Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Major Major

senior tag

válasz V.Stryker #19166 üzenetére

no és hogy csináltad? :)

Xubuntu:
    Laptopon én is ezt használom (P3M-866), szerintem nagyon jó rendszer. Igazából az alap ubuntu telepítés nem nyújt nekem semmi többet, ami plusz programot használok azt mindkét rendszeren telepítenem kell. Nem is tudom igazán, hogy miért használom a normált a nagy gépen, talán csak hogy mindig képben legyek vele :)
    Ami az effekteket illeti: az Xfce ablakkezelője is tud átlátszóságot, de ennyi az összes effekt. Viszont vannak esetek mikor gyorsabb a kompozíció bekapcsolása után a rendszer: ha egy relatíve erős videókártya van egy relatíve gyenge proci mellett, mint barátnőm gépén, ami egy P3-1000 és hozzá egy Radeon 7500. Ezen is Xubuntu van, és engedélyeztem az effekteket, ezáltal az ablakozást már a GPU végzi, és sokkal gördülékenyebb a rendszer. (Azt mondjuk hozzáteszem, hogy a KMS mód be van kapcsolva, ami még nem 100-as, szerencser kérdése)
    Page flip effect viszont csak compizzal fog menni, de az nyugodtan telepíthető, ha a videókártya bírja, mert nincsenek gnome-os, csak GTK függőségei, nem fogja lassítani a rendszert.

(#19182) CPT.Pirk
    van az a régi mondás: if it ain't broke, don't fix it

majd áprilisban kijön a következő LTS, szerintem bőven ráérsz akkor foglakozni a dologgal
    vagy van valami a Koalában, ami nagyon kéne a gépre? elvégre a biztonsági frissítések mennek a Jauntyra is

Aktív témák