- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha megnyújtom a panelméretet megnyújtom, akkor azt meg lehet csinálni, hogy esetlegesen az értesítési terület ikonjait ne nyújtsa annyira, vagy hogy valahogy kinézzen. Mert ha így megnyújtom, akkor elég ronda a panel, pedig a nagyobb méret meg kicsit jobb lenne.
Mert arra már rájöttem, hogy a témákat lehet párosítani az ikonokkal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kendek, ha csak felraktam a deb file-t a rendszermenthez, az elég, vagy esetleg azóta sikerült hozzá tárolót csinálni?
Alaphelyzetben nem állítok semmit, így gondolom az van, hogy magamtól készíthetek mentést, és ennyi? A rendszerfrissítés ugyan azt teszi, mint adminisztrációban a frissítéskezelő?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt a screenlets-et mennyire bonyolult config-olgatni? Ugyanúgy szövegesként kell, mint a rainmeter-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Intel GMA4500-hoz érdemes lenne innen lecibálni a cuccot, és felpakolni, javítana ez valamit?
Mert megnéztem intel oldalán, ide navigál a letöltő oldal, bár ez előtt még azt írja, hogy 2009-es a legutolsó linuxos driver. 10/23/2009 - Drivers (Embedded, for Developers)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, itt valakinek nemrég volt gondja épp az S3 unichrome-al, tehát valamiért nem indult el neki ubuntu-val a gnome. Amúgy max letöltöd a verziókat, és livecd-vel bebootolsz, és kipróbálni nagyjából kilehet, hogy mennyire jó. Haver tesójának asztali gépre is a netbook-os verzió van feltéve, azt mondta, hogy egész baráti, csak hát a kezelőfelület elsőre fura lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah rájöttem egy tapipados megoldásra, ez sem teljesen jó, de a semminél jobb. Lényegében annyi, hogy kikapcsoltam, hogy ne kattintson a tapipaddal, és így max mozog a kurzor, de nem fog kattintani, csak a gombbal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29152 üzenetére
Nekem ilyesmi abban jelentkezik, hogy pl, be van téve ugye az ablaklista a panelre, indításkor nincs ott semmi ablak, de mutat egy sárga részt, mintha lenne ott egy ablak, és ekkor hiába kattingatok a menü gombra, egy ideig nem nyitja le. Ez pár mp, nem olyan sok, de néha zavaró tud lenni...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, most szólt nemrég akksiról, hogy van ~15 perc... Ha összeadom az üzemidőt, akkor ez sacc ~2,5 óra.. Win alatt ugyan ilyen használatban majdnem 3 órát megy a gép... Szal nem tom..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29119 üzenetére
Jó hát na, nekem ez a megszokás neked az.
Mondjuk a kinyitott port is nálam addig van nyitva, amíg megy az adott alkalmazás, ezt utorrent-nél vettem észre, hogy a port check-er is csak akkor látja nyitottnak a portot, amíg a program fut, amúgymeg nincs nyitva.
Valahogy nemtom, akkor szoktam le az upnp-ről, amikor ténylegesen volt olyan port is nyitva, amiről lövésem se volt, hogy mi nyitotta ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29117 üzenetére
Én nem vagyok Upnp párti.
Tudom, hogy egyszerűbb, de én jobban szeretem, ha csak az van nyitva, amit én szeretnék.
Egy egyszerű 542-es TP-Link-em van. Volt Linksys WRT54GL-em is, csak voltak gondok a szolgáltatással, és azt hittem, hogy a router volt a gond, bár közben kiderült, hogy nem. Kicsit sajnálom, hogy eladtam, de elég a tp-link is.
Meg ez elfér olyan helyen ahol a Linksys nem fért volna.
Más, mostanság mindig 220-ról ment a noti, nem is volt semmi gond az indítással, most benne van az akksi, na mondom kipróbálom mennyit megy, és töltés utáni indításkor elsőre nem indult el a rendszer. Nyomtam egy CTRL+ALT+DEL-t, ennek hatására leállító lila képernyő, és újraindult. De mást hiába nyomtam, nem reagált semmire.. Szal ezt is csak akkor csinálja, amikor aksiról megy a gép, de tudnám miért..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, deluge-hoz portforwardolok portot, akkor azt kell írni kimenő és bejövő portokhoz is egyaránt?
Mellesleg, ez is csak akkor tartja nyitva a portot, amikor megy a kliens? Tehát mint az utorrent pl.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
upszilon #29097 üzenetére
Jogos. Nincs itt ezzel gond. Csak ugye körülményes lenne az egész.. Ezt eladni, meg minden, aztán árában lehet nem is kapnék olyan gépet.. Szal csak a gondok lennének ezzel. Így marad a grúb.
Filóztam még azon, hogy felrakom a netbook edition-t, aztán megvizitálom azt, hogy azzal mit lehet kezdeni. Csak a mostani rendszer egész jól hasít, nem akarom szétbarmolni, ha nem muszáj.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
upszilon #29093 üzenetére
Nem is feltétlen kocsi, ha bárhova megyek, ahol akksiról tolom. Pl szoktam beülni helyekre is néha, ahol elvagyok 2-3 órát, és nincs konyektor, tehát ott aksi kell, és ha ott vok több mint 2 órát, akkor már linux-al nem biztos, hogy kibírja azt az időt, közben win-nel vígan elvan..
Mondjuk az is befolyásoló tényező lehet, sőt szinte biztos, hogy ugye a win le is kapcsolja a ventit, ha nincs rá szükség, ugye linux alatt pedig nekem állandóan pörög, csak ha melegszik, akkor jobban felpörgeti, majd vissza.. Bár kétlem, hogy ez jelentene közel fél óra különbséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #29084 üzenetére
Akkor nem vagyok ezzel egyedül... És nem tom, hogy mitől lehet...
Én párszor próbáltam ki, a max amit írt, az 2óra 25perc volt.. és ez nagyjából pontosan meg is volt, + - pár perc.
@upszilon: Win7-nél pl. nekem is minden ki van lőve, bár a superfetch mindig megy ugye idle-ben, és így tudok kicsikarni közel 3 órás üzemidőt.. Jah és, visszaveszi a proci órajelet, vagyis sysinfo szerint, más különbség meg nincs... Mondjuk a VGA illesztőprogramja elég gyér, mivel közli azt is, hogy nincs 3D gyorsításom, meg ilyesmi, szal nem tom, lehet ez befolyásol pár dolgot, mondjuk nem túl bikás vga, GMA4500M.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, megjött a 24-es kernel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, épp hogy win-re megjelent a 3.6.7-es firefox, linux alatt most frissült 3.6.8-ra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28993 üzenetére
Jah értem. Az rémlik, hogy nálad volt valami gond, de pontosan azt nem tudtam, hogy micsoda, mert amikor már írhattad, hogy VGA, akkor sztem nem néztem a topic-ot.
Nekem nincs bajom azzal sem, ami jelenleg van, tehát ugye amit magától telepített, szal én nem piszkálom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28977 üzenetére
Nah így már jó lett, megcsinálta.
Bocsi, előzőleg nem figyeltem, hogy írtad ezt, hogy futtassam root-ként.
Mondjuk észrevettem egy apróságot a 2 verzió között, a Linux-os verzióban a szerkesztés alatt van a beállítás menü, míg a win-esben az eszközök menü alatt.
Bár ez apróság. A lényeg, hogy sikerült, köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, synaptic eleve 3.1.1-es TB-t írt, most teljes eltávolítás után feltettem, ugyanúgy névjegyben 3.1 van.
"Beállítás: thunderbird (3.1.1+nobinonly-0ubuntu1~10.04~ricotz1)"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #28956 üzenetére
Ugye Tweak-ben nincs TB, csak Mozilla FF asszem, vagyis alapból azt nem adta hozzá a Mozilla Sec. (asszem) tárolója.
Gondolkoztam ezen, hogy Synactic-ban eltávolítom a TB-t, aztán apt-get install thunderbird-del vissza. Vagy így nem jó?
Mondjuk jut eszembe, a 3.1 telepítésekor nem lett hozzáadva tároló? Mármint ami volt leírás ahhoz, hogy hogy lehet telepíteni. Erre gondolok, de látom, hogy ebben nem volt torló még, csak leírás, hogy hogy kell telepíteni.
Vagy meg esetleg próbáljak meg neki terminálból adni csak egy sudo apt-get update-et, hátha frissíti?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #28952 üzenetére
Esetleg bekavart neki, hogy a végére oda volt írva, hogy sudo apt-get install thunderbird?
Bár ugye elvileg ez max kiírja, hogy hülye vagyok, mert már telepítve van, nem? Max majd addolom újra terminálból a sudo add-apt-repository ppa:ricotz/ppa && sudo apt-get update -et, aztán max közli, hogy már meg van...Nemde?Bár akkor sem értem, mert frissítéskezelőből telepítette...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28951 üzenetére
A poén az, hogy elvileg telepítette, frissítéskezelőből, gyakorlatilag meg névjegyben ugyanúgy 3.1-et ír, és sztem ezért írja maga a TB, hogy van frissebb, csak nem értem miért... Pedig addoltam ezt a tárolót, meg utána nyomtam frissítést is frissítéskezelőben, és telepítette is.. Az inkscape-el együtt, mert épp ahhoz is talált frissítést.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg ugye van már a Thunderbird-höz PPA, hozzá is adtam, elvileg frissítettem is, mert már a frissítéskezelő nem mutatja. sudo add-apt-repository ppa:ricotz/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install thunderbirdNade, jelenleg ha elindítom a TB-t, ugyanúgy 3.1-et mutat, ha ott rábökök a frissítés keresésre, mondja is, hogy van frissebb, csak nincs jogosultságom telepíteni....
Ez miért van?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
upszilon #28857 üzenetére
Asszem az értesítésgyűjtő kell neked, vagy az értesítési terület. Mindig keverem a kettőt.
Feltéve ha az akksi ikonra gondolsz. Na meg energiabeállításban be lehet állítani, hogy mikor mutassa.
Kérdés, ez az ~/.Xdefaults file hol található? Bár ahogy elnézem az a Xorg file-ja, ezt lehet nem kéne b@szogatni.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest