- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már itt valaki ilyen jellegű hibával: Adott egy i7 7820x-es proci és egy asus rog strix x299-e gaming alaplap. A hiba jelenség az, hogy a processzor overclocknál mikor a processzor feszültségét offset módban állítom be, akkor a magok közötti feszültségek iszonyatosan eltérnek és nem is stabil így a dolog. ( képet tettem fel a hibáról )
Mikor fix feszültséget adok a procinak 1.16V-ot, akkor mindegyik mag tartja azt, de ugye nem veszi vissza idle állapotban a feszültségeket. Már a létező összes beállítási lehetőséget kipróbáltam, hogy jó legyen de nem jártam sikerrel, a biost is frissítettem, de az sem segített.
Érdekesség, hogy az előző processzorommal az offset beállítással nem volt ilyen probléma. -
LP700-4
tag
válasz
IO.sys #46330 üzenetére
Közben sikerült beállítanom, csak a manual voltaget kellet offseten állítani és így vissza veszi a feszt is és az órajelet is. Sajnos nem rendelkezem teljesítménymérővel, de ezzel a beállítással biztos kevesebbet fog fogyasztani idle módban. Ugyan úgy megy 4.5GHz-en és 1.225V-on max terhelésen. Elég ha, akkor megy ennyit amikor kell neki szerintem. Játék alatt a magok 65-67 fok között mozognak maxon.
Ennek a processzornak alap állapotában 140W a fogyasztása ilyen oc-val elv. 180-200W körül kell lennie. -
LP700-4
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy az OC-t érdemes úgy beállítani a procin, hogy idle állapotban vissza veszi a feszt és az órajelet? Egy i7 5930K 4,5 GHz 1,225V-on megy így, hogy nem veszi vissza a dolgokat idleben. Olvasgattam, hogy valaki azt mondja, felesleges, de valaki meg azt mondja, hogy hosszútávon érdemes úgy használni, hogy vissza veszi az értékeket.
Ebben szeretném kikérni a véleményeteket.
Válaszokat előre is köszönöm! -
LP700-4
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy van nekem egy i7 4790K-s processzorom, amit 4.8GHz-re tuningoltam 1.315V-al és szerintetek ezen a feszültségen lehet használni biztonságosan 0/24, vagy 1.3 felett már rizikós?
Választ előre is köszönöm!
-
-
LP700-4
tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérném egy kis processzor tuningban.
- A CPU: Intel xeon E5440 C0 (ugyan az mint a Q9550).
- Az alaplap: Asus maximus 2 formula P45-ös.
- A memóriák: Kingston hyperx ddr2 1066mhz (4x2GB).
A processzor alap órajele 2.83 GHz (333x8.5) én stabilan fel tudtam piszkálni 3.3 GHz-re (390x8.5) de ha egy kicsit is feljebb akarom emelni akkor azonnal durr kék halál.
A Core Voltage így 1.25 V (3.3GHz-en)
A memória CL:5, tRCD:5, tRP:5, tRAS:18 Voltage: 1.8V
Szerintetek mit kéne állítgatnom hogy 3.3 Ghz fölé is stabilan tudjam vinni a procit?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest