Hirdetés

Aktív témák

  • #25954560

    törölt tag

    válasz zoltanz #2785 üzenetére

    igen.
    gyartotol fuggoen akarmennyi reallokalhato terulet van, ami azt jelenti h ha a vinyo elektronika maga talal hibas szektort, akkor azt bejegyzi a sajat terkepebe, es annak a helyere kioszt egy ujat a tartalekbol (reallokalja). nemtom h a vegehez csapja-e hozza, vagy azon a helyen szekvencialis olvasasnal egyszercsak kiugik a fej a tartalekbol olvasni egy szektort. (sztem sajnos az utobbi). ezert nem mindig ezerszazalekos a vinyok elektronikajanak a csereje adatmenteshez, mert barmelyiknel mar lehettek reallokalt szektorok.
    a SMART logika asszem harom sikertelen irasi kiserlet utan minositi hibasnak. olvasaskor talan csak az olvashatatlan szektort. igy fordulhat elo, hogy egy regebben hasznalt szektort egyszercsak nem tudsz olvasni es megsincs mar elrejtve. ez a bukta. viszont lehet forszolni az irasat es akkor ha tenyleg hibas, akkor a vinyo elektronika reallokalja. ezert van az, hogy lehet 'javitani' a bad sector-okat.
    elmeletileg ha futtatsz SMART extended self-test -et, akkor az egy csomo parameter ellenorzese mellett vegigcsinal egy olvasastesztet is a vinyo teljes feluleten. azt ki kene probalni h ez is athelyez-e v csak infot ad. gondolom athelyez is.

    szoval ha irsz egy c progit, ami vegigszalad szektorrol szektorra es csak olvas, abbol csak az derul ki h melyik szektor nem olvashato. (es persze meg is fagyasztja szepen a rendszert jopar pillanatra :) )
    ha viszont nincs rajta potolhatatlan adat, akkor irhatsz progit, ami ir/olvas (mondjuk 4-re allitod az egy szektorhoz megengedett ujraprobalkozasok szamat) minden szektoron, akkor a lefuttatasa utan jo esellyel az olvasgato progid is lefut hiba nelkul.

Aktív témák