- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
kozyadam
tag
-
válasz
#40553216 #23214 üzenetére
Hát, nagymamámnál még az érintőképernyős telefont is bebuktam, leültetném a gép elé, semmit nem fog tudni csinálni vele, tökmindegy milyen OS. Az egész ott elhasal, hogy mi az az egér, bal/jobb gomb, dupla kattintás...
Anno egyébként inkább itt kérdeztem, ha bajom volt az Ubuntu-val. De mivel senki Ubuntu-s nem használja ki a gépe tényleges erejét, a dolog ott megbukott, hogy hogyan kell beállítani a TV kimenetet (végül 2 órát szívtam vele, konfig fileokat írogattam át, de sikerült). Illetve volt még 1-2 ilyen extrém felhasználásnak számító kérdésem
Ok, a filerendszer olyan, amilyen, legyen pusztán szokatlan. De miért kell a programoknak gyökérebbnél gyökérebb nevet adni, hogy még véletlenül se lehessen rájönni, mire való? Egy videó lejátszása akár VLC-vel, felirattal is extrém sportnak számít. Hát még, ha esetleg zenét hallgatnál, pl. egy programot nem találtam, ami a rohadt együttes nevét tenné előre, ne a szám címét (de ezek persze betudhatóak az én bénaságomnak, de akkoris így marad meg bennem, mint tapasztalat). Normális torrent kliens-t sem találtam, maradt a BitTorrent + Wine (de ez megint nem a mezei felhasználó kategória). Aztán a képszerkesztés... én nem tudom, milyen logikával készült a Gimp, de hogy nem embernek, az tuti (persze azóta fejlődhetett).
Végső soron kijelenthető, hogy egy mezei felhasználónak tökmindegy, milyen OS-t használ, amíg megtalálja a böngésző, a levelezés (de mezei felhasználó weben levelez), és az Office ikonját. Amíg rá nem jönnek a fejlesztők, hogy pofára lekoppintott Win kell, addig az Ubuntunak nincs esélye.
De, ha édesanyám bevállalja, lecserélem az XP-jét Ubuntu-ra, kiváncsi leszek
Csak én iszom meg a levét... már a makrós Excel táblázataira is keresztet vethet szvsz.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nyaralás topik
- sziku69: Szólánc.
- Egér probléma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest