- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
aktív tag
Közbe leellenőriztem és rájöttem, hogy igen csak az első 50 páros szám összegét írattam ki. Tovább meg van, hogy miért gondolta,. hogy az úgy jó lesz, volt egy kis segítség biggyesztve a feladat mellé: " A ciklust vegyük egytől ötvenig, majd a ciklusmagban vegyük a ciklusváltozó kétszeresét - így megkapjuk a páros számokat "
Szóval a feladat amire én válaszoltam az így szólt:
Készítsünk programot, amely az első 100 db. számból kiválogatja a páros számokat és kiírja azok összegét -
haromegesz14
aktív tag
válasz
Martin107 #2532 üzenetére
Ha jól számoltam, a 20. prímszám a 71 tehát bármennyire is ronda megoldás:
for b:=1 to 71 do begin
"a" érték bekérését törölheted is, vagy a struktúra miatt for ciklusváltozója legyen az "a", "b"-t majd későbbiekben felhasználjuk. Azt, hogy megtudd vizsgálni hogy prímszám-e, valami div/mod segítségével IF használatával szebben meg lehet oldani. (szerintem)
Ha a szám prímszám, írasd ki, ha nem, akkor ne csináljon semmit.
if gy=2 then write('prim') else write('nem');
Ez törlendő, hisz a feladat azt kérte, hogy magát a prímszámokat írasd ki.Ennek fényében próbáld meg módosítani az eddigi kódodat, de majd egy hozzá értő biztosan leírja ésszerűbben a dolgokat.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #2528 üzenetére
Első 100 szám összegének 5050-et kaptam, a fenti programmal az első 100 páros szám összegére 2450-et, az első 100 páratlan szám összegére pedig 2500-at. A hiányzó 100 merre van?
-
haromegesz14
aktív tag
Szelektív olvasóknak: nem oktatási intézmény bármilyen nemű órájára készült/készül a többi sem, hanem csupán a nyelv felidézésére.
Ciklusváltozó kétszeresével számoltam, így megkapva a páros számokat. ( Persze lehet rossz elgondolás
)
Ez mivel még a 3. feladatsor utolsó 2 feladat, nincs még tudomásunk bármi egyéb más ciklus eljárás illetve feltételvizsgálat létezéséről.
-
haromegesz14
aktív tag
Találtam neten jó pár adag feladatsort, gondoltam végig csinálgatom őket ezzel ellenőrizve a felületes Pascal "tudásom" Már a 3. feladatsornál elakadtam, egyszerűen nem fog az agyam, de inkább ott a probléma hogy ellenőrizni se tudom némelyik feladatnál magam, mert nincs közzétéve a megoldás.
Így szól a feladat:
Készítsünk programot, amely kiszámolja az első 100 db. páros szám összegét.Ezt írtam rá:
program forciklus;
var
i,s:integer;
begin
s:=0;
for i:=1 to 50 do s:=i*2+s;
writeln(s);
readln();
end.Jó-e? Ha igen, ugyan ezt a feladatot páratlan számokra:
for i:=1 to 50 do s:=(i*2-1)+s;?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged