Eddig 5 gépre volt egy lézernyomtató, most viszont gond van, hogy ezt is beüzemeltem, így kettő van megosztva. Mindegyik gépen a lézer az alapértelmezett, hálózaton keresztüli nyomtatással. Mégis, firefoxban nyom a user egy Ctrl+P-t, és mivel a Zebra TLP 2844 van elöl a listában, enterrel arra nyomtat. Vagyis inkább próbálna. Viszont mindenkinek a másik az alapértelmezett, de nagy ívben tojik rá a rendszer (10.4, standard telepítés).
Hogy lehet fixre fixálni az alapértelmezett nyomtatót? Kipróbáltam ugyanis, hogy próbaképp egy harmadik nyomtatót is beüzemeltem. Samsung, TLP2844, Xerox, így fest a lista. Mivel a Samsung van elöl a listában, most meg arra nyomtat mindenki gépe, holott a Xerox van alapértelmezettre beállítva. Persze, nyomtatáskor külön kiválogatva a megfelelő nyomtatót, már jó helyre nyomtat, de rengeteg felesleges pepecselés elmegy ezzel. Azért van az alapértelmezés, hogy arra nyomtasson, mindentől függetlenül, nemdebár?
Tréfálkozik velem ez a CUPS.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Elég régi a kütyü. Azonban elég új ahhoz, hogy USB-s legyen. Generic-et próbáltam, az volt az első anno, de nem szerette.
A másik gépen viszont megtaláltam a ppd fájlt, és le is mentettem. Már csak megetetem a másik géppel, és kész is. Remélem menni fog.
Köszi a segítséget, nagyon sokat jelentett az a fél sor. (/usr/share/ppd)

HGyu
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Le Mans Ultimate
- Fogyjunk le!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- World of Warships
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- BMW topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 180Hz / 0.5ms
- SzoftverPremium.hu
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy A04s / 3/32GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest