Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy PC, két HDD-vel (SATA és IDE), a SATA első partícióján egy Win7 x64, az IDE első partícióján egy Ubuntu 10.04 x64. Annak idején úgy telepítettem őket, hogy fölment az IDE-re az Ubuntu, azt lehúztam, fölment a SATA-ra a Win 7, majd a Grub-ot az IDE HDD-n frissítettem a SATA HDD-t is csatlakoztatva, így belevéve a Win 7-et is a Grub-ba annak érdekében, hogy ha lehúzom az Ubuntu-t tartalmazó IDE vinyót, akkor a Win 7 gond nélkül üzemeljen a Grub és Ubuntu nélkül is, mintha csak egyedüli oprendszer volna. Így az IDE-ről boot-olva jött a Grub, felkínálva a Win 7-et és az Ubuntu-t is, SATA-ról boot-olva pedig egyből jött a Win 7, mintha soha nem is létezett volna Grub és Linux.
Ez működött is, viszont most azzal szembesülök, hogy akármelyik HDD-t állítom be boot device-nak a bios-ban, akkor is a Grub jön, sőt, még akkor is, ha lehúzom az IDE HDD-t, amire eredetileg a Grub-ot telepítettem.
Arra gyanakszom, hogy valamilyen Ubuntu update során a SATA-ra is feltelepült a Grub és ez tréfál meg. Az is furcsa, hogy minden Ubuntu update után a Win 7 helyett a Memory Test lesz az alapértelmezett indítási feladat a Grub-ban, amit mindig manuálisan vissza kell állítanom Ubuntu alól Win 7-re.
Kérdésem: hogyan tudom a legegyszerűbben visszaállítani a SATA HDD-re az eredeti állapotot, magyarán, hogy a Grub onnan eltűnjön, viszont maradjon meg a NTLDR, a Win 7 így induljon gond nélkül, az IDE HDD-n viszont maradjon meg a Grub.
Előre is köszönöm a segítséget!
Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro FX570
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4314, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest