Keresés

Aktív témák

• Rover623

félisten

válasz GBX #15 üzenetére

A BGI-kkel nekem sajna eddig nem volt túl sok jó tapasztalatom, lassúak, esetenkén bugzanak, nincs duplapuff , kevés szín , nem mindenhol müxik stb...

Mert nem jutottál hozzá annak idején az enyémhez...;]

Kevés szín? A graph.tpu korlátai miatt ennyit lehetett használni (256). Lehetett többet is (csináltam HiColor-t is) de akkor a progiban spec hívásokat kellett alkalmazni, ergo elveszett a kompatibilitás, nem lehetett egyszerűen megoldani hogy a progi alatt csak a BGI cserélődjön a vasnak megfelelően.

Nemcsak VESA-t csináltam, volt natív SVGA is, közvetlen chip-kezeléssel...
    Amcsiba eladott szoftver is készült vele, 15.000 eladott példányból két tucat problémás eset volt...pedig 95-96 környékén az ottani eszközpark nem kicsit tért el a mienktől...a legtöbb VGA karit csak ''papíron'' láttam :(
    97 végén, amikor befejeztem a fejlesztést, az országban fellelhető összes VGA kompatibilis karit kezelte...
    Azért kellett leállnom vele, mert a Borland nem segített abban, hogy továbbléphessek! A graph unitban vannak bugok (heap kezelés), és korlátok. Ezt akartam feloldani egy átdolgozott graph.tpu-val, de nem adták a forráskódot:O
    Új graph-ot írni, meg rámozdulni a kártyákban megjelenő 2D és 3D gyorsítófunkciókra is...hobby szinten már nem volt kivitelezhető...

P.S.:
    Egyébként ma (2005)-ben én sem javaslom a DOS-os környezetet grafikai alkalmazásra...

• Rover623

félisten

válasz Polyák #12 üzenetére

Megpróbálom előásni a BGI-t forrásanyagban...
    A tesztprogit már megtaláltam, talán még emlékszel a BGIDEMO-ra...ez annak az alapján készült.
    Összecsomizom és elküldöm, de ezt erősen olvasgatni kell és úgy okulni belőle, mert lefordítani már én sem tudom:(
    Az elmúlt 7-8 évben ''kicsit'' megváltoztak azok a unitok, amikre hivatkozik...:DD

• Rover623

félisten

válasz Polyák #12 üzenetére

A komoly: akkora amekkorát akarsz, ha a kareszod tudja az 1600x1200-at, akkor annyit;]

• Rover623

félisten

Ha komolyabban foglalkozol vele és kell komolyabb grafika mint a 320x200, jutányosan (pl. ingyen) átengedek SVGA-VESA BGI-t, a forrással egyetemben, érdemes tanulmányozni pl. az egyes grafikai primitíveket...
    Arra jó, hogy letesztelhesd: van-e elég erős vas a közeledben, hogy szoftveres 3D megjelenítést csinálj:DD
    Annak idején (vagy 10 éve) a leggyorsabb BGI volt a piacon...ezzel ment a PC-X magazin grafikus shell-je is...amíg Windows-os nem lett.

Aktív témák

Hirdetés