- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28017 üzenetére
Akkor mi az amivel érdemes rádiózni? Van pár lejátszó. Azt tom, valamit próbáltam,de az jóval halkabb volt, azért maradtam ennél.
@sheratan: Nekem úgymond szokásos rádióim vannak, amiket neten hallgatok, válogatni nem nagyon szoktam.
Box-ban ez tetszik épp, hogy be tudom pakolni bele, és bennemarad, nem kel mindig megnyitni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rhytmbox-ot használ valaki? Én azzal rádiózok, és az lenne a kérdés, hogy a hálózati puffert mennyire van értelme állítgatni benne?
RiseFM elég sűrűn szokott néha szakadozni, ez érne neki valamit?
Alapból ez 32kB benne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Még 1 kérdés, aztán megszünök télleg.
Energiagazd-ban melyik az a beállítás, hogy úgy kapcsolja ki a notikijelzőt, hogy ne kérjen jelszót, ha megmozdítom az egeret? Mert a képernyő engeriagatarékos mód be van lőve, de ekkor nem kapcsolja ki a kijelzőt, csak fekete kép van, de ha megmozdítom az egeret, akkor kéri a jelszót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #27990 üzenetére
Hoho....
A (!(state=maxvert | maxhorz) ) & !(title=DesktopConsole)-nél nyomtam, hogy rakja default-ra, és ott az a default érték, hogy any, és így már jók az ablakok.
Szerk.: Nem tom miért volt ez.
Alakul ez.
A hibajavításoknál hova érdemes pipát rakni, ami ténylegesen fontos lehet? És nem eszi a teljesítményt persze.
Ugye intel GMA4500 vga-ról van szó.
Nekem mindehonnan kivette...
Sehol nem volt fullscreene módban menü.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #27979 üzenetére
Kezdem unni ezt a ventillátor témát. Sztem feladom a linuxot, mert ez így nem jó... Amíg nem pörgeti fel, addig nincs baj, de ha egyszer felpörgeti, onnantól halál, me kib@szott hangos, egészen addig, amíg nem indítom újra...Kicsit kezdem megunni.
Ahogy olvasgattam most, ez a H2o bios csodája a toshibánál...
Találtam valami ilyet, hogy: boot/grub/menu.lst: acpi_osi="Linux" (fan will not function correctly without) - Itt láttam.
Ezt megnézné valaki, hogy alapból min van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kérdésem lenne, belőttem a compiz-t, megy minden mint eddig, de ha teljes képernyőre rakok pl. emesene-t skype-ot, terminált v bármit, akkor eltűnnek jobb oldalról a gombok, ez mitől lehet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #27964 üzenetére
No, feltettem a Krusader-t, nem olyan rossz ez, nekem amire kell, arra pont jó.
Legalább van. Miután készlett a telepítés, lett a rendszereszközökben egy KPackageKit nevű dolog, ezt ennek a telepítője tette fel? Csak, hogy tudjam már, hogy mi micsoda.
Más, most alapból feltettem csak ezt a Toshutils-t, amit írtam még lentebb/fentebb és lehet, hogy mégiscsak jó. Telepíttettem már szoftverközpontból jó pár dolgot, és nem tekert oda a ventinek... (még)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mi volt az a 2 csomag, amit synaptic-ban el kellett távolítani, hogy eltűnnyön a kis boríték az óra mellől?
Amúgy újratettem a rendszert, a venti dolog úgytűnik megmaradt, de legalább van töltőképernyőm ami eddig nem volt, meg vmennyivel gyorsabb is lett a gép.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tervezem, hogy notin újrarakom a rendszert, hátha segít a venti sz@rságon... Mert ugye a 9-es verzióról frissítve cserélt valami file-t, de ugye nem lett jó.
Szóval ugye van grub, mert win is van a gépen, tehát ha újra húzom a linux-ot, akkor újra konfigurálja a grub-ot?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27923 üzenetére
Elvileg van olyan a jobbkatt tulajdonságokban, hogy futtatás telepítőként vagy ilyesmi, az erre nem jó?
Vagyis remélem tod mire gondolok.
Elvileg ez a legutolsó Stable.
Vagyis azt írja, hogy: "The stable version of the utilities requires Toshiba Laptop support either compiled into the kernel or as a loadable module. For 2.4.x series kernels this is located in the Processor type and features submenu, and for 2.2.x series kernels it is located in the General Setup menu. When you type "make install" the special device files required will be created if they do not already exist."
szerk.: Ha ez van benne, akkor ezt tettem fel. Mert felraktam, ami szoft. központban van. De ha ez más lehet, akkor felrakom. Hátha segít. Az előzőt eltávolítsam szoft. központban?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jah és igen, a venti téma mégsem oldódott meg. Viszont úgy látszik, hogy mostmár csak akkor csinálja, ha akksiról megy.
Pedig már felraktam a toshutils-t is, meg ACPI update-et, ami szintén toshibás, de nem akar jó lenni...
Kérdés, ha valami tar.gz, azt lehet telepíteni, vagy azt hova kell rakni? Rakok fel ebből frissebbet, hátha segít.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27898 üzenetére
Ha úgy adódik, akkor arra kell, hogy meglegyen az a funkció nagyjából, amit a TC tud.
Erre a nyomtató dologra kíváncsi leszek. Hát egy samsung clp-300-ról lenne szó. Hátha.
Nem nagyon raknék linux-ot a gépre, csak vagy 1 4éves unokaöcsém, aki flash játékokat nyüstöl, meg magát a gépet is nyaggatja eléggé, és már az XP-nek kivan eléggé keze lába, és hátha az Ubi jobban bírja ezt a nyüstölést.
@sheratan: Köf Neked is.
1 logikusnak tűnő kérdés, de mégis megkérdem. Ha win alatt exportálom ki a könyvjelzőket FF-ből, gondolom az menni fog linuxos FF alatt is, mármint ott tudom őket importálni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés. Van valami olyasmi filekezelő cucc, akár szoftverközpontban ami olyasmi mint a Total Commander?
Csak azért kérdezem, mert tesómék gépére tervezek Ubit rakni, és oda kellene valami ilyesmi.
Meg a másik kérdés, ha win7 alatt van egy megosztott nyomtató, azt linux alatt lehet telepíteni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #27857 üzenetére
Hát, azért a partnerlista kicsit igényesebben nézhetne ki, plusz pl nálam hibás a menü, ha a panelen jobbkattot nyomok az ikonra. Nem látszik rajta semmi felirat. És ez 2-ből 2 gében van így...
Meg most nem azért de a win-es 4-esnél, vagyis 5-ösnél jár... Azért lehetne fejlesztei valamit...
@ArGab: Az igaz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Notin be lehet úgy azt állítani, hogy kikapcsolja a tapipadot, ha bedugok 1 egeret? Mert nekem ezt nem sikerült beállítani.. De jó lenne, ha lehetne.
Ez a flash meg nem tom, inkább nem indítok teljes képernyőd videót, aztán tuti nem fagy ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Frissítette a flasht, azóta kirakok teljesképernyőre egy Youtube videót, akkor kép beáll, hang megy, és semmit nem tudok csinálni....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #27774 üzenetére
Naja, valami ilyesmi.. Bár én már nem tom, csak télleg ezt már tapasztaltam, hogy kaptam meg üzit úgy, hogy nekem akkor írtak amikor tuti 100% hogy nem voltam online...
MSN, hát ahogy írták lentebb/fentebb is, maga a WLM is bugzódik néha... Gondolok arra, hogy nekem is volt olyan, hogy nem kaptam meg semmit, csak köv. bejelentkezéskor...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #27770 üzenetére
Hát nem tom. Itthonról nem voltam fent. Utána később bejelentkeztem telóról, és megkaptam amit írt ismerős, pedig akkor nem voltam Online.
@ngabor2: Hát én vagy 5ször elolvastam minden pontot a telepítéskor... És sokat "segített". Pedig kezdő linuxos vagyok még. Partícionálásban haver segített, hogy biztos ne b@szarintsam el.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27717 üzenetére
Jah mert neki lényegében annyi volt beállítva, amennyi nekem kell. Így egyszerűbb volt, mert ugye egy nem teljesen hozzáértőnek van 1 2 dolog ami kínai, még ott is.
De mondjuk a fura az, hogy amíg a tweakben nem állítottam át semmit, addig nem volt baj, ott is tudtam állítani a pipát, de ahogy ott állítottam, azt is kiszürkítette, de ott van a pipa... És ez pont az az opció ami engem rohadtul idegesít, és nem tudom kikapcsolni.
Jah várjálcsak...
Megvan asszem.
Jah, sikerült.
Egy kérdés, amit kérdeztem, esetlegesen.. A böngészők felső sorát, tehát ahol Chrome-ban a lapok vannak, azt lehet állítani valahogy, tehát hogy csak az legyen átlátszó, ne maga az egész ablak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27702 üzenetére
Nekem már az is nagyon jó lenne amit a Tweak csinál, csak pl a böngésző ablakra az nem vonatkoznik...Meg mondjuk s felső panelra sem.
Viszont így már a Compizban az átlátszatlanságban csak további beállítás van, ott pedig nincs ilyen beállítás amit írsz..Annyi van, hogy késleltetés, meg aktív, passzív átlátszatlanság, és ehhez csúszkák.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Compiz beállításaiba hogy lehet belevarázsolni az átlátszatlanság beállításának lehetőségét? Mert nekem nincs benne, és valahogy sehogy sem akaródzik sikerülni..
Vagyis, lényegében azt szeretném, hogy az ablakok felső része legyen átlátszó, valamennyire, meg a felső panel, hasonlóan mint win alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, úgylátszik megoldottam a noti venti vezérlés gondját... Szoftverközpontból feltettem egy Toshiba ACPI and Hotkey support nevezetű csomagot, elvileg már ez is segített a venti gondon, bár a hotkey-ek nem mennek, de segáz, plusz még egy minimalist fan control nevű csomagot (thinkfan) és úgy néz ki, így már nem pörgeti a procihűtőt mint az állat...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nade, ha a 255-öt átírom, akkor onnantól nekem fix értéken fogja forgatni a ventit? Mert nekem ez szabályozza ugye..Csak kicsit érdekesen.. Tehát ugye egy ideig az van, hogy nem forgatja a ventit, ha 1sszer meg bepörgeti, onnantól meg nem veszi visszább a fordulatot, tehát lényegében majdnem maxon forgatja folyamatosan, és nem veszi visszább, csak úgy tudom megoldani, hogy restart, és akkor halkabb lesz megint, egy ideig...
Nameg ugye, ez nem AMD, hanem Intel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A kérdés annyi lenne...
Hogy, (lehetőleg teljesen egyszerűen, úgy hogy egy esetleges kezdő is meg tudja csinálni) azt meg lehet e csinálni valami manuális venti vezérléssel, hogy fix értékre belőjjem a ventit. Tehát pl, fix 50%-ra, vagy valami ilyesmi..Notebook-ról van szó. Mert ez a pwm vezérlés vmi katasztrófa....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #26572 üzenetére
Nah szép.....
Pedig összehozhatnának valamit, hogy legalább kinézzen valahogy, mert ez a 2.1 béta valami szörnyű. Tudom, hogy használni azért lehet, de akkor is... Haladni kéne a korral valahogy.
@Kendek: A Wine-ból kiindulva sztem arra gondol, hogy működésre lehet-e bírni linux alatt, de ez csak tipp.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Esetlegesen a Linuxos Skype fejlődéséről tud valaki valamit? Mert mondjuk az elég gáz, hogy abból régóta még a 2.1-nél tartanak...Ami ugye még ráadásul béta is.
Lehet azóva volt válasz, de átfutva a topic-ot nem láttam, tehát még 1szer megkérdezem..
S/PDIF beállításáról tudna valaki nyilatkozni? Nekem sehogy nem akar jó lenni. Próbáltam VLC-t, és SMPlayer-t is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #26428 üzenetére
Étem.
Mondjuk gondolom az nem sok vizet zavar, h gyári grub van, amit az ubi feltesz.
Nem most lesz ez úgysem, hanem ha lesz kedvem. Mondjuk lehet megkéne majd csinálni hamarosan, bár még jó ez a rendszer. Csak böki a csőröm, hogy platform váltás után még nem húztam újra.
Ha aktuális lesz, úgyis jövök kérdezni még.
De köszönöm.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, akkor senki nem használ S/PDIF (coax) kimenetet? Nemár..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26290 üzenetére
Én annyit tudok, hogy mielőtt jött a 10.04. 20-as végezetű volt a kernel, akkor jött a 21, és most frissült 22-re. Most win alatt vok, hülyeséget meg nem akarok írni, hogy egészen pontosan milyen.
A drivert csak azért kérdeztem, mert csinál olyat asztalin, hogy beadja a hátteret, és áll... tölteni nem tölt, és egyszercsak beadja a alső, felső menüt.
Notin (GMA4500) meg pl, az van, hogy ha olyan kedve van, akkor úgy indul el a rendszer, hogy a navigáló ikonok hiányoznak az ablakokról, tehát a nagyítítás kicsinyítás bezárás...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26285 üzenetére
Király. Kivette a felhasználó nevet is, de az nem lényeg.
Az nem is kell.
Köszi.
Na viszont tényleg. Eszközmeghajtókban feldottam a 4870-hez a drivert, csinált is valamit, vagyis írta, hogy letöltés telepítés. Ehhez a kártyához ez elég, vagy töltsem le az AMD oldaláról a kártyához megfelelőt?
Na meg a másik kérdés, akkor az SPDIF-re nincs valami tipp?
Más, a kernel gyorsan frissítve lett, már itt is van a 22-es.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #26283 üzenetére
Nah meg ezekkel az értesítési területekkel/gyűjtőkkel lehet mahinálni?
Mert ugye, az most nekem odarakta a hangerőszabályzót, notinál az aksit, és a gyári levelező ikonját, és a levelező ikonja nekem nem kéne. Nameg, így az emesene ikonját is ezzel rakja oda. Vagy ez természetes? Mondjuk az emesene ikonja xar volt, vagyis piros karika áthúzva, ahogy újra beállítottam az éretsítési területet jó lett, csak így viszont ott a boríték, és az nekem nem kéne...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Toshiba L300-2CE.
Havernak még volt ilyen régebbi ubival, asszem fujitsu notival, de nem tom, hogy hogy oldotta már meg... De az asszem fujitsu noti volt.
Toshibáknál elvileg hiányzik valami a vezérléshez, vagyis valahol olvastam valami ilyesmit, bár akkor win alatt sem lenne tök életes, de win alatt meg jól szabályozza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +52.0°C (crit = +114.0°C)coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +44.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1: +45.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)Ezután mit, hogy? Bocsi, hogy így kérdezem. Csak ténylegesen kezdő linuxosként nem akarok semmi hülyeséget csinálni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #26275 üzenetére
Egészen pontosan oda jutottam, hogy:
Do you want to add these lines automatically to /etc/modules? (yes/NO)y
Successful!Monitoring programs won't work until the needed modules are
loaded. You may want to run '/etc/init.d/module-init-tools start'
to load them.Jól csináltam?
-
hackeeeee
Jómunkásember
sensors-nál végig yes kell? Utolsónál vmi kernel kapcsolód volt, ott inkább no-t nyomtam...v mindnél yes kell?
a pwm-nél viszont: "/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed"
Na utólag néztem, hogy mindenhova yes kell, szal végignyomtam mégegyszer a sensor-okat, és mindenhoa yes-t toltam...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, sikerült eltüntetnem a leállítás ikont fent a panelről, a jobb felső sarokból. Hogy tudom visszatenni?
Szal hangerő, felhasználónév, meg a leállítás gomb, v is ahol lehet változtatni h restart meg minden egyéb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Külön nem próbáltam semmit még.. Ahogy update-eltem, telepítőnél szabályozta, azt hittem megoldódott a gond, de rájöttem, hogy mégsem...
Viszont néha alig akarja megpörgetni a ventit, multkor már elég gyanusan meleg volt a noti "háza", restart, win7, aztán volt a proci vmi 65 fok környéke, úgy, hogy csak neteztem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, kérdeznék...
SPDIF-et hogy tudnék kicsikarni Audigy 2 ZS-vel? Átállítottam a hangot Digitális kimenetre, de pl az SMPlayer megáll, ha azt mondom neki, hogy használja az AC3/DTS-t. Végigpróbáltam az összes ALSA kimenetet, PCM-et, semmi. VLC-ben meg bekapcsolom az SPDIF-et, semmi nem történik, ugyanúgy stereo-ban szól...
Ha valaki tud valami infót, kérem ossza meg velem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah bebootoltam cd-ről, pattog szépen a rendszer, ahhoz képest, hogy lemezről ment...Mármint a 64bites. Audigy 2 ZS-t is pöccre felismerte. Mondjuk az SPDIF-el nem tom, hogy fog megbarátkozni, de elvileg van digital output a hang kimeneteknél, szal sztem azzal sem lesz gond. VGA-hoz meg alapból ajánlott fel drivert.
Szal sztem holnap, v a héten vmelyik nap telepítés lesz ebből win mellé.. Ha valami lesz, jövök kérdezni.
Most viszont megyek hunyni, jóéjt mindenkinek, és köszönöm az infókat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged