Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
most teszteltem a directshow-val (VLC-ben), de csak a szemcsés képernyő jött be, de már ez is biztató..
-
Töki
tag
Sziasztok! Hasonló a problémám, csak annyi a különbség, hogy én wireless-t használok. Az lenne a kérdésem, hogy halott-e azóta már valaki valamilyen progiról, ami megoldja a dolgot.
-
Flashy
veterán
ezt egyszer már próbáltam neten át, tényleg működik. LANon talán teljesen élvezhető képet is ki lehet belőle hozni.
amúgy a minimálmegoldások híveinek: pl msn messenger a tvtunert ugyanúgy látja mint a webkamerát (ugyanolyan imaging eszköz), kiválasztod és már látja is a másik fél
-
Flashy
veterán
érdemes ezt csinálni? a stream betömörítése is eszik erőforrást, másik oldalon a kitömörítése is. igazából egyik gépen se tudnál komolyabb dolgot csinálni, ha a másikon tévézni akarsz akkor szólni hogy indítson az egyiken az user szervert, ha gyorsat akarsz akkor szar lesz a kép, ha szép képet akkor 2 gépedet fogja egyszerre lefoglalni a dolog. imho egy legolcsóbb tunerkártya kényelmesebb megoldás.
ja, nem fikázásnak meg ötletleszólásnak akartam ám, csak szeretem a praktikus szempontokat is figyelembe venni. szerintem ne lepődj meg ha nem lesz használható a dolog. szerintem.
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
a Videolan programmal elvileg meg lehet oldani , forrásnak meg lehet adni dvd-t, avit, meg directshow-os forrást(pl. tuner) is
-
Husky
aktív tag
Jaa, azt nem mondtad hogy win alá kell...
... (Megtévesztett az avatarod meg az aláírásod...)
(Az install: leszed, kicsomagol, lefordít, minta.conf lement, belepiszkál, ffserver indít, ffmpeg indít, másik gépen műsort élvez...)
...
De egyszer, régen, 4 éve láttam valamit win alá is, ilyen asf-es stream-es izést, assz'em microsoft termék volt, és ingyen lehetett letölteni... de hogy mi mellé járt vagy hogy mi volt a neve, azt ennyi idő után már passzolom...
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
Bétának béta, de már kb. másfél éve használható... (többnyire, nálam mostanában viszont segfaultolgat valamiért...
)
Az ffserver egy http stream server, tetszőleges formátumban (mpeg, asf, ra, avi, ogm, stb) tud tetszőleges kliensnek (media player, vlc, mplayer,...) műsort nyomni... A weboldalán van egy example.conf, abba csak minimálisan kell belenyúlnod (felbontás, temp file), és kész.
Az ffmpeg végzi a digitalizálást, szintén tetszőleges formátumba... alapesetben sima videograbbernek is jó, de ha kimeneti file-nak a http://ffserver címét adod meg neki, akkor oda nyomja a stream-et... az ffserver végzi el a többféle formátumba konvertálást meg a sok kliens kiszolgálását...
Nem túl sokat foglalkoztam vele, régebben a laptopról néztem vele startreket amikor lusta voltam elmászni a desktophoz hogy belőjem a monitort, de gyakorlatilag weboldalról copypaste módszerrel, ~5 perc alatt beüzemelhető... -
capafog23
őstag
megfogod a kártyát és átteszed a másik gépbe
-
Geree
senior tag
A következő kérdésem lenne:
Adott 2 gép, az egyikben van 1 Hauppauge PVR350-es tunerkártya, a másikban viszont nincs. A két gép, viszont össze van kötve hálózatba.
A kérdésem tehát, hogy van-e olyan program, illetve megoldható-e egyáltalán, hogy hálózaton keresztül a másik gépen nézzek tvt?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Arany János - Kapcsos könyv
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest